Zobacz pełną wersję : [martino1984] Kochany Lobuziak
martino1984
12-06-2013, 14:46
1.
https://canon-board.info/imgimported/2013/06/9004430165_a9ffcc7a36_c-1.jpg
źródło (http://farm3.staticflickr.com/2888/9004430165_a9ffcc7a36_c.jpg)
dzidofon
12-06-2013, 15:53
Nie bardzo rozumiem przesłania tej fotki ;-).
martino1984
12-06-2013, 18:20
Moja cora uczyla sie nowych ruchow do tanca a czapke sama zalozyla kamere naszczescie mialem przy sobie :) na zdjeciu wyszla jak maly chuligan ;)
GalaktycznyMuczaczo
12-06-2013, 20:32
do tego wyciągłeś tło i został kawałek przy jej lewej ręce? dokładnie przy łokciu
martino1984
12-06-2013, 20:34
TO byla zwykla biala sciana a ten kawalek przy lokciu to sa nitki z kurtki ;)
GalaktycznyMuczaczo
12-06-2013, 22:40
TO byla zwykla biala sciana a ten kawalek przy lokciu to sa nitki z kurtki ;)
Wyglada ta biel dosc sztucznie , warto sie tych nitek pozbyc
martino1984
13-06-2013, 01:52
Kurcze tylko nie wiem jak moge o jakas rade prosic?
GalaktycznyMuczaczo
13-06-2013, 02:35
Jakiej rady oczekujesz? Masz w opisie ze focisz 5d plus fajne szkla juz samo to przy wprawnym oku daje super efekty, nikt nie nauczy cie jak cxuc swiatlo czy czekac na moment , to przychodzi z doswiadcxeniem, zadaj konkretne pytanie sprecyzowane dostaniesz komkretna odpowiedz, pytanie pt "Co poprawic na co zwrocic uwage" bylo walkowane setki raza na wszelakich forach internetowych wystarczy poswiecic chwile czasu zeby to znalezc, a do tego aparat w lape i poszedl robic zdjecia, dla mnie proste
dzidofon
13-06-2013, 11:47
Martino, nie obraź się, ale to zdjęcie jest najzwyklejszym w świecie, przypadkowym pstrykiem. Bez ładu i składu, choć dla Ciebie zapewne ma wartość emocjonalną, bo to w końcu Twoje dziecko... Ale dla oglądających, obcych ludzi, nie przedstawia w zasadzie niczego, na czym warto by było zawiesić oko. Jedyną zaletą jest to, że fotka jest ostra. Jesteś kolejnym nowym użytkownikiem forum, który za obowiązek uznaje zamieszczenie już w pierwszym poście jakiejkolwiek fotki, nieważne czy sensownej, czy nie :-). To zdjęcie jak najbardziej nadaje się do albumu rodzinnego, gdzie oglądać je będą ludzie znający Twoją pociechę.
Zgadzam się z Muczaczo, tło jest jakieś dziwne, jakbyś obrabiał ten kadr przesadnie :-).
Zdjecie, jak zdjecie, całkiem przyzwoite. Można by troche inaczej skadrować, by nad głową nie było tyle wolnego miejsca. Zgadzam się co do wystemplowania nitek, trochę rzuca się to w oczy i sprawia wrażenie słabej obróbki, niemniej uważam, że ta fota w połączeniu z małą GO oraz jakimś fajnym bokehem byłaby o wiele ciekawsza. Wg mnie dzieci pokazane w przestrzeni lepiej się prezentują niż przyklejone do białej ściany ;)
Nie zrażaj się opiniami tylko pokaż następne.
martino1984
13-06-2013, 17:34
witam jako totalny amator wszystkie komenty biore do siebie sa one zapewne od osob ktore maja duzo wieksze doswiawdczenie sprawdze historie forum aby nie zasmiecac nowych postow mam kolejne pytanie jaki program byscie mi polecili do obrobki zdjec? lightroom czy photoshop? oba sa od adobe macie jakies strony z ktorych mozna je taniej zakupic jakie sa wasze doswiadczenia w zwiazku z uzywaniem tych programow? dzieki i pozdrawiam
GalaktycznyMuczaczo
14-06-2013, 01:39
A chcesz go kupic czy piracic?
grzegorzki
14-06-2013, 02:07
Software discounts and coupon codes (http://www.adobe.com/ie/special/offers.html)
witam jako totalny amator wszystkie komenty biore do siebie sa one zapewne od osob ktore maja duzo wieksze doswiawdczenie sprawdze historie forum aby nie zasmiecac nowych postow mam kolejne pytanie jaki program byscie mi polecili do obrobki zdjec? lightroom czy photoshop? oba sa od adobe macie jakies strony z ktorych mozna je taniej zakupic jakie sa wasze doswiadczenia w zwiazku z uzywaniem tych programow? dzieki i pozdrawiam
Wołanie RAW-ów możesz zrobić w dołączonym do sprzętu Digital Photo Professional.
Możesz też spróbować Lightroom na początek - z tego co pamiętam to chyba można triala na miesiać ściągnąć ze strony Adobe, zresztą Photoshop też chyba na miesiąć można ściągnąc, ale to juz trochę wyższa szkoła jazdy.
Tak czy owak proponuję zacząc do triali, a potem zobaczysz co Ci pasuje najbardziej.
Niemniej torchę czasu na wprawę tzreba poświęcić.
martino1984
14-06-2013, 19:22
dzieki za rade juz sciagnalem oba na miesiac jak narazie to czarna magia ;)
trothlik
14-06-2013, 21:23
kamere naszczescie mialem przy sobie :)
piszesz jak o jakimś mega ważnym wydarzeniu...
to jak wyszła to raczej pozostawiłbym oglądającym/oceniającym
Jak dla mnie, subiektywnie, to zdjęcie jest zbyt plastikowe i podrasowane...