Zobacz pełną wersję : Wyzwalacze
Witam Wszystkich!
Mam pytanie odnośnie wyzwalaczy Pixel King. Chcę podpiąć do aparatu nadajnik oraz na nadajnik lampę, drugą lampę z obornikiem chcę postawić np w krzakach ? Będzie to wszystko ze sobą współpracowało ? Gdzieś widziałem, obrazki tz zdjęcie Canona z podpiętym nadajnikiem i lampą. Z góry dziękuję za za pomoc ;)
Lampa na nadajniku nie zadziała. Bodaj z Yongnuo analogicznymi działa.
jacek_73
31-07-2013, 18:22
Będzie to wszystko ze sobą współpracowało ?
Podczas luźnych pogawędek sprzętowych zostało uzgodnione, że sanki na nadajniku pixel kinga są dla św. Mikołaja (Boże Narodzenie akurat było)...więc nie będzie.
Czyli jedynie z Yongnuo na analogu zadziała ? A inne wyzwalacze ?
jacek_73
31-07-2013, 18:41
Dlaczego na analogu? Aby zrealizować swój pomysł musisz mieć drugi odbiornik, który wepniesz w sanki nadajnika. I wtedy to pójdzie.
W youngnuo to działa, ale nie przynosi autimatyki. Możesz spróbować też wyzwalać te lampę wpiętą w sanki kablem pc z body, tylko trzeba by było sprawdzić czy idzie tam impuls jak jest coś wpięte w sanki aparatu.
Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Gdzieś u kogoś widziałem, że miał podpięty nadajnik, na niego lampa, a druga lampa była na ziemi. Tylko nie pamiętam jaki to był wyzwalacz.
Mógł to być yn rf603
Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Witam Wszystkich!
drugą lampę z obornikiem chcę postawić np w krzakach ?
Przepraszam za offtop ale...
Rozbawił mnie ten "OBORNIK" - zamiast błysku jeden wielki smród. :-)