Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z połączeniem 500d i speedlite 430ex

Theraphos
21-04-2013, 15:38
Witam,

Mam do Was pytanie odnośnie połączenia Eos 500d i speedlite 430 EX.

Gdy chce w menu aparatu wejść w ustawienia C.Fn lampy wyświetla się komunikat : "Nie można wyświetlić tego menu, niezgodna lampa lub wyłączone zasilanie lampy"

Również mam problem ponieważ na ustawieniach zarówno M jak i Tv w aparacie oraz przy automacie (ETTL) w lampie robiąc zdjęcia w klubie uzyskałem niedoświetlone dolne części zdjęć. Jak to skonfigurować ? Był to koncert więc oczywistym jest że nie moge błyskać bezpośrednio na artystów tylko muszę odbijać od sufitu.

piast9
21-04-2013, 16:26
W tej lampie nie ma możliwości zmiany C.Fn z poziomu aparatu.

r_m
21-04-2013, 18:09
Również mam problem ponieważ na ustawieniach zarówno M jak i Tv w aparacie oraz przy automacie (ETTL) w lampie robiąc zdjęcia w klubie uzyskałem niedoświetlone dolne części zdjęć. Jak to skonfigurować ? Był to koncert więc oczywistym jest że nie moge błyskać bezpośrednio na artystów tylko muszę odbijać od sufitu.
Błyskanie na koncercie? Czy w hali na kilka tys. miejsc też będziesz odbijał od sufitu?
Przeczytaj instrukcję obsługi swojego aparatu, sprawdź rozdział dotyczący współpracy z lampą błyskową, zwracaj uwagę na "czas synchronizacji".

Theraphos
25-04-2013, 17:44
W tej lampie nie ma możliwości zmiany C.Fn z poziomu aparatu.

Z tym że eos 500d jest aparatem typu "A" wiec w Menu powinna się pojawić możliwość ustawienia lampy. 550 + 430ex też nie daje tej możliwości.

r_m
25-04-2013, 18:11
Z tym że eos 500d jest aparatem typu "A" wiec w Menu powinna się pojawić możliwość ustawienia lampy. 550 + 430ex też nie daje tej możliwości.
Jak menu ma taką pozycję, to doskonale będzie działać z lampami, które posiadają taką funkcję, np. 430exII, 580exII, ale nie będzie działać z lampami, kóre nie mają takich możliwości, jak np. 430ex.