Zobacz pełną wersję : Gwarancja
Witam.
Czy jeśli posiadam aparat kupiony nie przeze mnie, za granicą, będę mógł się posługiwać gwarancją europejską?
Witam.
Czy jeśli posiadam aparat kupiony nie przeze mnie, za granicą, będę mógł się posługiwać gwarancją europejską?
Powinieneś posiadać dokument zakupu (kupić mógł nawet św. Mikołaj, o ile to ty masz paragon/fakturę) oraz gwarancję EWS (Europejską).
Powinieneś posiadać dokument zakupu (kupić mógł nawet św. Mikołaj, o ile to ty masz paragon/fakturę) oraz gwarancję EWS (Europejską).
Jest faktura. Ale czy ona nie jest imienna? (Św. Mikołaj może być traktowany ulgowo;))
Jest faktura. Ale czy ona nie jest imienna?
Masz mieć dowód zakupu, bo z niego wiadomo na terenie jakiego kraju sprzedano i kiedy. A komu - to już jest zupełnie nieistotne.
Potwierdzam to co pisze Merde. Do naprawy gwarancyjnej konieczne jest przedstawienie dowodu zakupu oraz karty gwarancyjnej EWS.
Ultrasonic
06-03-2013, 18:49
Potwierdzam to co pisze Merde. Do naprawy gwarancyjnej konieczne jest przedstawienie dowodu zakupu oraz karty gwarancyjnej EWS.
A czy karta gwarancyjna EWS musi być wypełniona? Chodzi o to, że posiadam fakturkę na zakupiony sprzęt jednak karta gwarancyjna EWS nie jest uzupełniona - czy w takim przypadku gwarancja jest reflektowana przez serwis?
Ultrasonic
07-03-2013, 22:55
A czy karta gwarancyjna EWS musi być wypełniona? Chodzi o to, że posiadam fakturkę na zakupiony sprzęt jednak karta gwarancyjna EWS nie jest uzupełniona - czy w takim przypadku gwarancja jest reflektowana przez serwis?
Uwaga: zwróciłem się z zapytaniem bezpośrednio do serwisu - otrzymałem odp. cyt. "Podstawą do naprawy gwarancyjnej jest dowód zakupu (może być kserokopia) oraz oryginał karty gwarancyjnej (nie musi być podbita)."
Dziękuję i pozdrawiam!