Zobacz pełną wersję : Plastry miodu na lampe blyskowa
Witam,
Posiadam trzy lampki, i chialbym zakupic do nich plastry miodu.
Widzialem gdzies, ze mozna zrobic je ze slomek od napoi, ale do mnie to nieprzemawia.
Czy ktos mial moze takie cuda?
Plaster miodu do Canon 550EX 420EX 430EX 580EX II (3156002012) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/plaster-miodu-do-canon-550ex-420ex-430ex-580ex-ii-i3156002012.html)
Obily mi sie o oczy, tez inne na allegro (nieco wieksze, jak "sloikowe" dyfuzje).
Prosze o rade w powyzszym temacie.
Sergiusz
21-04-2013, 01:13
Kup sobie najtańszy plaster miodu i przytnij na wymiar a potem doklej kawałkiem plastra lub przypnij gumką recepturką do lampy.
Ja wole słomki. Działaja tak samo, kosztuja "nic" i w razie czego moge je sobie przyciac w 2 sekundy bez żalu ze modyfikuje wynalazek za 40 zeta. W dodatku moge sobie zrobic taka dlugosc jaka mi pasuje. :P
Placenie za tego typu gridy czy snooty to zwykla glupota. Sorry.
Z jednej strony masz racje, ale chodzi o "Stabilnosc" tego wynalazku.
nie potrzebuje aby bylo stalowe :), ale boje sie, ze przy moich umiejetnosciach slomki sie "rozpadna".
Maver, czy moglbys wstawic zdjecie Twojej konstrukcji?
Znalazlem rowniez taki : Plaster miodu gęstość 5mm do lamp reporterskich (3174885829) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/plaster-miodu-gestosc-5mm-do-lamp-reporterskich-i3174885829.html) - ale raz ze drogi, element do montazu kupic trzeba :/
wiktor2323
21-04-2013, 18:34
Miałem w rękach takie cudo i powiem Ci tak... musiałbym niemieć na co kasy wydawać żeby to kupić...
Zrobiłem swoje
Słomki czarne 8mm 100 sztuk 10 zł z wysyłką na allegro
Pianka modelarska A4 3zł jedna starcza na dwa gridy
Klej magic 7 zł kupisz w modelarskich/ plastycznych
Za tą cene mogę sobie zrobić ze 20 takich gridów ;) Co do obaw przed stabilnością... moje wrzucam luzem do walizki z lampami studyjnymi. Są gniecione, wypadają mi z rąk i od 3 miesięcy są jak nowe- mało tego nie różnią się wykonaniem i skutecznością od tych ze sklepu ;)