Zobacz pełną wersję : canon d60 error 99 wymiana migawki
canond60
04-02-2013, 17:54
Witam, mam duży problem z aparatem canon dslr d60. Aparat przez ostatnie 6 lat działał jak burza, był niezawodny. Niestety ostatnio pojawił mi sie err99 i jakby przestala chodzić migawka. Na Żytniej piwiedzieli, że nie ma części. Chodzi o wymiane migawki. Czy może ktoś pidpowie, co z tym fantem zrobić? Czy jest sens szukać innego serwisu? A może ktoś tutaj dysponuje takimi częściami?
Dzięki z góry za wszelkie podpowiedzi!
jellyeater
04-02-2013, 17:59
Najsensowniej to kupić jakieś 40-50D. :) Albo szukać, może mają w Niemczech.
ebay i pan naprawiacz z forum :D
canond60
04-02-2013, 20:45
Dzieki za podpowiedzi. Wlasnie sama sie zastanawiam, czy nie lepiej po prostu dac sobie spokoj z tym d60 i kupic cos nowego. Ale na tym nowym juz raczej nie bedzie napisane Made in Japan. ;((( przyzwyczailam sie do tego masywnego korpusu, w ogole uwielbiam ten aparat. Do tego robilam nim zdjecia z dopietymi obiektywami yashica od contaxa, mam przejsciowke c/y na canon ef. Nawet nie wiem, czy w nowych modelach canona to by dzialalo ;(
Czy tego "Naprawiacza" można indagować na priva?
Dzieki za podpowiedzi. Wlasnie sama sie zastanawiam, czy nie lepiej po prostu dac sobie spokoj z tym d60 i kupic cos nowego. Ale na tym nowym juz raczej nie bedzie napisane Made in Japan. ;(((
a to wtedy lepsze zdjecia robi? :)
przyzwyczailam sie do tego masywnego korpusu, w ogole uwielbiam ten aparat.
[/quope]
5D mkI jest dosc podobnie zbudowany. z nowszych cropowych korpusow 40D/50D tez sa zupelnie fajne a ceny nadal strawialne.
[QUOTE=canond60;1141475]
Do tego robilam nim zdjecia z dopietymi obiektywami yashica od contaxa, mam przejsciowke c/y na canon ef. Nawet nie wiem, czy w nowych modelach canona to by dzialalo ;(
tak, oczywiscie.
nie ma na allegro :c są jakieś listki
http://allegro.pl/migawka-listki-canon-eos-20d-30d-40d-50d-60d-350d-i2987215225.html
i migawka ale do 60d
http://allegro.pl/migawka-canon-eos-60d-i2982635626.html
jacek_63
04-02-2013, 22:35
Migawka Canon EOS 60D (2982635626) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/migawka-canon-eos-60d-i2982635626.html) ;)
Pewien jesteś?
IMHO biega o Canona d60 a nie Canona 60D - to dwie różne puszki, które dzieli 8 (albo lepiej) lat...
canond60
05-02-2013, 00:00
Dzieki wszystkim za pomocne wypowiedzi :)
Nie jaram sie jakos specjalnie sprzetem, ale jak jest napisane Japan, to zaraz mi sie wydaje, ze to jest rzecz najwspanialsza na swiecie :D Po prostu ten d60 wydawaje mi sie wyjatkowo solidny. Dzieki temu, ze jest ciezki, swietnie lezy w dloni, jest stabilny. Teraz na szybko ogladam oferty nowych modeli canon i jako ich glowna zalete podaja mala wage :000 albo że nagrywaja filmy :000 zupelnie wypadlam z obiegu jesli chodzi o nowe modele, od x lat nie uzywalam innego trybu niz manualny, a dokladke bez autofokusa.
Caly czas zastanawiam sie nad sensownoscia naprawy d60, bo skoro teraz nie ma juz czesci to gdybyb znowu cos siadlo, bedzie
--- Kolejny post ---
Znowu problem. Moj biedny canon ;(