Zobacz pełną wersję : Sprawdzenie przebiegu migawki w autoryzowanym serwisie.
Udało mi się zakupić z małym przebiegiem 5D1 jednak w celu potwierdzenia słów sprzedającego postanowiłem podjechać do serwisu Canona,w serwisie(Irlandia) powiedziano mi że aparat zostanie wysłany do Anglii w celu sprawdzenia migawki.Co ciekawe,powiedziano mi ze od stycznia Canon nie podaje już liczb....podobno Canon określa migawkę na LOW/MEDIUM/HIGH i tyle...jak zapytałem ale co to znaczy LOW według Canona? 50 tys czy 10 tys? Pan nie udzielił mi odpowiedzi bo podobno sami nie mają takiej informacji....
Czy ktoś coś wie na ten temat i może zna wartości dla low/medium/high?
wiktor2323
16-03-2013, 01:05
W Polsce pod koniec grudnia podawali liczby. W giełdzie widziałem aparat który był na sprawdzaniu przebiegu z datą 13,03 i tez miał liczby.
Może w Anglii mają inne metody :)
W naszym serwisie podajemy dokładny przebieg migawki a nie za pomocą określeń.
W naszym serwisie podajemy dokładny przebieg migawki a nie za pomocą określeń.
a to nie jest narzucone od góry z Canona?
w takim razie serwisy mogą sobie podawać jak chcą?
Po 2 tygodniach oczekiwania dostałem pismo,tak jak pisałem LOW - Under 50,000
gadget_zary
01-04-2013, 13:14
No to taka polityka serwisu w UK. Moje obie puszki były w zeszłym miesiącu w CSI Żytnia i dostałem potwierdzenie przebiegu zaokrąglony do pełnych setek
Jak to możliwe? Ja kiedyś wysłałem moje 5D na określenie przebiegu i dostałem wydruk z dokładnością do jednej klatki.
Co serwis to obyczaje widocznie....
To ciekawe co piszesz, bo polityka serwisu w obrębie marki powinna być spójna.
Zbyszko666
02-04-2013, 23:10
To ciekawe co piszesz, bo polityka serwisu w obrębie marki powinna być spójna.
ale jak widać to nie jest..
Czy jest jakiś program, który samemu pozwala sprawdzić ilość zdjęć w Canon 400D ??
przerabiałem kiedyś ten temat z 400d - niestety tylko serwis..
Z przebieg migawki w 400D można sprawdzić samemu specjalnym programem tylko nie pamiętam już jakim :/
BlackBerry 9900
Nie widzę tego programu na stronie producenta, a z ciekawości chciałem też zalukać.
Nie widzę tego programu na stronie producenta, a z ciekawości chciałem też zalukać.
Powiem Ci, że nazwę tego programu znalazłem tutaj na forum, ale sęk w tym, że już nie pamiętam nazwy.
BlackBerry 9900
pawel13a
21-08-2013, 12:33
Da się sprawdzić w domu. Przeczytaj cały ten temat http://www.canon-board.info/canon-dslr-19/hack-firmware-dla-400d-iso-3200-plus-pomiar-punktowy-52216/
Sam niedawno sprawdzałem w 400D. Wyszło mi ponad 26k kłapnięć :)
Qbańczyk
21-08-2013, 14:36
A czy da się "domowym sposobem" sprawdzić przebieg w 6D ?
używam EOSinfo do mojej 50 tki ale pare dni temu sprawdzałem koledze w 450d i jest OK moze 400 tka tez sie załapie pozdrawiam
pawel13a
21-08-2013, 19:05
EOSinfo nie pokazuję przebiegu w 400D. jedyny sposób w temacie który podałem wyżej lub serwis.