Zobacz pełną wersję : Canon 60d Problem z lampa zewnetrzną.
Witam mam następujący problem . Posiadam Canona 60d i lampe ex430 niestety po załadowaniu lampy na sanki działa sterowanie lampa itp. działa także sterowanie bezprzewodowe ale po naciśnięciu spustu migawki lampa nie błyska.
Prosiłbym o pomoc . Z góry dziękuje.
a próbowałeś lampę wyzwolić ręcznie? Z tyłu masz przycisk test. Po naładowaniu lampy i naciśnięciu przycisku, powinna błysnąć
a próbowałeś lampę wyzwolić ręcznie? Z tyłu masz przycisk test. Po naładowaniu lampy i naciśnięciu przycisku, powinna błysnąć
tylko na sankach test lampy nie działa. Testowana tez na 550d działa wszystko
Na pewno nie chodzi o "niekompatybilność" lampy z aparatem - ja też używam 430EX z 60D i wszystko gra. Może styki mają jakiś feler? Jakieś zwarcie? Próbowałeś przeczyścić styki?
Może to prozaiczne, ale zmień baterie. Kiedyś, po dłuższym nieużywaniu lampy, już prawie się zaczynałem denerwować, że lampa działa, ale nie błyska, kiedy wymieniłem akumulatorki na naładowane i wszystko znowu zaczęło funkcjonować poprawnie.
własnie problem w tym ze lampa sprawna itp bo mam tez 550d i na nim wszystko działa. a na 60 juz nie. Podejrzane jest jednak ze działa w pełni sterowanie lampa z menu aparatu tak samo jak wyzwalanie bezprzewodowe ale nie działa tylko i wyłącznie wyzwolenie lampy gdy jest wsunięta na 60d co dziwniejsze nawet przycisk test wtedy nie działa na lampie