Zobacz pełną wersję : Fotoalbum/fotoksiążka PILNE
mateuszw3
23-06-2013, 21:33
Hej,
Mam problem, ponieważ do piątku rano muszę zrobić fotoksiążkę lub fotoalbum (btw. jest jakaś szczególna różnica?). Zdjęcia już mam wybrane, ale nie mogę znaleźć firmy, która by w tak szybkim czasie zrobiła takie zamówienie. Znacie może jakąś firmę wysyłkową, bądź stacjonarną (w obrębie Trójmiasta), która zrobiłaby mi tą fotoksiążkę do czwartku wieczorem? Cena nie gra dużej roli, byle nie więcej niż 300zł za 80 stron A4 poziomo. Z góry wielkie dzięki
najlepszefoto.pl
wybierz usluge "express" i wtedy czas realizacji to 2-3 dni robocze ;]
Ja od tego roku ze względu na kiepską jakość wydruku (kolorów) zrezygnowałem z najlepszefoto.pl. Szybko też nie znaczy dobrze niestety w tym przypadku...
mateuszw3
23-06-2013, 22:26
Cichy, ale kolory znacząco różniły się od tego co przesłałeś, czy jeszcze w zostawały w marginesie błędu?
CCS Druk Poznań ul. Nowowiejskiego 6 Poznań , sprawnie i profesjonalnie. Konfigurator książki/albumu online
osobiście zleciłem tam kilka foto-książek (sztywna okładka) i jakość zadowalająca .
Cichy, ale kolory znacząco różniły się od tego co przesłałeś, czy jeszcze w zostawały w marginesie błędu?
Ostatnie książki jakie robiłem były wyprane z koloru. Czas więc odejść... :)
Cichy, jak możesz to zdradź czy to każdy rodzaj książki cierpiał na desaturację? :) Pytam, bo zauważyłem, że jak robiłem na miękkich kartach to pojawiały się artefakty i były faktycznie jakieś wyblakłe. Natomiast te na grubych kartach to cud, miód i orzeszki.
No i druga sprawa, gdzie teraz robisz?
fotoksiazki z najlepszefoto.pl sa do bani
raz ze troche desaturacja, a dwa ze sa rozjasniane o jakies 1EV, co powoduje ze w zasadzie kazde zdjecie robione na ISO800 i wiecej jest zaszumione (mimo iz na ekranie monitora jest git)
te same zdjecie w fotoalbumie wyglada super.
wogole ich fotoalbumy daja rade, nie wiem do czego sie mozna doczepic?
jedynie chyba do ich profili kolorystycznych, ktore sa zwyczajnie do **** - proof colors mozna sobie podarowac.
ja tam wysylam zdjecia obrabiajac je w LR, nic nie ruszam pozniej tylko tak jak ustawilem wszystko pod swoj monitor wysylam do najlepszefoto.pl i fotoalbumy wychodza na wypasie.
fotoksiazki slabo.
skontaktuj się z nami jesli jeszcze dziś i Ci pasuje to jeśli jedna sztuka to postaramy się i może się da wysłać we czwartek.
mateuszw3
25-06-2013, 16:42
Dobra, ostatecznie zrobiłem w nasz-album.pl Zadzwoniłem i powiedzieli, że jest szansa, że na czwartek książka będzie u mnie. Ciekawe jak wyjdzie.
marekb - dzięki za pomoc, niestety Twój post przeczytałem dopiero teraz, czyli około 16:30, a projekt fotoksiążki wysłałem już o 13. Następnym razem spróbuję u Ciebie ;)
Jeszcze raz dzięki wszystkim raz pomoc ;) Jak już przyjdzie ta fotoksiążka, to spróbuję ją jakoś ocenić, czy w ogóle warto tą firmę brać pod uwagę. Mają już duży plus ode mnie za kontakt z klientem i dopasowanie usług do niego. Na ich stronie czas jaki potrzebują jest określony na 4 dni robocze + wysyłka, a jak zadzwoniłem i wytłumaczyłem, że to pilne, to obiecali, że postarają się, abym miał ją u siebie już w czwartek. O 13 wysłałem projekt, a godzinę później dostałem wiadomość, że zamówienie już jest w produkcji. Także na pewno cechują się rzetelnością. Zobaczymy jeszcze jak z jakością wykonania.
mateuszw3
27-06-2013, 18:35
Właśnie przyjechał do mnie kurier z fotoksiążką. Teraz powiem o jakości wykonania. Jako, że pierwszy raz robiłem fotoksiążkę, to nie mam żadnego porównania z jakąkolwiek inną firmą. Już na pierwszy rzut oka fotoksiążka sprawia wrażenie naprawdę dobrze wykonanej. Okładka, czy raczej zdjęcie jakie dałem na okładkę, miała praktycznie identyczną kolorystykę jak na monitorze. To samo ze zdjęciami wewnątrz. Wybrałem papier błyszczący. Według mnie to była dobra decyzja. Kolory są nieprzekłamane, dokładnie takie jakie były na zdjęciach w projekcie. Papier jest bardzo dobrej jakości. Nie wiem co jeszcze mógłbym napisać. W mojej ocenie: dostawa, czas realizacji, walka o klienta i rzetelność = 10/10, fotoksiążka, czyli jakość wykonania = 9/10 (dałbym 10/10, ale tak jak mówię, nie mam żadnego porównania niestety z innymi firmami). Czyli średnio 9,5/10. Jeśli ktoś tak jak ja będzie musiał zrobić fotoksiążkę w ekstremalnie krótkim czasie i jednocześnie bez straty jakości, albo po prostu, jeśli zależy mu na porządnie wykonanej robocie, to naprawę polecam firmę nasz-album.pl.
Tyle ode mnie, dziękuję za uwagę ;)