Zobacz pełną wersję : Canon-Board.info @ Flickr
michael_key
10-12-2012, 09:34
Witajcie.
Jeden z użytkowników naszego forum, szymkowski (http://www.canon-board.info/members/szymkowski-44829/) założył grupę Canon-board na portalu Flickr.com
Oto link do grupy (http://www.flickr.com/groups/canon-board/).
Kto posiada swój profil na Flickr... niech się dołącza :D
michael_key
10-12-2012, 10:48
Z przyjemnością :D
No ;)
michael_key
10-12-2012, 22:14
to i ja dołączam ;)
Jest już 99 członków grupy (http://www.flickr.com/groups/canon-board/) :)
FlatEric
16-11-2018, 11:26
A jak znajdujecie ostatnie plany Flickra po przejęciu przez Smugmug?
Od stycznia koniec z darmowym 1 TB, maksymalna liczba zdjęć dla kont darmowych ograniczona do 1000. Jeśli ktoś ma na darmowym koncie więcej, to zdjęcia nadliczbowe będą w lutym z automatu kasowane na amen (poczynając od najstarszych). Do tego opłata za konto pro (o nielimitowanej liczbie zdjęć) podniesiona dwukrotnie w stosunku do obecnej. :O
ale to jest grupa, nie pojedyncze konto
FlatEric
16-11-2018, 11:53
To wiem ;) , ale nie chciałem już zakładać całego osobnego tematu - skoro ten już flickrowiczów dotyczy (a nic lepszego nie znalazłem).
Ciekawe czy przez te zmiany Flickr zacznie umierać...
FlatEric
17-11-2018, 10:52
Widzę, że flickr już nikogo nie rusza (mimo, że darmowe konta z ponad 1000 zdjęć mają i członkowie tej grupy CB). :) Zresztą nawet na samym Flickrze szum jest chyba mniejszy niż po wprowadzeniu fotostreamu kilka lat temu - mimo, że teraz nadchodzi obligatoryjne kasowanie zdjęć z darmowych kont. Chyba już nikomu nie zależy, czy co?
Mnie zalezy, mam wiecej niz 1000 zdjec i duzo flickra uzywam. Lubie ta galerie.
Mule placenie 50 dolcow rocznie. Troche duzo i uwazam takie rozwiazanie jakie zrobili (zaplac albo cie wydymamy) za chamskie, ale moze dam im na rok szanse
Rozumiem zablokowanie dodawania nowych zdjęć, ale kasowanie już dodanych to jakieś nieporozumienie. Ale to ich decyzja. Moja decyzja jest taka, że likwiduję konto na Flickrze. Już przerzuciłem zdjęcia na Canonowską Iristę gdzie jest opcja importu galerii z Flickra więc poszło sprawnie.
na Canonowską Iristę
Co to jest?
FlatEric
17-11-2018, 23:02
www.irista.com - zdjęcia w chmurze pod szyldem Canona. 15 GB za darmo, powyżej płatne (raczej drogo).
No właśnie, gdy ostatnio dodałem zdjęcia na Flickra, to ku mojemu zaskoczeniu pojawiły się i na Iriście, mimo że nigdy wcześniej nic tam nie importowałem, ani w ogóle tych serwisów nijak razem nie kojarzyłem.
www.irista.com - 15 GB za darmo, powyżej płatne (raczej drogo).
Niecałe 110zł za rok za 100GB to chyba nie jest szczególnie drogo. Znasz coś tańszego i dobrego?
FlatEric
18-11-2018, 00:12
Niby fakt, odruchowo porównałem to do cen flickra. ;)
Tyle tylko, że interface Iristy jest dla mnie mało wygodny i wolny w obsłudze.
Witajcie, Flickr umożliwia oglądanie udostępnionych (publicznych) zdjęć bez konieczności zakładania konta i logowania się przez oglądających. Czy Irista także ma taką funkcjonalność?
Witajcie, Flickr umożliwia oglądanie udostępnionych (publicznych) zdjęć bez konieczności zakładania konta i logowania się przez oglądających. Czy Irista także ma taką funkcjonalność?
Nie trzeba mieć konta i być zalogowanym, ale musisz zdjęcia udostępnić np. za pomocą linka.
Nie trzeba mieć konta i być zalogowanym, ale musisz zdjęcia udostępnić np. za pomocą linka.
Dziękuję, zobaczę jak to działa.
Zauważyłem wczoraj, że Flikr oferuje wykupienie konta PRO na 1 rok "w prezencie..." za kwotę 34,99$. Przypuszczam że w prezencie dla siebie też powinno "zadziałać". Zawsze to 15$ mniej...
--- Kolejny post ---
Działa, a z konta ubyło w sumie 131,95 zł :) (3,77 zł za 1 $)
FlatEric
20-12-2019, 11:47
No i Flickr - czy raczej będący jego właścicielem SmugMug - rozsyła maile do swych użytkowników z informacją, że serwis przynosi straty, prosząc zarazem właścicieli darmowych kont o przechodzenie na konta płatne, w celu poprawy jego finansowania. Bo, jak twierdzą, za wszelką cenę chcą Flickra ratować (choć podobno kilka dni temu płatni użytkownicy Flickra dostali mail zachęcający ich do przejścia na SmugMug).
... (choć podobno kilka dni temu płatni użytkownicy Flickra dostali mail zachęcający ich do przejścia na SmugMug).
Do mnie jeszcze nie doleciał, więc nie potwierdzę przypuszczenia.
FlatEric
20-12-2019, 17:33
Cytata z forum pomocy Flickra:
A couple of days ago got another email that says, in part:
Subject: Flickr Pros-only deal (that’s you!).
50% off SmugMug: The perfect photography partner.
Flickr Pros get 50% off the first year of any SmugMug plan.
Ciekawe, może w końcu i do Ciebie dojdzie. :O
Cytata z forum pomocy Flickra:
Ciekawe, może w końcu i do Ciebie dojdzie. :O
Nie dojdzie, oni wiedzą, że nie jestem adresatem ich oferty (Pros-only deal) :mrgreen: