Zobacz pełną wersję : Sprzedawca WOJWET... sprzęt z USA.
Witam,
czy ktoś ma jakieś doświadczenie ze sprzedawcą WOJWET z allegro ?
Czy ze sprzętem z USA jest wszustko ok?
Mam chęć kupić u niego sprzęt więc się zastanawiam czy warto ;) Za dużo opini na forum nie znalazłem. Na allegro nie widzę zastrzeżeń. Również rozmowa tel. wydaeje się na poziomie...
Każde opinie mile widziane.
To on jeszcze handluje ? Sprzęt jest ok, ale gwarancja USA...
Handluje... dorywczo :)
Jak ma trochę czasu to może coś z USA załatwić :)
WIem że gwarancja jest z USA, ale nie kupuje czegoś po to by zaraz to reklamować ;) trzeba mieć więcej optymizmu.
Ponoć reklamacje są realizowane w ok. 14 dni (3 dni dotarcie 7 dni rozpatrywanie reklamacji)
Nie wiem ile w tym prawdy ale nie sądzę bym musiał z tej opcji korzystać... jak na rzie jeszcze żaden CANON mnie nie zawiódł. Więc niech tak zostanie. :mrgreen:
Morfii masz rację, tylko ryzyko musi być wkalkulowane w cenę. Zależy co chcesz kupić - jeśli puszkę to ryzyko IMHO niewielkie. Inaczej ma się sprawa z obiektywami gdy np. potrzebna jest regulacja. Wtedy gwarancja bezcenna.
Dorzucasz 15% i masz legalny sprzęt z gwarancją.
Dokładnie. W życiu bym nie kupił 15% taniej, ale praktycznie bez gwarancji. Podobnie chore są dla mnie ceny niektórych używek lamp czy np. 24L
A co sprzęt sprowadzany jest nie legalny ? Może to dziwne ale 1000zł robi mi różnicę..
A co sprzęt sprowadzany jest nie legalny ? Może to dziwne ale 1000zł robi mi różnicę..
Jesli ma oplacone clo jest legalny. Ten zapewne nie ma..
Legalny czy nie, ale bez gwarancji. Odsyłanie do USA w moim przypadku nie wchodzi w grę.
Jesli ma oplacone clo jest legalny. Ten zapewne nie ma..
A nawet jeśli, to sprzedaż jest legalna ? Zakładam, że kupujący nie będzie miał ochoty płacić PCC... ?
Nie rozumiem skąd się bierze Twój brak wiary w ludzi... :mrgreen:
coś w tym jest... może faktycznie nie ma się co łaszczyć... :shock:
adi760303
28-04-2013, 21:33
Co do sprzętu z USA. 3 lata temu zakupiłem 16-35 2.8 wtedy w dobrej cenie - i chodź gwarancja USA się skończyła nigdy się nie zepsuł :P
A co najważniejsze:
Każdy umie sobie policzyć i przeliczyć czy sprzęt który kupuje jest dla niego opłacalny.
3 dni temu kupiłem w NY (sklep adorama jest jeszcze B&H) obiektyw 85L 1.2 - porównując ceny w PL i w USA to na tej transakcji zarobiłem 2200 zł. Szkiełko było kupione do innego stanu - więc nie było podatku a do Polski przyjedzie w poniedziałek - jako podarunek bo ciotka przyjeżdża.
Pozdrawiam