PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z RAW !

_Stary_
14-02-2006, 17:17
siema wiem ze to glupie pytanie ale nei moge tego zrozumiec robie zdjecia w rawie i nie moge ich przegrac na kompa jak odpalam folder z canona to nic nie ma eos utility viewer widzi rawy ale nei moge ich otworzyc ... ani przeniesc nigdzie z aparatu .... jak mam to zrobic ? :D pomozcie :D

Drozdi
14-02-2006, 17:34
Zrob reset kompa ;)

P.S.
Jakie masz BODY?

_Stary_
14-02-2006, 20:30
mam 20D i nei mam problemow z windowsem ... takze restart nic nie da . . jak otwieram folder z w aparacie to windows wogole nei widzi rawow a eos utility spoko widzi ale ani nie moge przegrac ani otworzyc . ..

Metus
14-02-2006, 21:33
miałem ten sam problem. Kup czytnik kart i problem z głowy. Dziwne a jednak skuteczne. ps tylko nie kupuj takiego 12 in 1. Kup konkretnie CF i już.

Pszczola
14-02-2006, 21:43
Panowie! Czytnik, czytnik!

_Stary_
15-02-2006, 12:52
no spoko zamierzam kupic databank ale to chyba nie to samo co ? ;] moze doradzicie mi jaki ten czytnik kupic ... jesli czytnik to nei databank oczywiscie :D

gietrzy
15-02-2006, 13:36
nmoze doradzicie mi jaki ten czytnik kupic ... jesli czytnik to nei databank oczywiscie :D
I czytnik i databank.

Databank będzie Ci potrzebny do zrzucania setek, tysięcy zdjęć w terenie/podróży/plenerze/na wakacjach.
Czytnik pozwoli te setki, tysiące zdjęć sprawnie przesłać do komputera. Jak masz dobry (szybki) dysk to można osiągnąć transfer 1 raw/sekundę.

Jaki czytnik? Na pewno USB 2, np. ja mam I-tec i DataFab. Nie narzekam.
Ja bym brał z wejściami na kilka kart (może za jakiś czas kupisz kompakta a tam tylko SD).