Zobacz pełną wersję : Sterowniki Eos 5D
wiktor2323
20-02-2013, 17:50
Podpinam swojego Eosa pod komputer za pomocą Usb i nie chce się połączyć.
W menadżerze urządzeń pojawia się" Canon camera" i pisze że brak sterowników- których nie da się wyszukać . Na win7 znajomej z miesiąc temu zgrywałem fotki za pomocą tego samego kabla, na xp też i problemów nie było.
Chciałem teraz podłączyć go pod laptopa żeby mieć podgląd zdjęć w studio i ****. Jakieś pomysły propozycje?
Podpinam swojego Eosa pod komputer za pomocą Usb i nie chce się połączyć.
W menadżerze urządzeń pojawia się" Canon camera" i pisze że brak sterowników- których nie da się wyszukać . Na win7 znajomej z miesiąc temu zgrywałem fotki za pomocą tego samego kabla, na xp też i problemów nie było.
Chciałem teraz podłączyć go pod laptopa żeby mieć podgląd zdjęć w studio i ****. Jakieś pomysły propozycje?
Zdjęcia zgrasz, ale nie podepniesz się tak jak pod xp.
Nie ma sterów. Temat poruszany na forum.
Maszyna wirtualna i powinno pójść.
U mnie działa to tak:
robię obraz systemu, odpalam obraz (wcześniej zapisany) win xp, robie robie co mam robić, wracam do win 7.
Marcium reflect -em, ale wersją 4. Nowa 5.0 jest skopana.
Zerknij tutaj http://www.canon-board.info/software-14/gdzie-sa-sterowniki-dla-canona-5d-pod-windows-vista-64-bit-z-36172/
Jaki system operacyjny Win_xp czy Win_vista ??
wiktor2323
20-02-2013, 20:53
System to windows 7:) Najlepsze jest to, że w Moim komputerze nie pojawia się jako dysk. Czyli chcąc nie chcąc i tak nie będę mógł używać aparatu z laptopem do podglądu.
--- Kolejny post ---
Zmienilem PC connect na print/... i aparat jest widoczny, Lr go widzi ale aparat jest zajęty i **** z podglądem zdjęć. No ale przynajmniej wiem że aparat jest sprawny :)
Dzięki za pomoc :)
wirtualna maszyna na niej XP i wszystko ładnie śmiga :D
Ja beż żadnego kłopotu podłączyłem i zainstalowałem 5D na win 7
wiktor2323
21-02-2013, 00:19
Szczerze to nie chce mi się kombinować z xp tym bardziej, że nie jest mi to konieczne-bardziej jako gadżet:)
Crazy ja również zainstalowałem pomyślnie 5D ale tylko w trybie PRINT/... W tym trybie nawet lightroom widzi aparat ale robić zdjęć się nie da ponieważ aparat wyświetla komunikat bussy:) No nic puki co przekonałem się, że wszystko jest sprawne a jedynym problemem jest system:)
Szczerze to nie chce mi się kombinować z xp tym bardziej, że nie jest mi to konieczne-bardziej jako gadżet:)
Crazy ja również zainstalowałem pomyślnie 5D ale tylko w trybie PRINT/... W tym trybie nawet lightroom widzi aparat ale robić zdjęć się nie da ponieważ aparat wyświetla komunikat bussy:) No nic puki co przekonałem się, że wszystko jest sprawne a jedynym problemem jest system:)
Ludziki psioczyły (ja też), że na win 7 i zdaje się na viście również, nie da się odpalić eos utility.
Cóż taki urok starego sprzętu.
Eos Utility działa bez problemu, tylko jest on bezużyteczny dla Classica :)
Mam podobny problem. Tylko mam już WIN8 64bit . Podłączam 5 classica i nic. Nie pomaga przełączanie trybów na print/pc . Nie mogę zgrać zdjęć przez EOS Utility i system nie widzi w ogóle 5-ki jako dysk. A nie lubię zawsze wyjmować karty i podłączać specjalnie czytnik CF . Jakieś pomysły ? Czy po prostu nie da się .
Mam podobny problem. Tylko mam już WIN8 64bit . Podłączam 5 classica i nic. Nie pomaga przełączanie trybów na print/pc . Nie mogę zgrać zdjęć przez EOS Utility i system nie widzi w ogóle 5-ki jako dysk. A nie lubię zawsze wyjmować karty i podłączać specjalnie czytnik CF . Jakieś pomysły ? Czy po prostu nie da się .
Nie zadziała z prostego powodu - Classic nie ma LV
Mam podobny problem. Tylko mam już WIN8 64bit . Podłączam 5 classica i nic. Nie pomaga przełączanie trybów na print/pc
Według posiadaczy 5D (classic) powinno zadziałać na ustawieniu "Print/PTP" ale może coś nie tak jest z interfejsem w aparacie.
Sprawdzałeś na innch komputerach?
Ściągnij sobie Ubuntu i odpal z płyty - okaże się czy system widzi aparat.
To może poszukaj sterów na oficjalnej stronie Canon Polska :)
To może poszukaj sterów na oficjalnej stronie Canon Polska :)
Dziękuje Wujku Dobra Rada ale mamy rok 2014 i stery są do Win XP a ja szukam rozwiązania dla 8-ki ;-)
RobertON
24-08-2014, 14:05
Jakieś pomysły ? Czy po prostu nie da się .
Zainstalować maszyną wirtualną z XP32 np. VMware. Przyda się do innych celów.
Właśnie się również zderzyłem z tym problemem w windows 7. Przy ustawieniu "Print/PTP" widzi w eksploratorze, można skopiowiać pliki ręcznie do folderu na kompie, ale nie mogę ich ściagnąć przez Lightroom czy FastStone ... Trzeba kupić czytnik kart CF chyba ...
zainstalowałem xp na wirtualnej maszynie i nie wiem jak dalej zmusic go do polaczenia z 5d.
jak klikam w devices/usb i wybieram canon digital camera to maszyna krzyczy ze error. Pomożecie?
Nie wiem pod jaką wirtualną maszyną zainstalowałeś XP ale spróbuj zainteresować się moim postem http://www.canon-board.info/pierwsza-pomoc-awarie-usterki-problemy-56/eos-350d-problem-z-eos-utility-pod-windows-7-64-bity-zmiana-nazwy-uzytkownika-102599/#post1312841
Dzięki.
Zainstalowałem na virtualbox. Już działa - zmieniłem tryb usb na 2.0 i poszło.
Jednakże jest to mocno niepraktyczne bo puki co nie ogarnąłem przenoszenia plików pomiędzy virtualboxem a właściwym systemem.
michalab
20-04-2016, 12:56
jest coś takiego jak shared folder z tego co pamiętam, katalog z systemu matki możesz zamontować w systemie w virtualce, czy z XP to zadziała to nie wiem, z Linuxem bez problemu.
Tak, masz rację, dzięki za pomoc. Znalazłem. Działa. Pozdrawiam
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka