PDA

Zobacz pełną wersję : Canon EOS300D Schemat Baterii lub zasilacza (Podłączenie na Stałe)

tomigsm
21-02-2013, 16:56
Witam.
Potrzebuje schemat baterii do tego dziadka lub podłączenia go na stałe to zasilacza.
Mam zamiar robić nim zdjęcia na portale aukcyjne a ładowanie akumulatorka mija się z celem.
Potrzebuje zasilić go na stałe.Może ktoś wie jak to zrobić ?.
A kupowanie 2 bat i ładowanie nie będzie to dobry pomysł.

komisarz ryba
21-02-2013, 17:29
Potrzebuje zasilić go na stałe.Może ktoś wie jak to zrobić ?.

kupic zasilacz sieciowy AC Adapter Kit ACK-E2?

tomigsm
22-02-2013, 14:43
Ok spoko takie rozwiązanie widziałem ale to koszt koło 350zł więc trochę dużo.Może jest jakieś inne rozwiązanie tańsze (zrobić coś samemu na bazie baterii).Widziałem zasilacze ACK-E6 ale nie wiem czy będzie pasował to jest koszt kolo 100zł więc do przyjęcia.Poproszę o jakąś podpowiedz.

piast9
22-02-2013, 16:46
Ale jaki schemat baterii? O co Ci chodzi? Podejrzewam, że firmowy AC adapter kit to pusty kawałek plastiku ze stykami jak bateria i zasilacz o napięciu takim jak bateria (nie biorę odpowiedzialności za ew. uszkodzenia sprzętu wynikające z mojej wypowiedzi - to tylko podejrzenia).

zbirr
22-02-2013, 18:12
mówisz że kwota 100zł do przyjęcia. Nie lepiej kupić ładowarkę i jakieś zamienniki baterii? Na takiej baterii pociągnie trochę no i wygodniej niż po kablu do zasilacza sieciowego. A jeśli już koniecznie zasilacz to widziałem na ebeyu jakiś czas temu zasilacze, co prawda chińskie ale i w chińszczyźnie trafia się coś dobrego i to za sporo mniej niż 100zł.

tomigsm
23-02-2013, 12:39
tak chodzi mi o schemat baterii.