Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : TTSR The Tall Ships Races 2013 - Szczecin

piotrr
31-07-2013, 01:17
Wpadajcie do Szczecina fotografować największe i najpiękniejsze żaglowce świata!
2-6 sierpnia - PROGRAM IMPREZY (http://www.mmszczecin.pl/455151/2013/7/29/the-tall-ships-races--w-szczecinie-program?category=news)

Cyfrowe.pl
31-07-2013, 22:50
Zapraszamy także na stoisko Cyfrowe.pl. Zabieramy ze sobą kilka długich zoomów (jutro ostatecznie będziemy wiedzieli jakie i ile) do fotografowania żaglowców. Będzie okazja wypróbować 300mm, 200-400mm, 400mm, czy popularne 70-200.

BeatX
31-07-2013, 23:51
jezeli nie wypadnie mi w te dni focenie w plenerze, to wpadne pomacac te 400mm u was na stoisku :mrgreen:

KGR
01-08-2013, 11:00
Polecam, byłem 3 lata temu w duńskim Aalborg.

Cyfrowe.pl
01-08-2013, 12:08
jezeli nie wypadnie mi w te dni focenie w plenerze, to wpadne pomacac te 400mm u was na stoisku :mrgreen:

Nie jest dobrze... Canon Polska miał dosłać nowość 200-400 i 400mm ... i nie zrobił tego. Napisali, że mogą wysłać na 6 sierpnia... taaa... musztarda po obiedzie. Z naszych zasobów do testów mamy inne szkiełka, ale krótsze typu 70-200mm... Oprócz tego będzie jeszcze 300mm. Niestety tylko tyle.

Ale i tak zapraszamy do focenia na tej imprezie.

piotrr
01-08-2013, 15:31
Długie obiektywy to się przydadzą tym, którzy się wybiorą do Świnoujścia we wtorek :)

Parada na morzu
Koniec finału regat - we wtorek. Od rana żaglowce będą rzucać cumy i ruszać w kierunku Świnoujścia. Kto ma czas, niech już z samego rana rusza nad morze. Jeśli wiatr będzie sprzyjał, zaraz po wyjściu ze Świnoujścia żaglowce skierują się na wschód, w kierunku Międzyzdrojów. Mają płynąć jak najbliżej plaży. I co najważniejsze i najpiękniejsze: będą pod żaglami! Cóż to za gratka dla miłośników żeglowania i fotoamatorów! Tego, niestety, w samym Szczecinie nie zobaczycie. A naprawdę warto.

Pozdrawiam!

zysk
02-08-2013, 17:12
Jeśli wiatr będzie sprzyjał, zaraz po wyjściu ze Świnoujścia żaglowce skierują się na wschód, w kierunku Międzyzdrojów. Mają płynąć jak najbliżej plaży.

Czy mógłbyś wskazać,opisać dokładniej takie miejsce ,miejsca z którego będzie można to zobaczyć,sfotografować ?,bo obawiam się,ze jak zacznę kombinować z miejscem,to mi tylko mewy zostaną :?

piotrr
05-08-2013, 02:07
Na pewno z główek portu w Świnoujściu , nie wiem w którą stronę wyjdą - plan jest na wschód. Luknij w google map tam dobrze to wszystko widać. No a dobra łódź zapewni nieziemskie wrażenia jak te krówki podniosą żagle.
Pozdrawiam

zysk
06-08-2013, 20:38
Na pewno z główek portu w Świnoujściu
Dzięki za wskazówkę,byłem na początku falochronu wschodniego.Na końcu pewnie byłoby lepiej,ale pod słońce niestety.Co do ujęć:
wiadomo: statek powinienmieć w tle morze i fale a nie ludzi.Niestety nie było do dyspozycji darmowej frywolnej motorówki a zrobić fotki na morzu,pozdrawiam