Zobacz pełną wersję : 100 dni PIS i Marcinkiewicza
Il fuoco
16-02-2006, 00:40
Co powiecie o dotychczasowych rozwiązaniach tego rządu?
Jeśli ktoś oglądał wywiad z Marcinkiewiczem w TVP bodajże nt. 100 dni jego rządów, proszę o ustosunkowanie się do tego, co widział i usłyszał.
Ja osobiście narzekam i jestem rozczarowany.
Nie głosowałem na nich więc mam prawo powiedzieć teraz "a nie mówiłem?".
Konkretnie niepodoba mi się to co chyba wszystkim - przepraszam za wyrażenie ale - burdel na kółkach.
PIS zachowuje się jakby wygrał 85 %...
Do tego koalicja z partiami 2ch największych idiotów z Wiejskiej - płakać mi się chce. Ja rozumiem że trzeba niektóre ustawy uchwalić bo są naprawdę ważne - ale są jakieś granice...
Co o tym wszystkim powiecie?
Tomasz Golinski
16-02-2006, 01:10
Stylem się nie różnią od poprzednich rządów, tylko media inaczej to przedstawiają...
Niewiele złego na razie zrobili i niewiele dobrego... W jakąś kontrewolucje w sferze ekonomii nie liczę, ale może zrobią porządek ze służbami specjalnymi, wprowadzą karę śmierci i parę innych szczegółów.
Aa, i może zlustrują profesorów na uniwersytetach :] Już widzę jak całe tabuny nagle przechodzą na emeryturę, bo jakoś tak "są zmęczeni pracą" :lol:
TommyTheCat
16-02-2006, 01:58
Il fuoco: niezly watek i mocne argumenty
tomasz: nie wprowadza kary smierci napewno, chyba zrobia balagan w sluzbach specjalnych...
KuchateK
16-02-2006, 02:32
Akurat wczoraj jadac sobie na wycieczke sluchalismy ze znajomym polskiego radia w ktorym jakis komentator opowiadal poczynania rzadu i ostatnie wydazenia i smianie bylo takie jak z kabaretow w Opolu :D
Polsce potrzeba rewolucji w wielu sferach. Rzad ktory malo co robi a duzo szumi to tylko zmarnowany czas. Nie wydaje mi sie zeby PiS mial jakichs konkretnych fachowcow i dobry pomysl do zmian jakie chca przeprowadzic tak aby bylo z tego cos przyzwoitego. Jak tak sie przygladam to wydaje mi sie ze zmiany maja glownie na celu umocnienie swojej pozycji tak zeby sie ich za latwo nie dalo wykopac za 4 lata a poczyniania to kiepskie zagrywki marketingowe. Duzo szumu o nic.
A ja mam już dość...itd.Kara śmierci to powinna wejść,bo przecież ma być lepiej,a lepiej to może PiS powybija naród z biednych i zostawi śmietankę,wtedy to będzie kraj miodem i winem płynący.A tak ogólnie to aż mnie trzęsie jak zaczynam słuchać cokolwiek związanego z polityką,adwokaturą czy też radą lekarską.Jak dla mnie to najpierw trzeba dinozaury z wiejskiej wykończyć i włożyć młodych,ambitnych ludzi a takich jest naprawdę wielu.Siedzą pierdzą w stołki i pir**** głupoty o stosunkach i becikowym.Chciało by się krzyczeć.
Tomasz1972
16-02-2006, 09:21
Kara śmierci nic nie zmieni . Nie wielkość kary lecz jej szybkość i nieuchronność spowodują lęk przed karą . Przecież obecnie jedna sprawa ciągnie się koło 4-5 lat . Winny w tym czasie przebywa w najczęściej w domu popełniając kolejne przestępstwa oraz kompletując dokumenty od lekarzy i jak przyjdzie do wyroku to nie może odbyć kary z powodu choroby.
W momencie gdyby cały proces odbywał się w przeciągu kilku - kilkunastu dni i winny prosto z aresztu trafiłby do celi , przestępszość zmalałby .
Il fuoco
16-02-2006, 10:03
Il fuoco: niezly watek i mocne argumenty
dzięki:D Wiedze o Społeczeństwie na maturze zdaję:D:Dmuszę [i lubię] być poinformowany hehehe:)
Kara śmierci?? hmm... gościowi który zabił powiedzmy 6 osób niewiele to zrobi że się go uśmierci. Pewnie jeszcze się ucieszy.
Takie jednostki są przeważnie totalnie skrzywione na tle psychicznym.
Oglądałem ostatnio w nocy na Polsacie wywiad z polskim łatnym zabójcą.
Gość bardzo spokojnie opowiadał o tym co robił przed tym jak go zamknęli.
Opowiadał o metodach, o tym że nic nie czuł jak zabijał itp.
Na koniec dodał że to lepiej dla całego społeczeństwa że jest trzymany w więzieniu w odosobnieniu, bo gdyby wydostał się na wolność to napewno teraz po tym, jak go złapali i uwięzili, poszedłby w stronę terroryzmu.
Ja dla takich gości zbudowałbym coś w stylu najgorszych rosyjskich lagrów.
Obozy penitencjarne. Przecież jakby takiego delikwenta tam wsadzić do śmierci (długo by nie pożył) to byłby spokój. I bez żadnych podatków.
Niechby goście żarli drewno itp. etc. Jednorazowy wydatek na ogrodzenie terenu, Sami by musieli sobie baraki pobudować itp. etc.
Może odechciałoby się tym kilku którzy robią to, co robia bo myślą że ich nie dosięgnie ręka PRAWA i SPRAWIEDLIWOŚCI, zabijać, kraść itp.
Fu! A po co się wyżywać na takich, jak to nazwałeś "skrzywionych psychicznie". Żeby się do nich ciut upodobnić chyba (?). Wyautować ich ze społeczeństwa albo tamten świat i będzie!
Głosowałem na POPiS i czuję się rozczarowany. Nie mam ostatnio czasu na wnikliwsze śledzenie sytuacji, a media nakierunkowują temat dość "rydzykownie". To mnie się nie podoba!!
Il fuoco
16-02-2006, 13:49
Fu! A po co się wyżywać na takich, jak to nazwałeś "skrzywionych psychicznie".
nikt nie mówi o wyżywaniu się. poprostu goście mieliby przerąbane za to co zrobili. i tyle.
Hazan juz kiedys zamykal watki polityczne. Mam nadzieje ze i tu zajrzy (ja sie nie dotkne - softmoderacja :roll: ) ... bo to nie tematyka tego forum, nawet (a moze tym bardziej - patrzac po opisie) Hydeparku :? .
Tomasz Golinski
16-02-2006, 14:57
Soft moderacja, więc nie wytnę postu Viteza :twisted: pomimo, że OT.
Soft moderacja, więc nie wytnę postu Viteza :twisted: pomimo, że OT.
To wtedy ja bym wycial caly watek bo OT a nawet NTF (nie te forum) :evil: .
Tomasz Golinski
16-02-2006, 16:15
I wtedy byłoby to sprzeczne z uwagą Hazana wyrażoną na wewnętrznym forum w wątku: "Wątki wyborcze".
To trza porozmawiać o fotoreporterce w świecie polityki ;)
I wtedy byłoby to sprzeczne z uwagą Hazana wyrażoną na wewnętrznym forum w wątku: "Wątki wyborcze".
Tamta uwaga byla jednorazowa i dotyczyla konkretnego, nie tego watku :p .