Zobacz pełną wersję : Mapowanie matrycy Canon 450 D
Witam
Mam taki problem zauważyłem 2 bad pixele na matrycy. W serwisie chcą 160 zł + koszt przesyłki, mam pytanie mogę to sam zrobić ? Jest gdzies jakis tutorial, przewodnik lub coś innego dzięki czemu będe mógł je nadpisać ?
Dzięki Pozdrawiam
flankerp
07-01-2013, 16:47
How To Fix A Hot or Dead Pixel (Canon 7D & 5D & others) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=WJBuGhMnvFo)
Plosiem ;) Możesz teraz przelać 5złoty na jakaś fundację w ramach zadośćuczynienia :D : D:D
--- Kolejny post ---
... swoja droga 170 zł za 30 sekund roboty to niezłe ździerstwo... 80zł jeszcze bym zrozumiał..
Zaraz sprawdzę, zobaczymy było by super jak by działało
Tylko tutaj jest gadka o czyszczeniu lustra. Ja mam pomarańczowe, punkty nie biale
Dzięki !!!!!
moja 650-tka też miała "hota" na środku, mapowanie wg receptury z youtube pomogło w 100%, dziś nie ma śladu !!!
Cezary Żukowski
17-01-2013, 23:31
Pytanie co robić jak mapowanie nawet kilka razy nie pomaga w 5d mk II ?
Czy serwis napewno sobie z tym poradzi?
Co do zdjęć sie nie czepiem bo tam jest on bardzo malutki, ale gdy kręcę film to rozmiar rozdzielczości się zmniejsza i tym samym pixel jest spory jak bomba i to prawie na środku kadru-mocna irytacja mnie ogarnia przy filmach z klubów bo tam zawsze jest ciemno.
AndrzejXM
09-08-2015, 05:12
Witam! Temat trochę odgrzewany ale spieszę donieść, że sposób z użyciem "manualnego czyszczenia matrycy" przez minutę lub dwie - znacząco zmniejsza ilość hot pixeli w 100D :) Po prostu!