PDA

Zobacz pełną wersję : [pomoc | fuszka | DAM PRACĘ] Pomoc przy wyjęciu i obróbce klatki z filmu.

maria_awaria
12-06-2013, 14:39
Witam.

Tytułem wstępu muszę powiedzieć, że mam trochę wstyd by wogóle prosić was o pomoc ale jestem trochę przyparty do muru.

Dwa tygodnie temu fotografowałem I Komunię św. i spośród kilkudziesięciu (40) dzieci niestety w jednym przypadku przestrzeliłem focus totalnie, na 55mm ostrość chwyciłem na osobach siedzących w tle, więc twarz dziecka została zupełnie out-of-focus, nic się nie da zrobić. Mam wprawdzie jedno dobrej jakości zdjęcie gdzie ksiądz stoi z opłatkiem przed dzieckiem, lecz moment w którym dziewczynka przyjmuje komunię jest do niczego a o ten właśnie moment mi chodzi..

Od człowieka filmującego uroczystość otrzymałem fragment filmu, jednak nie potrafię przechwycić klatki tak by była ona w miarę akceptowalna oraz obróbka też nie przybnosi niczego specjalnego, - przynajmniej ja nie potrafię.

Za pomoc w uzyskaniu przywoitej jakości pliku oferuję 150PLN, sądzę, że dla wielu z Was magików może to być kwestia 1/2h pracy. Zapłacę przelewem lub paypal. Jesli ktoś jest zainteresowany proszę pisać tutaj lub na priv. Można mi podesłać próbkę w jakimś mniejszym formacie by dac wyobrażenie o efekcie finalnym. Jeślki jako wykonawca nie zastrzeże inaczej mogę opublikować tutaj nick oraz ewnt. efekt pracy by była jasność, co do transparentności.

I wreszcie, poprzez przyzwoity rozumiem taki plik, który można odbić w formacie około 20x12.5cm i może mieć narzucony jakikolwiek efekt typu glow, czary mary itd, byle wszystko było przyjemne w odbiorze, wiem , że cudów z tego sie nie zrobi ale na pewno wielu z was coś z tego wykręci.

Link do wycinku filmu w umieszczonego w google drive (ok. 8mb, autor mówi, że HD), [proszę nie kojarzyć jakości filmu z jakością moich zdjęć] :)
http://tinyurl.com/qaxzv47

W związku z sytacją w jakiej jestem i frustracji, proszę nie obawiać się chęci wyruchania kogokolwiek, naprawdę zapłacę za przyzwoity snapshot.

Pozdrawiam i mam nadzieję do usłyszenia.

r.

underhand
12-06-2013, 19:59
Niech pochwali sie ten kto to zrobi lub już zrobił...dobry patent do nowego adobe dream teamu

unsecik
12-06-2013, 21:42
Cześć,

jeśli komuś to pomoże to załączam zrzut do jpg z tego filmu (czas filmu 6s zrzut klatki co 1s wymiary 1920x1200).

trim2.zip - Speedy Share - upload your files here (http://www.speedyshare.com/T84eR/trim2.zip)

powodzenia i pozdrawiam,
Daniel