Zobacz pełną wersję : Nietypowa sprawa - Sandisk EXTREME III 4gb SDHC
krzysiek-gdansk
11-08-2013, 13:06
Hejka, padła mi karta, którą zakupiłem razem z aparatem.. Kupilem ja w 2008 roku, ale nie mogę znaleźć paragonu.
Sandisk do tych kart oferuje dożywotnią gwarancje, ale bez paragonu nic nie wskóram..
Czy ktoś może posiada takowy i chciałby mi go "pożyczyć"? Oczywiście po całej sprawie oddam z powrotem.
jacek_73
11-08-2013, 17:35
Karta zakończyła żywot, a tym samym dobiegła końca dożywotnia gwarancja. Paragon to bym Ci nawet dał "na zawsze", ale nie dalej jak wczoraj - przy innej okazji - zobaczyłem, że większość z moich paragonów to tabula rasa. Czyste, nieskalane drukiem zwitki papierków.
maciek12ss
11-08-2013, 19:06
Wystarczy podgrzać delikatnie nad małym płomieniem ( zapalniczka, kuchenka gazowa) można tez żelazkiem. No i to co potrzebne można odczytać na paragonie. Papier paragonowy jest termoczuły i w ten właśnie sposób działa drukarka fiskalna która nie nadrukuje napisów a podgrzewa .
Wystarczy podgrzać delikatnie nad małym płomieniem ( zapalniczka, kuchenka gazowa) można tez żelazkiem. No i to co potrzebne można odczytać na paragonie. Papier paragonowy jest termoczuły i w ten właśnie sposób działa drukarka fiskalna która nie nadrukuje napisów a podgrzewa .
Dokładnie tak jest, ale przy dożywotniej gwarancji wystarczy odesłać kartę do producenta / dystrybutora i dowód zakupu nie jest potrzebny.