PDA

Zobacz pełną wersję : Instrukcja obsługi

proktor22
02-01-2013, 09:35
Witam kupiłem lampę błyskową ze sklepu internetowego i nie było polskiej instrukcji obsługi wydrukowanej otrzymałem tylko link z której strony można pobrać instrukcję. Czy to prawda że każdy sprzęt elektroniczny kupiony w Polsce powinien mieć instrukcję obsługi? Czy mogę się starać o instrukcję obsługi wydrukowaną??

MC_
02-01-2013, 09:38
Nie wiem czy link wystarczy, ale sprzet elektroniczny wydrukowanej miec nie musi. Na 100% moze byc plyta cd z pdf.

Adam71
02-01-2013, 10:00
A nie masz Ty chłopie większych problemów ? Podali Ci link więc po co ta cała dyskusja ...

dzidofon
02-01-2013, 10:15
Dokładnie :-). Czym będzie różniła się ta wydrukowana od dostarczonej przez sprzedawcę? Jeśli jest szczegółowa to co za problem? Gorzej jak jest to tylko świstek co z czym połączyć, jak to często się zdarza ;-)

tulio
02-01-2013, 11:59
Przyznam szczerze iż dla mnie wygodniej przegląda się instrukcję oryginalną "papierową" dostarczoną przez producenta razem z oferowanym przedmiotem - szczególnie jeśli mamy do czynienia z instrukcją powyżej >200 stron ...... zresztą dzisiaj to jest tak jak z książką - jedni czytają e-boki, drudzy korzystają z audiobooków a jeszcze inni wolą tradycyjną formę papierową. .... ale to tylko moje osobiste spostrzeżenie ;-).

dzidofon
02-01-2013, 13:27
Masz rację, ale weź pod uwagę:
1. Nie każdy czyta instrukcję (zaryzykowałbym tezę, że nawet większość jej nie czyta),
2. Jeśli załączają ją do produktu to najczęściej w 100 językach, co powoduje że w pudełku papieru jest węcej niż samego sprzętu :-).

proktor22
02-01-2013, 15:34
A nie masz Ty chłopie większych problemów ? Podali Ci link więc po co ta cała dyskusja ...

Ja byłem zaskoczony brakiem instrukcji obsługi dlatego napisałem Tą wiadomość.
Dziękuję wszystkim za odpowiedz.Zaczynam drukować instrukcję z pdf.