Zobacz pełną wersję : Noc ,portret,bokhed,lodz ?
Zdjecia w nocy ludzi na lodzi z wyraznym tlem z tylu, jak zrobic i czego uzyc ? dzieki za wszystkie sugestje
kurczeblade
25-07-2013, 06:47
Zapytaj się wampirów, oni o nocy najlepiej będą wiedzieć...
jellyeater
25-07-2013, 06:56
One ponoć nie wychodzą na zdjęciach, więc raczej nie znają się na fotografii.
We mgle te zdjęcia, czy nie? I co jest tym tłem?
Lodz z ludzmi ma przeplywac w niedalekiej odleglosci od centrum miasta z, widocznymi budynkami ,portem i przystania.Pytanie jak (zamrozic) swiatlem ruch ,lodzi ,ew. ludzi aby wszystko wyszlo ostre ,oczywiscie pierwszy plan jest najwazniejszy.
jellyeater
25-07-2013, 09:12
Raczej z przepływającej łodzi to świateł miasta nie uwiecznisz. Chyba, że jakiś bardzo jasny i szeroki obiektyw. Aczkolwiek po ustawieniu ostrości na osoby i doświetleniu ich lampą i tak tło znajdzie się poza GO. Raczej się nie da...
Ustaw aparat na statywie, zrób zdjęcie z ostrym tłem a po przypłynięciu łodzi zrób zdjęcie ludzi w łodzi. Sklej zdjęcia w komputerze.
maciek12ss
26-07-2013, 15:24
Postaw na zbiorniku żaki łódź się zaplącze na chwile zatrzyma a ty rób zdjęcia :) a na poważnie to chyba post wyżej najlepiej kolega opisał jak to zrobić.Statyw wężyk f takie aby głębia ostrości ptem pasowała do łodzi i zabawa w ps
Ruch możesz zamrozić błyskiem lampy
maciek12ss
26-07-2013, 15:53
Kurde źle zrozumiałem myślałem że będzie fotografował przepływającą łódź z brzegu i chce mieć i tło wyraźne i łódź. To trochę komplikuje sprawę . BO ludzi jeszcze zamrozi. Ale jak łódź będzie płynęła to przy długim czasie problem z tłem czyli budynkami, miastem.