Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Głowica panoramiczna oraz głowica do filmowania - 5d mark III

Canoniarz1984
31-08-2013, 15:04
Do swojej oferty chciałbym dorzucić panoramy sferyczne oraz filmowanie. Budżet jaki chcę przeznaczyć to ~2000zł
Zależy mi GŁÓWNIE na komforcie pracy więc jeśli budżet, którym dysponuje jest za mały - jestem w stanie poczekać i dozbierać ( w granicach rozsądku ).
Zrobiłem małe rozeznanie po forach i z głowicy do filmowania polecany jest ten model : Manfrotto MVH502AH
Czy może się ktoś wypowiedzieć najlepiej z użytkowników, jakieś wady tego modelu?
Natomiast co do głowicy panoramicznej tu rozrzut zdań jest większy więc za bardzo nawet nie wiem w którym kierunku iść .. Nie interesują mnie głowice z automatyką rotatora gdyż jest to póki co za duży wydatek. Sprzęt jaki chcę postawić na głowicach to 5DIII,35L,135L więc około 2kg trzeba liczyć.

kowalski_michal
10-09-2013, 16:08
Dołączam się do pytania.. i przy okazji zapytam o najbardziej ekonomiczną wersję głowicy ;) Co polecacie?

Fotopstryczek
10-09-2013, 16:54
Do panoram mam Nodal Ninja 4 i rotator RD-16, z 5D II daje rade bez problemu (zwykle i tak używam puszki APS-C, 21MPx na pełnej klatce to jednak mało).
Cenowo wychodzi około 2300zł. Jeśli myślisz o tym zarobkowo, to zastanów się kilka razy. Na dzień dzisiejszy nie ma sensu. Są pewne firmy, które wygrywają wszystkie przetargi na panoramki miast ;)

latant
10-09-2013, 21:39
przy okazji zapytam o najbardziej ekonomiczną wersję głowicy

Dobas

Fotopstryczek
10-09-2013, 22:14
Dobas
Na takie cudo chcesz dać 5D III? Mi by było szkoda pieniędzy ;) Jakby nie patrzeć 5D III trochę kosztuje.

latant
11-09-2013, 21:42
Na takie cudo chcesz dać 5D III? Mi by było szkoda pieniędzy ;) Jakby nie patrzeć 5D III trochę kosztuje.

Używam z 5DIII i nie mam z tym problemu :D Panoramy sferyczne przy pomocy tej głowicy wychodzą.