Zobacz pełną wersję : [leszek_c] Amelka
leszek_c
16-06-2013, 23:18
O to Amelka,
Niegrzeczna dziewczynka, która lubi słodycze. Nic się na zdjęciu nie ukryje...
85 mm, f1.8, 1/2000 JPEG
Nie nie ruszałem, oprócz oczu i lekko vibrance do +48.
Czy coś jeszcze moge zmienić, choć to mi pasuje. Mam to również w RAW-ie ale nie potrafię jeszcze uzyskać naturalnego koloru włosów jak z JPEG.
Proszę o komentarze.
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.photosbyleo.co.uk/canonboard/1E5A0078.jpg)
GalaktycznyMuczaczo
17-06-2013, 01:48
o mój Boże....
o mój Boże....
Co twój Boże?
dzidofon
17-06-2013, 10:15
Chyba to, że Kolega Leszek zamieścił pstryka i dorobił ideologię o jakichś słodyczach, których na zdjęciu nijak nie można dostrzec. A tak na marginesie... o co chodzi z tym "nic się na zdjęciu nie ukryje"?
homesicalien
17-06-2013, 10:20
Też szukam tych słodyczy...
A określenie "pstryk" jest chyba lekkim niedocenieniem tego zdj.
Może chodzi o to, że obok ust jakieś złółte coś wiadać ;)
Zdjęcie mi się podoba, ale nie wiem czy nie miałoby lepszego wyrazu, gdyby dziewczynka spojrzała w obiektyw i się śmięchnęła, bo bardzo poważanie wszyła, a to jednak dziecko - sobiście wolę radosne fotki, ale to już mój subiektywizm.
leszek_c
17-06-2013, 10:37
Właśnie chodzi o usta. Dobra spostrzegawczość Bangi. Mam i taką fotkę Bangi, właśnie zabieram się za obróbkę.
Zapomniałem dodać, zdjęcie zrobione przy naturalnym świetle. Coraz bardziej mnie to wciąga.
Pozdrawiam
dzidofon
17-06-2013, 12:46
Panowie, bez przesady, podobne żółte plamy (choć trochę mniej widoczne) są w okolicach brwi :-). Jakoś trudno mi to skojarzyć ze słodyczami, przepraszam... Zresztą nawet te wokół ust są tak subtelne, że nie sądzę żeby ktokolwiek kojarzył je z degustacją łakoci ;-). Prędzej jako niedoróbkę fotki...
Owszem, zdjęcie ma miłą GO, jeśli miałbym oceniać :-)
całkiem zgrabna fotka
trochę szerzej bym kadrował
trochę popracuj nad kolorem i będzie ok
jacek_73
18-06-2013, 23:01
Co twój Boże?
koledze pomyliły się fora, myślał że znajduje się w grupie sympatyków radia józef i ojca dyrektora. niewątpliwie wpływ miała na to późna pora jak i podobny layout.
Zdjęcie ładne z małym zastrzeżeniem. Portret jest dziecka, a poza dojrzałej kobiety i niektórym odbiorcom może troszkę uwierać.
P.S. Bardzo lubię malarstwo włoskiego renesansu, a prezentowana fotografia jest "malarska" poniekąd.
homesicalien
19-06-2013, 17:54
Też miałem skojarzenia z malarstwem. Poniekąd z powodu tej pozy również.
DonBolano
19-06-2013, 21:47
Trochę jak portrety płaczących chłopców.
Marek Świercz
25-06-2013, 01:51
Też nie rozumiem opisu, zgadzam się z jackiem fajna malarska fota, taka pastelowa, estetyczna, jedyne co to ten sweterek który nie do końca mi pasuje tutaj. Co do jej postawy to myślę, że właśnie przez to, że ona nie patrzy w obiektyw staję się tak jak ty byś miał przed sobą paletę, płótno i ją malował, fajne,fajne szczególnie, że teraz foty dzieciaków są tylko jak się upier***** ciastkiem a najlepiej z czekoladą albo jak się bawią/leżą/śpią i są takie słodkie.
Co do tego że to jpg to pobaw się z RAWem więcej rzeczy da się wyciągnąć
pozdro!
leszek_c
03-07-2013, 10:40
Co do tego że to jpg to pobaw się z RAWem więcej rzeczy da się wyciągnąć
pozdro!
Co by np. jeszcze tu wyciągnąć?
Wiem opis nie na miejscu, ale naprawde Amelka jadła czekoladkę.
Najlepiej jak wstawisz kolejne zdjęcia :)