Zobacz pełną wersję : [kwscore]V_V Drzewo
https://canon-board.info/imgimported/2013/07/9353589862_a39334dd15_c-2.jpg
źródło (http://farm3.staticflickr.com/2858/9353589862_a39334dd15_c.jpg)
Pozdrawiam
tdominiak
29-07-2013, 12:09
Ciekawy kadr i dobra pora tylko drzewo średnio ciekawe i zdecydowanie przeostrzone. Osobiście przy takich zdjęciach i wielostopniowym ostrzeniu maskuje brzegi.
Ciekawy kadr i dobra pora tylko drzewo średnio ciekawe i zdecydowanie przeostrzone. Osobiście przy takich zdjęciach i wielostopniowym ostrzeniu maskuje brzegi.
Co masz na myśli pisząc maskuję brzegi ?
Ja osobiście widziałbym to drzewo zdecydowanie dalej
Bez względu na to czy przeostrzone, czy nie - lubię taki klimaty. Piekne niebo i słońce. Chciałbym kiedyś cyknąć takie zdjęcie.
tdominiak
29-07-2013, 13:53
Co masz na myśli pisząc maskuję brzegi ?
Hmm, wydawało mi się, że to dość jasne ;) Jest taka akcja do znanego programu i coś co nazywa się warstwa z maską. Chyba, że ktoś ostrzy w zewnętrznym programie typu SNS-Resizer no to nie ma mowy o maskowaniu.
wszystko fajnie tylko drzewko mało ciekawe, jak by była droga polna+ drzewo albo ciekawsze drzewo to zdjęcie było by super a tak jest dobre ;)
Hmm, wydawało mi się, że to dość jasne ;) Jest taka akcja do znanego programu i coś co nazywa się warstwa z maską. Chyba, że ktoś ostrzy w zewnętrznym programie typu SNS-Resizer no to nie ma mowy o maskowaniu.
No właśnie że jakoś nie mogę zajarzyć jakie dokładnie "działania" masz na myśli. Każdy wyraz z osobna rozumiem ale zupełnie nie jarzę całości zdania ;)
focus poszedł chyba na górki, drzewko jest nieostre, fotka przeostrzona, kompozycja banalna
fajne niebo i kolorki, ale czy to powód, by pokazywać?
Tak, bo dlaczego by nie?
Dowód na to, że banalny temat można ciekawie skomponować.
A kogo my tutaj mamy kwscore :D
Czyżby temat na jedno zdjęcie czy masz więcej?
bardzo fajna fotka. Powiedz mi w jaki sposób udało Ci się uzyskać efekt płynących chmur? dłuższy czas naświetlania?
pawel13a
02-08-2013, 13:36
Nie wygląda na dłuższe czasy. Po mojemu takie były chmury aktualnie na niebie :)
Zdjęcie ok - ale jak już wspomniano - przeostrzone. Z maskowaniem brzegów też słuszna uwaga. Nie miał byś wtedy tej dziwnej białej obwódki wokół drzewa.