Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gwarancja

ssik
22-02-2013, 14:43
Witam.
Czy jeśli posiadam aparat kupiony nie przeze mnie, za granicą, będę mógł się posługiwać gwarancją europejską?

Merde
22-02-2013, 14:54
Witam.
Czy jeśli posiadam aparat kupiony nie przeze mnie, za granicą, będę mógł się posługiwać gwarancją europejską?

Powinieneś posiadać dokument zakupu (kupić mógł nawet św. Mikołaj, o ile to ty masz paragon/fakturę) oraz gwarancję EWS (Europejską).

ssik
22-02-2013, 14:59
Powinieneś posiadać dokument zakupu (kupić mógł nawet św. Mikołaj, o ile to ty masz paragon/fakturę) oraz gwarancję EWS (Europejską).

Jest faktura. Ale czy ona nie jest imienna? (Św. Mikołaj może być traktowany ulgowo;))

Merde
22-02-2013, 15:12
Jest faktura. Ale czy ona nie jest imienna?

Masz mieć dowód zakupu, bo z niego wiadomo na terenie jakiego kraju sprzedano i kiedy. A komu - to już jest zupełnie nieistotne.

ssik
22-02-2013, 15:48
Dzięki:)

CSI
25-02-2013, 13:12
Potwierdzam to co pisze Merde. Do naprawy gwarancyjnej konieczne jest przedstawienie dowodu zakupu oraz karty gwarancyjnej EWS.

Ultrasonic
06-03-2013, 18:49
Potwierdzam to co pisze Merde. Do naprawy gwarancyjnej konieczne jest przedstawienie dowodu zakupu oraz karty gwarancyjnej EWS.

A czy karta gwarancyjna EWS musi być wypełniona? Chodzi o to, że posiadam fakturkę na zakupiony sprzęt jednak karta gwarancyjna EWS nie jest uzupełniona - czy w takim przypadku gwarancja jest reflektowana przez serwis?

Ultrasonic
07-03-2013, 22:55
A czy karta gwarancyjna EWS musi być wypełniona? Chodzi o to, że posiadam fakturkę na zakupiony sprzęt jednak karta gwarancyjna EWS nie jest uzupełniona - czy w takim przypadku gwarancja jest reflektowana przez serwis?

Uwaga: zwróciłem się z zapytaniem bezpośrednio do serwisu - otrzymałem odp. cyt. "Podstawą do naprawy gwarancyjnej jest dowód zakupu (może być kserokopia) oraz oryginał karty gwarancyjnej (nie musi być podbita)."

Dziękuję i pozdrawiam!