Rav2050
08-07-2013, 17:43
Witam przerzuciłem się z 40d na 60d i wszystko ładnie pięknie było do wczoraj. Podłączyłem do 60d przewód od lampy na stopkę zrobiłem fotkę i wszystko ok przy próbie drugiego strzału na wyświetlaczu wyskoczył komunikat error (numeru nie zapamiętałem ) z komunikatem w stylu "Błąd aparatu wyjmij i włóż baterie" baterii nie wyjmowałem wyłączyłem i włączyłem aparat i wszystko działa.
Ale cały czas myślę czym to mogło być spowodowany czyżby tym kablem od lampy? lampę podłączyłem bezpośredni na stopkę i działa z kablem sprawdzałem ją na 40d i też jest ok. Czy taki przewód może być nie kompatybilny z 60d?
Mam też wyzwalacze radiowe z którymi pracowałem na 30d i 40d ale teraz boje się podłączać do 60d.
Ale cały czas myślę czym to mogło być spowodowany czyżby tym kablem od lampy? lampę podłączyłem bezpośredni na stopkę i działa z kablem sprawdzałem ją na 40d i też jest ok. Czy taki przewód może być nie kompatybilny z 60d?
Mam też wyzwalacze radiowe z którymi pracowałem na 30d i 40d ale teraz boje się podłączać do 60d.