PDA

Zobacz pełną wersję : 2 filtry nakrecone - problem z odkreceniem :)

tymczasowa
10-05-2013, 18:11
Witajcie.
Wynaczcie za banalny temat, ale ostatnio kiedy skrecalam dwa filtry udalo mi sie je bez wiekszego problemu rozkrecic, a teraz nie moge.
Probowalam meskiej sily (3 roznych facetow nie dalo rady), probowalam imadlo i samoczynne proby wykrecenia, ale nic nie daje.. nawet niewielka ilosc oleju probowalam wkropic miedzy dwa filtry.. nic.
Ktos inny ma jakis inny blyskotliwy pomysl? ;) Prosze o pomoc, bo jest to irytujace i nie wiem jak sobie poradzic :)
Z gory dzieki.

ps. jesli macie zamiar napisac jakis pseudo-zabawny, aczkolwiek nic nie wnoszacy do tematu post to lepiej sie wstrzymajcie z odpowiedzia. Thx :)

zoomi
10-05-2013, 18:48
kwestia chwytu, polecam owinąć gumą i założyć opaskę skręcaną śrubą (taką jakie stosuje się np w motoryzacji)
dwie opaski powinny załatwić sprawę

inna opcja - wsadź do lodówki, przy odrobinie szczęścia i różnych kurczliwościach powinno pomóc, jak nie to podgrzej np suszarką

szandor
11-05-2013, 07:01
kwestia chwytu, polecam owinąć gumą i założyć opaskę skręcaną śrubą (taką jakie stosuje się np w motoryzacji)
dwie opaski powinny załatwić sprawę
Ja zastosowałem dwie opaski, ale plastikowe- są wąskie i nie ma możliwości podrapania lakierowanej powierzchni bocznej filtrów, a co najważniejsze okazały się skuteczne.

Gimli
11-05-2013, 14:14
Podobny temat ... warto poczytać.

http://www.canon-board.info/pierwsza-pomoc-awarie-usterki-problemy-56/jak-odkrecic-zapieczony-filtr-9826/

tymczasowa
11-05-2013, 14:19
Dziekuje za odpowiedzi. Filtr odkrecony, ale doprawdy... nie potrzeba bylo takiego zachodu.. wystarczylo nakrecic gumke miedzy filtry i po prostu ...odkrecic - poszlo z minimalnym wysilkiem - dziecko by odkrecilo :-) Zadowolonam. Temat mozna zamknac!