Zobacz pełną wersję : sample z 5D + tamron 28-75 2.8
czy ktos z was uzywa zestawu eos 5D+tamron 28-75 2.8???
chetnie bym rzucil okiem na jakies miarodajne sample bo zdaje sie ze na dniach przesiade sie na piatke i nie wiem do konca czy wymieniac rowniez tamrona na cos canonowego....
chetnie rzuce okiem na rawy z takiego duetu
pozdrawiam
Conik
czy ktos z was uzywa zestawu eos 5D+tamron 28-75 2.8???
chetnie bym rzucil okiem na jakies miarodajne sample bo zdaje sie ze na dniach przesiade sie na piatke i nie wiem do konca czy wymieniac rowniez tamrona na cos canonowego....
chetnie rzuce okiem na rawy z takiego duetu
pozdrawiam
Conik
Dwa tygodnie temu miałem Tamrona 28-105/2,8 ćwiczyłem na początku z 350D a jak nabyłem 5D próbowałem na przemian z 24-70/2,8L .Z 350D było nie źle ale z 5D już jest fatalnie a jak porównasz z L to trzeba Tamrona głęboko zakopać.To co piszę odnosi się do mojego egzemplarza.Na razie musisz uwierzyć na słowo jak
odnajdę w kopmie te fotki to załączę.
ZBAZ.. Conik prosił o Tamrona 28-75/2,8 a nie 28-105
ZBAZ.. Conik prosił o Tamrona 28-75/2,8 a nie 28-105
Sorry coś mam chyba z oczami
Hehe a juz widzialem jak tu wpada Cichy i robi porzadek. ;)
Tak czy inaczej, wydaje mi sie ze ostatnio byl juz watek o Tamronie+5D
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=8901
"Tak czy inaczej, wydaje mi sie ze ostatnio byl juz watek o Tamronie+5D"
watek był ale nic z niego nie wynika !!!!!
DoMiNiQuE
23-02-2006, 00:53
watek był ale nic z niego nie wynika !!!!!
Skoro jest takowy to wystarczy sie do niego dopisac. Z tego tez nic nie wynika, czy mam utworzyc nowy? ;)
Pawel Woo
23-02-2006, 11:45
Najgorsze jest to, że zwykle odpowiadają osoby, które nie moga udzielić odpowiedzi - przekierowując temat lub odsyłając do "nic nie wnoszących" wątków, zamiast zwyczajnie zaczekać na kogoś kto może odpowiedzieć.
:evil:
Najgorsze jest to, że zwykle odpowiadają osoby, które nie moga udzielić odpowiedzi - przekierowując temat lub odsyłając do "nic nie wnoszących" wątków, zamiast zwyczajnie zaczekać na kogoś kto może odpowiedzieć.
:evil:
Najgorsze jest to, że zamiast użyć opcji szukaj, zakłada się nowe wątki.
Wystarczy przejrzeć wątek (bodajże) porównania dwóch Canonów (24-105L, 24-70L) i Tamrona w dziale "Testy Sprzętu", gdzie Arkan pisze jak mu się taki zestaw sprawuje, albo napisać do Niego na priv.
Cichy, wlasnie, nie kupowal od Ciebie tamrona jakis posiadacz 5D? :)
Ja tam znalazlem tylko w sieci informacje na temat ze taki zestaw winietuje, ale widzialem tez pare calkiem ladnych fotek do ktorych ciezko sie przyczepic.
Witam !!!
Jestem tu zupełnie nowy więc na początek chciałem się przedstawić :)) Mam na imię Krzysiek , urodziłem się w Skwierzynie , w lutym , w drugiej połowie lutego a dokładnie to 19 :) To może tyle o sobie na początek .
W związku z tym , że pozbyłem się sprzętu jakiś czas temu i miałem chwilę odpoczynku od fotografowania znowu zacząłem go kompletować .
Napewno kupię body Canona 20d a może 30 - jeszcze się zastanowię . Pozostaje kwestia szkieł do niego . Z racji tego ,że nie będę zarabiał tym sprzętem i nie chcę ładować w to niebotycznych sum Lki - odpadają . Wymyśliłem sobie Tamrona 28-75/f2.8 o którym tyle się piszę zarówno złych jak i dobrych rzeczy . Wiem , że trafiaja sie trefne egzemlarze niestety z racji na miejsce zamieszkania pozostaje mi kupić go wysyłkowo :(
Znacie kogoś kto sprzedaje dobre egzemplarze ?? Jakiś sklep , który możecie polecić albo prywatnego "importera" ?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Robson01
23-02-2006, 16:41
Zwróć się do Cichego, który jest obecny na tym forum - on sprzedaje w/w Tamrony.
Niestety odpada :(
Przepraszam Panie Jakubie za to co teraz napiszę !!
Dzisiaj byłem z Poznaniu chciałem odebrać osobiście , nawet we wtorek dzowniłem i uprzedzałem , że przyjadę - nie było problemu. Dzisiaj po moim telefonie niestety okazło się , że Pan Jakub ponoć do wieczora miał być niedostępny, bo pojechał po towar .
Fajnie , że teraz w hurtowniach udostępniają komputery z netem , żeby ,można było sobie coś na forach popisać ....
Pytanie zatem brzmi , czy może jakieś inne źródło znacie ?
Ja niestety a raczej całe szczęście pogoniłem mojego Tamrona . Nie podobały mi fotki, były mało ostre i wineta wywalała przy końcu. Pewnie ze mozna mowic ze mialem kiepski egzemplarz itp..., jednak nie mialem zamiaru drugi raz testowac innego. Moze i Tamron sie sprawdza w innych puszkach ale uwazam ze do pełnej klatki tylko L-ki.
Ps. A swoją drogą to pozdrawiam Panów z FotoIt, którzy mnie niezle wk....i :evil: a pewnie przeglądają forum. Oj Panie T. bardzo nie ladnie tak traktowac klientów !
rzuc okiem na moj watek z samplem z tamrona i Lki podpietej do 5D imho to wlasnie nie ma sensu kupowac 4krotnie drozszej lki moj tamron zostaje
tu jeszcze jedna fotka z tamronem i 5D http://www.fotoportfolio.prv.pl/IMG_0072.jpg
imho jak sie placi chore pieniadze za L to jakosc powinna byc wyrabista a tymczasem okazuje sie ze nie jest tak rozowo
nie wiem czy canon cos przekombinowal w nowych szklach czy wszystkie tak maja w koncu w puszkach z filmem tej winiety nie bylo
Conik nie jestem pewien... ale chyba ustawiłeś Tamrona na 28mm a canona na 24mm... różnica może nie duża ale wynik testu może być błędny!!
acha. jeszcze jedno... zdjęcie z canona jest wyraźnie ciemniejsze. Proponuję je rozjaśnić lub przyciemnić te z tamrona... to też może conieco zmienic
obie foty robione na 1/15s ze statywu wezem na 75mm