Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : XVI Targi Sprzętu Fotograficznego, Filmowego, Audio i Video

pe.en.de
17-02-2013, 02:35
Foton Accessories z Kalisza - przysłali mi bezpłatne zaproszenia na powyższe targi.
Otrzymaliście też coś takiego od jakiś wystawców ? Wybieracie się?

bartezzx
17-02-2013, 15:53
Dostaliśmy i się wybieramy :)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

sylwester Samluk
21-02-2013, 23:33
Mi nikt niczego nie przysłał ale na targi się wybieram w sobotę 23.03 może się spotkamy i poznamy?

kudi123
09-03-2013, 10:33
Czy na targach można się spodziewać promocji na zakup sprzętu foto, czy jest to jedynie wystawa nowości ?

Izabella Bodzioch
09-03-2013, 10:54
promocje są różne, ale czy akurat Ciebie interesującego sprzętu ?

zoomi
09-03-2013, 15:43
rok temu kupowałem na targach Pixel Kingi w dobrej promo cenie, zapro dostałem, wybieram się

crazy
10-03-2013, 12:31
ja takze dostalem i wybieram sie pierwszego dnia

szuler
21-03-2013, 14:24
i jak warto się wybrać?

zoomi
21-03-2013, 19:20
warto - w hali nie pada śnieg więc jest fajnie :)

ArekLodzPl
21-03-2013, 21:20
Powiem tak - lipa jak...
Jak ktoś nie jest z Łodzi i nie ma darmowej wejściówki to szkoda czasu. Tak jak napisał zoomi - jest fajnie bo w hali śnieg nie pada.
Jeśli chodzi o sprzęt fotograficzny Nas interesujący to jedynie Tamron miał wszystko co by chciało się obejrzeć. Sigmy miały 3 firmy handlujące sprzętem - S A35mm 1.4 nikt nie miał. FotoNova jak zwykle z Canonem też nie błysnęła - nie było nawet co podpiąć czego bym nie znał - nawet nowej 35 2,0 IS nie dowieźli, a 5DmkIII był po jakiś ciężkim dzwonie z latarnią uliczną. Żadnych białych L (tylko70-200 II).
Ogólnie wszystkie wielkie firmy olały te targi. Było dużo stoisk z książkami i albumami. Z lampami był tylko Metz brak firm z wyzwalaczami. Ciamcianga nawet nie widziałem. Targi olał Canon(jako Canon Polska), Nikon, Panasonic, Samsung, Sigma, Lowepro, Hama i parę innych firm których nie powinno zabraknąć.
Wrażenia - raczej negatywne. Na pewno trudno je nazwać targami dla profesjonalistów.

horak
21-03-2013, 21:28
Podzielam zdanie kolegi - nic ciekawego. Mam wrażenie, że rok temu było ciekawiej i jakoś więcej wszystkiego. W tym roku czuję duży niedosyt.
Jedynie Zeiss i Tamron się ładnie spisali i można było wszystkiego spróbować. Głównie miłośnicy albumów powinni być spełnieni bo tego ostanio jak i tym razem było pełno.

crazy
21-03-2013, 22:37
Powiem tak - lipa jak...
Jak ktoś nie jest z Łodzi i nie ma darmowej wejściówki to szkoda czasu. Tak jak napisał zoomi - jest fajnie bo w hali śnieg nie pada.
Jeśli chodzi o sprzęt fotograficzny Nas interesujący to jedynie Tamron miał wszystko co by chciało się obejrzeć. Sigmy miały 3 firmy handlujące sprzętem - S A35mm 1.4 nikt nie miał. FotoNova jak zwykle z Canonem też nie błysnęła - nie było nawet co podpiąć czego bym nie znał - nawet nowej 35 2,0 IS nie dowieźli, a 5DmkIII był po jakiś ciężkim dzwonie z latarnią uliczną. Żadnych białych L (tylko70-200 II).
Ogólnie wszystkie wielkie firmy olały te targi. Było dużo stoisk z książkami i albumami. Z lampami był tylko Metz brak firm z wyzwalaczami. Ciamcianga nawet nie widziałem. Targi olał Canon(jako Canon Polska), Nikon, Panasonic, Samsung, Sigma, Lowepro, Hama i parę innych firm których nie powinno zabraknąć.
Wrażenia - raczej negatywne. Na pewno trudno je nazwać targami dla profesjonalistów.

Hama miała swoje stanowisko, żle patrzyłeś :)

ArekLodzPl
21-03-2013, 23:25
no to może mi gdzieś umknęło - musiało być mniejsze niż poprzednimi laty ;)

lomiarz.wroc
22-03-2013, 00:17
Ktoś się wybiera na targi w sobotę? Jestem z Wrocławia i chętnie bym się sam przekonał czy warto. Oczywiście dołożę się do kosztów. Fajnie by było pogadać podczas podróży z drugim canonowcem. Jestem ciekaw kilku rzeczy, m.in. sigmy 35, f1.4, może będzie na miejscu do focenia próbnego?

zoomi
22-03-2013, 00:46
bezbłędnie Arku odczytałeś moją ironię

rzeczywiście chyba nie widziałem np Pixel Kingów - które rok temu kupowałem na targach z fajnym rabatem
i te panny prężące się na Vette - dramat...

VomitroN
22-03-2013, 00:46
Ktoś się wybiera na targi w sobotę? Jestem z Wrocławia i chętnie bym się sam przekonał czy warto. Oczywiście dołożę się do kosztów. Fajnie by było pogadać podczas podróży z drugim canonowcem. Jestem ciekaw kilku rzeczy, m.in. sigmy 35, f1.4, może będzie na miejscu do focenia próbnego?

Raczej nie podepniesz tej sigmy na tegorocznych targach :(

crazy
22-03-2013, 09:46
Sigmy nie było na Targach

ArekLodzPl
22-03-2013, 13:15
Jestem ciekaw kilku rzeczy, m.in. sigmy 35, f1.4, może będzie na miejscu do focenia próbnego?

przecież napisałem że też miałem taką ochotę ale nie było :P

RTSiak
22-03-2013, 16:07
Sony za to dalo czadu jak zawsze ;] Pelno sprzetu do filmowania... chcialem sie zapiac do 6d ale szybko zostalem sprowadzony na ziemie przez kolejke i slot tlyko na sd ;/

crazy
22-03-2013, 16:14
Mi na szczęście udało sie pomacać 6D, bardzo dobre wrażenie na mnie zrobił. Karty nie wkładałem bo po co ?

jajo_antipo
22-03-2013, 16:21
również nie jestem zachwycony tymi targami... chociaż tym co filmują mogą się podobać bo tego sprzętu było sporo.

wajo94
23-03-2013, 10:07
Dwa lata temu była w szkole filmowej fajna scenka do focenia (trzy tematy historyczny, country i romantyczny), na której studenci ze szkoły filmowej pozowali do zdjęć. Przejazd z targów "na plan" historycznymi Roburami ekip filmowych. A w tym roku było coś podobnego?

--- Kolejny post ---

... Jestem ciekaw kilku rzeczy, m.in. sigmy 35, f1.4, może będzie na miejscu do focenia próbnego?

Też jestem ciekaw i po świętach przejdę się do Sigma Procentrum to przetestuję. We Wrocławiu też jest, niższe koszty mniejszy tłok.

Glorf
23-03-2013, 17:22
Bida coraz wieksza na tych targach. O mozliwosci pobawienia sie jakimkolwiek sprzetem foto, w zasadzie mozna zapomniec - kolejka chetnych skutecznie odstrasza.

Morfii
23-03-2013, 18:51
Szału to faktycznie nie było... dużo firm olało targi. Za to Sony mogło się wypowiadać do woli jakie to świetne lustrzanki robią ;)

TAMRON, ZAISS, METZ... najlepsze wrażenie, można było sobie wszystko podpiąć i się pobawić. 6D z 35L też się bawiłem i jakoś faktycznie dziwnie szybko AF latał i był dość celny :) 24L II coś podejrzanie dziwnie celowała ;)

Dużo fotoalbumów... jak zawsze. Mam pewien niedosyt. Warsztaty były już ciekawsze ;)

ArekLodzPl
23-03-2013, 21:17
Szału to faktycznie nie było... dużo firm olało targi. Za to Sony mogło się wypowiadać do woli jakie to świetne lustrzanki robią ;)

O tak...i ten geniusz co się produkował przy modelce - myślałem że padnę ze śmiechu jak mówił: osoby posiadające aparaty sony mogą korzystać tu ze światła zastanego stosując iso 6400 albo 12800 :mrgreen:
Ja akurat przechodziłem i mówię - a pstryknę sobie na pamiątkę ze 2-3fotki bo fajna sceneria
Okazało się że wyszło mi iso 200, f/2.8 i 1/125s
zdjęcie surowe z puszki

https://canon-board.info//brak.gif
http://img593.imageshack.us/img593/3766/img6255a.jpg]źródło ([URL=http://imageshack.us/photo/my-images/593/img6255a.jpg/)[/URL] Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

szuler
23-03-2013, 21:28
bo odwaliłeś z tą przysłoną trzeba było ustawić 16 taj jak w sony ;)

ArekLodzPl
23-03-2013, 21:34
bo odwaliłeś z tą przysłoną trzeba było ustawić 16 taj jak w sony ;)

no tak...poszalałem :D
zgadnij czym robiłem...50-tką którą od Ciebie kupiłem ;)
śmiga do tej pory i wszyscy mi zazdroszczą jaka ona ostra na pełnej dziurze

Morfii
24-03-2013, 01:42
z tym ISO 6400 było niezłe ;) powtarzał to ze 3 razy...

...a ten elektroniczny wizjer SONY spać mi w nocy nie daje :lol: