Zobacz pełną wersję : głupie pytanie o soft do 20
mam 20D od dawna, jednak zawsze jest kłopot przy sciaganiu zdjęć.
W pudełku z 20D dostałem instrukcje od do softu od 300D ....
Zainstalowałem wszystko oprucz oprogramowania adobe i mam takie programy:
EosViverUtility
Digita Photo Profesjonal.
Zaden z tych programów nie umożliwia mi ściagnicię zdjęć, tzn w tym pierwszym pojawiają mi się pliki i mogę po zaznaczeniu przeciągnąć je do katalogu po lewej, nie działa opcja zapisz jako... czy cuś... ale przynajmniej widzi rawy i zapisuje...
Czy ja czegoś nie mam???
TomekD - ja ściągam przez czytnik i nie mam problemów. Kup sobie czytnik albo dla sprawdzenia pożycz od kogoś życzliwego.....
ale to nie jest rozwiązanie, kiedyś miałem G5 i bez problemu ściągałem rawy i jpegi ZoomBrowserem a tu nie wiadomo czemu nie ma takiej możliwości ??
Jak tak to powinni opisac to w instrukcji i dołożyć czytnik w zestawie z aparatem.
NIe chce mi się za kazdym razem kiedy chcę sciagnąć dwa zdjecia wyjmować karty.
NIe może być normalnie ?? podłączam aparat, ściągam wszystkie pliki niezaleznie czy raw czy jpegi?
Nie instaluj tego durnego oprogramowania tylko zaopatrz sie w dobry czytnik USB 2.0 .. zdjecia sciagniesz 10 razy szybciej..
pozd
Nie instaluj tego durnego oprogramowania tylko zaopatrz sie w dobry czytnik USB 2.0 .. zdjecia sciagniesz 10 razy szybciej..
pozd
No tak, rozumiem ze jak sie zrobi 1 czy 2 GB zdjęc to lepiej pociagnac przez czytnik, ale czy musze wyciagać karte zeby zgrać sobie dwa RAWy?
To ze nie ma przyjaznego oprogramowania to jakaś wpadka canona moim zdaniem
Słuchaj, ja zgrywam zdjęcia z 20D Zoombrowserem po dołączeniu go do PC-ta kablem. Wygodniej jednak jest mi korzystać z czytnika. Zoombrowser w wersji 5.5.
Słuchaj, ja zgrywam zdjęcia z 20D Zoombrowserem po dołączeniu go do PC-ta kablem. Wygodniej jednak jest mi korzystać z czytnika. Zoombrowser w wersji 5.5.
Ja mam wersje 4.1 od canona G5 i nie działa (tzn moze nie przestawiłem protokołu, raz podpiałem w pracy..) Skąd masz 5,5 dostałes z 20D ??? bo ja nie:(
A ze strony Canona nie można ściągnąć?
http://software.canon-europe.com/Cameras/SLR_Cameras/EOS_20D10131.asp
jest i wersja 5.5 i wszystkie inne softy
Ja mam wersje 4.1 od canona G5 i nie działa (tzn moze nie przestawiłem protokołu, raz podpiałem w pracy..) Skąd masz 5,5 dostałes z 20D ??? bo ja nie:(
Ściągnąłem ze strony Canona...
Juz gra.. dzięki serdeczne.
KuchateK
15-02-2006, 02:57
Mialem raz jakis drobny problem z USB i Canonem, wiec nie bylo to przyczyna zakupu. Ale mimo nabylem sobie i ponad wszystko obstawiam czytnik, nawet do dwoch rawow... Szybciej jakos mi sie wydaje.
Czytnik zawsze zastąpi durne programiki Canona i inne.....