PDA

Zobacz pełną wersję : 1100D ciągle "bussy" po podpięciu do kompa

photographus
22-12-2012, 17:57
Witam
Próbuję podpiąć po usb 1100D do kompa. System windows xp. service Pack 3 .NET Framework 4.0 Notebook Intel Atom 1,60 GHz 1 Ram. Soft w canonie 1.0.5.
Po podpięciu do kompa wyskakuje systemowe okienko, które chce mnie zmusić do importu fotek. Gdy kliknę anuluj okienko znika a aparat łapie zawiechę. Napis "bussy" na wewnętrznym wyświetlaczu i brak reakcji na jakikolwiek przycisk.
Zainstalowałem z płytki dostarczonej z aparatem EosUtility i pozostałe dostępne progsy. Chodzą wszystkie poza Eos Utillity. Przy próbie odpalenia komunikat o wystąpieniu nieznanego problemu z aplikacją i czy wysłać raport do Microsoftu.
Przeinstalowywałem - to samo.

Rzadko wracam do Windowsa - i zawsze są to powroty takie że tylko łbem w ścianę napierniczać.

Miał ktoś już coś takiego? Przeszukałem forum i na nic podobnego się nie nadziałem.

pozdrawiam świątecznie

spr
22-12-2012, 18:41
myślę że problem tkwi w "okrojonym" systemie instalowanym na netbookach lub jego kompatybilności.
wydeje mi się że tu nic nie zrobisz. NAjlepiej zgrywaj zdjęcia za pomocą gniazda kart sd które masz wbudowane w netbooku

janmar
22-12-2012, 22:56
1.Tak się dzieje gdy wpierw został podłączony aparat do compa ,a potem dopiero wgrany soft.Nie ściąga wówczas m.in. sterownika w trakcie zgrywania.
2.Przyczyną zawieszania może być użycie nie oryginalnego przewodu USB[dostarczonego z aparatem].Na jednych "obcych" działa na innych nie.Miałem tak wczoraj :evil:
Zobacz w panelu sterowania "aparaty,skanery" czy windows zapisał aparat.Jeśli tak to wywal,wywal też soft Canona i zainstaluj od nowa.
Jak masz instrukcje oprogramowania ,to przeczytaj.Sprawdż czy oprogramowanie jest zgodne z systemem windows który używasz.
Jeśli przeszkadza Ci systemowe okienko to możesz je obezwładnić przez konfiguracje autoodtwarzania.Zmień "z pytaj mnie" na "nic nie rób".[ale tym się zajmij na końcu ewent.

Przeczytaj ten wątek http://www.canon-board.info/pierwsza-pomoc-awarie-usterki-problemy-56/1dmk2n-exif-87902/index2.html

photographus
22-12-2012, 23:44
Dzięki janmar. Jutro sprawdzę i dam znać

photographus
23-12-2012, 17:32
1.Tak się dzieje gdy wpierw został podłączony aparat do compa ,a potem dopiero wgrany soft.Nie ściąga wówczas m.in. sterownika w trakcie zgrywania.
2.Przyczyną zawieszania może być użycie nie oryginalnego przewodu USB[dostarczonego z aparatem].Na jednych "obcych" działa na innych nie.Miałem tak wczoraj :evil:
Zobacz w panelu sterowania "aparaty,skanery" czy windows zapisał aparat.Jeśli tak to wywal,wywal też soft Canona i zainstaluj od nowa.
Jak masz instrukcje oprogramowania ,to przeczytaj.Sprawdż czy oprogramowanie jest zgodne z systemem windows który używasz.
Jeśli przeszkadza Ci systemowe okienko to możesz je obezwładnić przez konfiguracje autoodtwarzania.Zmień "z pytaj mnie" na "nic nie rób".[ale tym się zajmij na końcu ewent.

Przeczytaj ten wątek http://www.canon-board.info/pierwsza-pomoc-awarie-usterki-problemy-56/1dmk2n-exif-87902/index2.html

Okazało się, że to jednak wina notebooka. Po zainstalowaniu wszystkiego na innym - poszło bez problemu.
pozdrawiam

janmar
23-12-2012, 17:39
Ważne że działa.Pozdrówka.

photographus
23-12-2012, 17:46
Ważne że działa.Pozdrówka.

janmar a może znasz odpowiedź na to?:
http://www.canon-board.info/druk-skanowanie-wyswietlanie-zarzadzanie-barwa-69/drukowanie-z-automatu-87986/#post1131218