Zobacz pełną wersję : pilot + wężyk czy pilot radiowy ?
Co lepiej kupić? oryginalny wężyk spustowy canona i do tego bym dokupił tani pilot na podczerwień, czy pilot radiowy z linka:
Pilot Radiowy Aputure Canon 450D 400D 1100D 1000D (3078309745) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/pilot-radiowy-aputure-canon-450d-400d-1100d-1000d-i3078309745.html)
?
dziobolek
08-03-2013, 02:16
Nie żałuj dutków, dozbieraj deczko i kup Phottix Plato - warto.
Dużo zależy co sobie obiecujesz po tym urzadzeniu.
Ja używam wyłącznie wyzwalacza na podczerwień bo chodzi mi o to aby "nie dotykać" aparatu na statywie. I tylko tyle.
Nie muszę wtykać na siłę tandetnej chińskiej wtyczki do gniazda w body, nie ma kabelków itd.
Ale jak ma być ambitniej, dalej, więcej funkcji, time lapse itp to trzeba wyłożyć więcej kasy na radiowy.
no właśnie znalazłem w końcu opinie o tym radiowym syfie który wrzuciłem :p ktoś pisał, że po 2 miechach padło xd to ja podziękuję :p
wezme zwykły na podczerwień tylko żeby obsługiwał tryb bulb :p
kup tani wężyk Phottix - nie potrzeba baterii i to jest duży plus; dobrze mieć też wężyk programowalny jeśli np. robisz fotki z interwałem /mam chińczyka za ok 200zł i super działa/
miałam kiedyś pilota na podczerwień - jakiś tani - raz działał raz nie; wężyk jest dla mnie wygodniejszy;
jak chcesz wyzwalać migawkę z dużej odległości to musisz zainwestować w dobrego pilota radiowego