Bokeh
28-08-2013, 22:40
Witam, jak w temacie. Posiadam Canona 5dmII ostatnio podczas robienia zdjęć, wysoczył mi komunikat error#20 nie można robić zdjęć wyjmij i włóż baterię o raz kartę, włącz i wyłącz aparat. Jeśli to nie pomoże wiadomo kontkt z serwisem, zrobiłam jak kazano, oczywście nic :) Zdołowana zostawiłam aparat na parę dni. Podładowałam baterię, bo gdy chciałam załączyć znowu padła. Gdy włozyłam - cud znów działał. Moje szczęście nie trwało długo gdyż po jakiś, ja wiem... 150 zdjęciach znów to samo, tak więc znów podładowałam baterie i znów działało ! I teraz moje pytanie czy ktoś spotkał się z czymś podobnym?? oraz czy wyiana baterimoże załatwić sprawę? Dodam, że wolała bym jednak uniknąć konieczności naprawy, gdyż czytałam na zagranicznych forach, że ceny sięgają około 500$.
Z tego co się zorientowałam to typowe uszkodzenie serwisowe, migawka? Możliwe, że słaba bateria nie potrafi jej wyzwolić?
proszę o porady.
p.s próbowałąm szukać podobnego tematu lecz wyskakiwał error forum (mam pecha do errorów) także jeśli podobny temat istnieje, to przepraszam za założenie tego i proszę o odesłanie.
Z tego co się zorientowałam to typowe uszkodzenie serwisowe, migawka? Możliwe, że słaba bateria nie potrafi jej wyzwolić?
proszę o porady.
p.s próbowałąm szukać podobnego tematu lecz wyskakiwał error forum (mam pecha do errorów) także jeśli podobny temat istnieje, to przepraszam za założenie tego i proszę o odesłanie.