konradmuranski
23-06-2013, 22:02
Witam, pojawił mi się problem z poglądem zdjęć w Bridge CS6. Jestem świeżo po formacie dysku. Zainstalowałem Photoshopa CS6, zaktualizowałem. W momencie kiedy otworzę RAWy z Canona 50D w Camera RAW, i wprowadzę jakieś korekty, i nacisnę 'Gotowe' w Bridgu pogląd tego zdjęcia znacznie się różni od tego który był w Camera RAW. W światłach pojawia się jakaś zieleń, w cieniach fiolet. Problem dotyczy tylko poglądu zdjęcia (RAWa) w Bridgu - kiedy otworzę je znowu do Camera RAW, na samym początku błędny kolor dalej istnieje, ale po chwili, kiedy wykrzyknij w trójkącie w prawym górnym rogu zniknie kolor jest wyświetlany poprawnie, tak jakby po dokładnym obliczeniu przez Camera RAW, po wczytaniu do Photoshopa również jest poprawnie. Wcześniej przed formatem dysku również korzystałem z CS6 i nie miałem żadnych problemów, wszystkie poglądy były zgodne z oryginałem. Jeśli temat był już poruszany prosiłbym o nakierowanie mnie na wątek - nie udało mi się jednak niczego znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc