Zobacz pełną wersję : Canon EOS300D Schemat Baterii lub zasilacza (Podłączenie na Stałe)
Witam.
Potrzebuje schemat baterii do tego dziadka lub podłączenia go na stałe to zasilacza.
Mam zamiar robić nim zdjęcia na portale aukcyjne a ładowanie akumulatorka mija się z celem.
Potrzebuje zasilić go na stałe.Może ktoś wie jak to zrobić ?.
A kupowanie 2 bat i ładowanie nie będzie to dobry pomysł.
komisarz ryba
21-02-2013, 17:29
Potrzebuje zasilić go na stałe.Może ktoś wie jak to zrobić ?.
kupic zasilacz sieciowy AC Adapter Kit ACK-E2?
Ok spoko takie rozwiązanie widziałem ale to koszt koło 350zł więc trochę dużo.Może jest jakieś inne rozwiązanie tańsze (zrobić coś samemu na bazie baterii).Widziałem zasilacze ACK-E6 ale nie wiem czy będzie pasował to jest koszt kolo 100zł więc do przyjęcia.Poproszę o jakąś podpowiedz.
Ale jaki schemat baterii? O co Ci chodzi? Podejrzewam, że firmowy AC adapter kit to pusty kawałek plastiku ze stykami jak bateria i zasilacz o napięciu takim jak bateria (nie biorę odpowiedzialności za ew. uszkodzenia sprzętu wynikające z mojej wypowiedzi - to tylko podejrzenia).
mówisz że kwota 100zł do przyjęcia. Nie lepiej kupić ładowarkę i jakieś zamienniki baterii? Na takiej baterii pociągnie trochę no i wygodniej niż po kablu do zasilacza sieciowego. A jeśli już koniecznie zasilacz to widziałem na ebeyu jakiś czas temu zasilacze, co prawda chińskie ale i w chińszczyźnie trafia się coś dobrego i to za sporo mniej niż 100zł.
tak chodzi mi o schemat baterii.