Zobacz pełną wersję : Głośna praca 135/2 ?
Witam was wszystkich drodzy forumowicze :) Nabyłem niedawno nowy obiektyw 135/2. Zastanawia mnie czy to jest jego normalna praca. - porównując np do 100/2.8 is macro obiektyw przeostrza dużo głosniej ( slychac wyrazny szum ) jak i hmm reakcja na przeostrzanie w trybie sledzącym również wypada na minus 135tki . Ten obiektyw tak ma czy np coś z nim może byćnie tak ?
U mnie śmiga prawie bezszelestnie i kilka lat już ma. Może masz jakąś mikro wadę układu USM która może później się objawić usterką lub nie. Jak masz możliwość to po prostu wymień obiektyw u sprzedawcy lub odeslij do serwisu. Sprawdzą powiedzą co i jak. W najlepszym przypadku zapłacisz tylko za wysyłkę.
HA. Czyli jednak coś jest nie tak :P to kara za zmiane systemu 8-) zastanawiam sie co lepiej zrobic, słać do serwisu czy wymieniac obiektyw u sprzedawcy
Hej, zdecydowanie powinien działać cichutko. Jak masz możliwość to zdecydowanie pierwsze kroki do sprzedawcy.
Pozdr
HA. Czyli jednak coś jest nie tak :P to kara za zmiane systemu 8-)
Byłeś w systemie, w którym wszystko działa idealnie :?: :)
zastanawiam sie co lepiej zrobic, słać do serwisu czy wymieniac obiektyw u sprzedawcy
Jeśli masz taką możliwość, to lepiej wymienić.
wiktor2323
17-01-2013, 23:40
U mnie w 85 też szumi od 2 lat u mnie a szkło łącznie ma z 4-5. Chodzi głośniej niż np 28/1.8 ale mi to nie przeszkadza bo chodzi tak jak powinien.
Wymieniaj bez zastanowienia, bo obiektyw ten dziala bardzo cichutko praktycznie nic nie slychac do tego jest bardzo szybki.
135L jest cichy, ale nie bezglosny
Bezgłośny nie jest chyba żaden USM,. Każdy lekko słychać, ale jak ktoś pisze, że warczy to pewnie głośno :-)
To oczywiste ze cos zawsze slychac ale nie az tak zeby przeszkadzalo, bo swojego praktycznie nie slysze, a na lotnisku nie pracuje ;)
porównujac tą 135 tke to 16-35 II, 100/2.8 macro i 24-70 to ta 135 definitywnie chodzi glosniej i to nie jest dzwiek hmmm miekki jak w/w obiektywach :) obiektyw spakowany i czeka na kuriera.Bedzie wymiana