Zobacz pełną wersję : Zmiana języka w Canon 60D
Wojmistrz
28-01-2013, 14:30
Posiadam Canona 60D, ściągniętego z Hong-Kongu i w menu języków mim tylko krzaczki i angielski. Zaserwowałem mu zmianę firmware na najnowszy, ale niestety ilość dostępnych języków - nadal dwa.
Jak odpalić inne języki?
Dzisiaj zasięgnąłem informacji na zmianę języka na polski w CANON 60D. A mianowicie jeśli posiadasz te body zakupione z rynku azjatyckiego to jesteś w posiadaniu tylko języka angielskiego i japońskiego, oczywiście jest możliwość zmiany na język polski ale to sporo kosztuje. Z tego co się dowiedziałem, to trzeba zmienić płytę główną aparatu a to koszt około 1.000ZŁ gdyż nie ma możliwości zmiany języka programem.
Znalazłem u wuja google na zapleczu ; )!! Może ktoś to potwierdzić?
W poprzednich wersjach C, softawarowo sie nie dalo. :(. Kupiles aparat z dystrybucji japonskiej.
Naprawiacz
28-01-2013, 17:02
Obawiam się, że Canon całkowicie zablokował możliwość zmiany w aparatach przeznaczonych na rynek japoński i wchodzi w rachubę tylko wymiana płyty głównej.
dokładnie. ale to nie od dziś wiadomo przecież - canon nie robi aparatów, robi kasę - a tu ktoś chyba chciał przyoszczędzić. :wink:
więc nie ma ani gwarancji, ani polskiego. :P
jacek_73
28-01-2013, 17:13
Za tysiąc złotych to może warto się naumieć tych kilku słówek po angielsku?
Wojmistrz
28-01-2013, 18:09
Znaczy mi to absolutnie nie przeszkadzało i tak mieszkam w UK, ale sprzedałem go na eBay do Francji i mam teraz wtopę, bo gość nie może zmienić języka i zareklamował sprzęt. Znając podejście eBay, uznają mu tę reklamację.