Zobacz pełną wersję : Dyfuzor i odbłyśnik
McKiller
12-03-2013, 19:09
Witam, jestem w trakcie czytania książki w której autor pisze o dyfuzorach na lampę błyskową oraz odbłyśnikach. Autor książki używa dyfuzora " stofen omnibounce " wklepałem nazwę w allegro i wyskoczyła mi jedna sztuka, znalazłem również na innej stronie i opinie byłby bardzo dobre. Książka jest z 2009 roku a od tego czasu mogło się wiele zmienić więc moje pytanie, czy ten dyfuzor jest dobry, czy może jest coś lepszego. (na allegro znalazłem jeszcze dosyć ciekawy dyfuzor "Dyfuzor Lightsphere Collapsible Gary FONG" Jeżeli chodzi od odbłyśnik na lampę błyskową to autor książki poleca taki jak na tej stronie : ABetterBounceCard.com (http://www.abetterbouncecard.com) , pytanie podobne jak wyżej czy jest do dobry czy może jest coś lepszego. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Witam, jestem w trakcie czytania książki w której autor pisze o dyfuzorach na lampę błyskową oraz odbłyśnikach. Autor książki używa dyfuzora " stofen omnibounce "
Używam takiego i gorąco polecam. Świetnie modeluje światło pod warunkim że w pobliżu są duże, jasne i neutralne kolorystycznie powierzcnie, np. biały sufit, ściany. Jedyna wada, to mocno ogranicza moc lampy.
Kiedyś Stofen to była jedyna alternatywa - w tej chwili jest dostępnych w ofercie milion podobnych, a działających identycznie.
McKiller
13-03-2013, 09:31
Używam takiego i gorąco polecam. Świetnie modeluje światło pod warunkim że w pobliżu są duże, jasne i neutralne kolorystycznie powierzcnie, np. biały sufit, ściany. Jedyna wada, to mocno ogranicza moc lampy.
Kiedyś Stofen to była jedyna alternatywa - w tej chwili jest dostępnych w ofercie milion podobnych, a działających identycznie.
Dzięki za odpowiedź, widziałem właśnie dyfuzory typu strofen, więc pewnie będzie to samo co oryginalny? Czyli wniosek taki że trzeba kupić taki :) prosiłbym jeszcze o opinię odnośnie odbłyśnika.