PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zrobić takie zdj

Kamelg
20-08-2013, 23:58
Zastanawiam się jak wykonać zdj takiego typu jak w linku Instagram (http://instagram.com/antyfemina_photo) czy są to HDRy ?

człekoupiór
21-08-2013, 00:03
iphone + nakładka fisheye + instagram?

http://www.youtube.com/watch?v=Nn-dD-QKYN4

pan.kolega
21-08-2013, 07:59
To dowcipne wideło dowodzi, że jak się ma na szyi kilka kilogramów luszczanki i pot na obliczu od noszenia szkła, to autentyczna sztuka dla mas boli hahaha. Prawdziwom bowiem sztukie można tylko stfożyć pełnom klatkom w studio z blendom i z gołom babom czyli modelkom, a nie tak sobie w łazience telefonem :roll:

Mnie bardziej irytuje kicz w postaci jeszcze jednej nie całkiem gołej modelki w dziwacznym makijażu ustrzelonej przez zawodowca niż czyjeś potomstwo albo schabowy z zieniakami zdjęte telefonem.

grzegorzki
21-08-2013, 08:04
Źle postawione pytanie. Powinno być: na co mam uważać żeby nigdy nie zrobić takich zdjęć ?

namoamo
21-08-2013, 11:03
Zastanawiam się jak wykonać zdj takiego typu jak w linku Instagram (http://instagram.com/antyfemina_photo) czy są to HDRy ?

Instagram | Niesamowite fotografie z iPhone'a i Androida (http://instagram.pl/)

Wykonywanie zdjęć od zawsze należało do zdecydowanie najważniejszych funkcji oferowanych przez iPhone, równocześnie jednak wcześniej nie mieliśmy zbyt wielu możliwości w kwestii ich modyfikacji. Instagram został stworzony właśnie po to, aby rozwiązać ten problem. Przy pomocy wielu przydatnych funkcji możemy bez żadnych przeszkód poddawać wykonane przez siebie obrazy niemalże tak, jak gdybyśmy korzystali z profesjonalnego programu graficznego. Aplikacja oferuje wiele przydatnych filtrów, dzięki którym w znacznym stopniu można odmienić charakter danego zdjęcia i nadać mu kompletnie nowy wygląd.

Czasem prościej(i szybciej) zainstalować i samemu sprawdzić, zamiast pytać.

jellyeater
21-08-2013, 12:23
Źle postawione pytanie. Powinno być: na co mam uważać żeby nigdy nie zrobić takich zdjęć ?
Nie chodzić na "Plac Zbawiciela" w rurkach. :) Na początek powinno wystarczyć. Same kwadraty w pierwszym linku, upiorne.

meg83
21-08-2013, 15:44

co racja to racja ;) Kamelg lepiej zrezygnuj z robienia takich fotek

Kamelg
21-08-2013, 16:38
iphone + nakładka fisheye + instagram?

Tja ajfon a w tagach jest nikon, pewnie jakaś edycja limitowana.

Mi osobiście te zdjęcia się podobają, może są trochę cukierkowe i zbyt nasycone ale mogą być. Co wam w nich nie pasuje ?

cohontes
21-08-2013, 16:45
Kazdy ma swojenwidzimisie, wazne zebyrobiacemu sie podobaly bo przeciez o to w tym chodzi

Sent from my iPad using Tapatalk

Nabla
22-08-2013, 00:46
Przecież niektóre z tych zdjęć są amazing - świadczą o tym dobitnie hashtagi. :D

grzegorzki
22-08-2013, 07:45
Kazdy ma swojenwidzimisie, wazne zebyrobiacemu sie podobaly bo przeciez o to w tym chodzi

No niestety, ale z największą przykrością muszę się z tobą zgodzić.

jellyeater
22-08-2013, 07:52
Mi osobiście te zdjęcia się podobają, może są trochę cukierkowe i zbyt nasycone ale mogą być. Co wam w nich nie pasuje ?
Poza przekombinowanym do granic niemożliwości HDR, dociągniętym na sam skraj suwakiem nasycenia, brakiem jakiejś głębszej treści, walącymi się budynkami, wkurzającym rybim okiem, kadrowaniem w kwadrat i ogólną banalnością, to nie podoba mi się powtarzanie tematów.

trothlik
24-08-2013, 17:18

"Trafiliście w sedno tarczy."
jak na moje to te fotki to katastrofa, aż oczy bolą.
A czy się komuś podobają czy nie... no cóż kwestia braku gustu.

Ligo
24-08-2013, 17:45
A czy się komuś podobają czy nie... no cóż kwestia braku gustu.
Podobno o brakach w gustach się nie dyskutuje ;)

Kamelg - jeśli podobają Ci się takie zdjęcia, sposób jest prosty: czytasz poradnik typu "Jak zrobić dobre zdjęcia HDR", a następnie robisz wszystko dokładnie na odwrót.