Zobacz pełną wersję : Dziwna cena DigiMate II Plus...
http://allegro.pl/show_item.php?item=85143319
Dziwnie niska cena. Co o tym sadzicie?
Chcialbym sobie kupic, ale jest o stowke taniej niz gdzie indziej?
Czy ktos juz cos kupowal u tego allegrowicza?
http://sklep.mediamax.pl/digital-partner-p-5.html
a tu w ich stacjonarnym sklepie jeszcze taniej...
W ultramedia sobie zycza za to 230 zeta...
widocznie chinczykow bezposrednio zaczepili
Dla mnie super dziwne to nie jest :)
W koncu to tylko czytnik z wyswietlaczem
no dla mie jest dziwne tylko to, ze w ultramedia zycza sobie stowke wiecej...
no 119 sztuk i firma z lokalizacją nawet blisko mnie ... chyba ok
a w produkcji pewnie nie wiecej niz 20 zl sztuka
ksp01marek
13-02-2006, 20:06
nie dopatrzyłem się jakiej pojemności jest dany egzemplarz. rozumiem że jest to sama obudowa. czy tak?
dokladnie, sam czytnik z LCD z mozliwoscia wpiecia dysku 2.5
Zgrzezly
14-02-2006, 12:59
[quote=robson]http://allegro.pl/show_item.php?item=85143319
Dziwnie niska cena. Co o tym sadzicie?
Chcialbym sobie kupic, ale jest o stowke taniej niz gdzie indziej?
Czy ktos juz cos kupowal u tego allegrowicza?
drobna nieścisłośc jest w opisie akcji. Napisane jest że wyśwaietlacz jest kolorowy na OLED, w rzeczywistości przedmiotem akcji jest model z niebieskim wyśwaitlaczem Digi Mate II+. Załączyli także niepotrzebnie fotki modelu Partner (ten z kolorowym wyświetlaczem).
drobna nieścisłośc jest w opisie akcji. Napisane jest że wyśwaietlacz jest kolorowy na OLED, w rzeczywistości przedmiotem akcji jest model z niebieskim wyśwaitlaczem Digi Mate II+. Załączyli także niepotrzebnie fotki modelu Partner (ten z kolorowym wyświetlaczem).
niekoniecznie. z tego co wiem, bo dopytywalem o DigiMate+ na zaprzyjaznionym forum, sa to urzadzenia w dwoch wersjach, z czego nowa (ta z OLED) sama automatycznie zgrywa karte po wlozeniu, a ta starsza (z LSD) ma do tego przyciski...
obie, zdaje sie, sa w tej samej cenie
Zgrzezly
14-02-2006, 16:28
niekoniecznie. z tego co wiem, bo dopytywalem o DigiMate+ na zaprzyjaznionym forum, sa to urzadzenia w dwoch wersjach, z czego nowa (ta z OLED) sama automatycznie zgrywa karte po wlozeniu, a ta starsza (z LSD) ma do tego przyciski...
obie, zdaje sie, sa w tej samej cenie
tia są dwie wersje DM01 i DM02
DM01 - DigiMate II+ (niebieski wyświetlacz, przyciski)
DM02 - DigiMate Partner (kolorowy wyświetlacz OLED, przyciski ??)
Lamerskie totalnie pytanie ale wogóle nie znam sie na tych ustrojstwach. Po co wyświetlacz ? Po to żeby pokazywał nie wiem np. stan naładowania baterii ilośc wolnego miejsca itd. Czy też może w co wątpie, można na nim przeglądać fotki ?
po to zeby było wiadomo ze zdjecia sie zgrały i zajeły miejsce
Po co wyświetlacz ? Po to żeby pokazywał nie wiem np. stan naładowania baterii ilośc wolnego miejsca itd. Czy też może w co wątpie, można na nim przeglądać fotki ?
Dokladnie pokazuje to co napisales. Na drogich modelach innych firm mozna tez przegladac fotki. ;-)
Dzięki. Rozumiem, że mozna na niego zgrać nie tylko Jpegi ale także RaWy czy TiFFy ?
Rozumiem, że mozna na niego zgrać nie tylko Jpegi ale także RaWy czy TiFFy ?
Pierwsze takie urzadzenia zgrywaly tylko JPG. Te, ktore mozna kupic dzisiaj, zgrywaja cala zawartosc karty, nie wazne czy sa tam avi, mp3 czy docki
A co powiecie o DigiMate III ?
wlasnie kupilem DM III z 40GB. Czekam, jak dojdzie to sie wypowiem :) Cena byla taka sama jak za model II wiec nawet nie sprawdzalem dokladnie czym sie rozni, ale iwem ze ma wymienne baterie i da sie podlaczyc ladowarke samochodową (moze wczesniej tez to bylo mozliwe).
wlasnie kupilem DM III z 40GB. Czekam, jak dojdzie to sie wypowiem :) Cena byla taka sama jak za model II wiec nawet nie sprawdzalem dokladnie czym sie rozni, ale iwem ze ma wymienne baterie i da sie podlaczyc ladowarke samochodową (moze wczesniej tez to bylo mozliwe).
To czekam na opinie. Chcę kupić ten sam tylko bez dysku i zamontować dysk 80GB.
ale wiem ze ma wymienne baterie i da sie podlaczyc ladowarke samochodową
Tego brakuje przy moim. Gdybym kupowal jeszcze raz, to na pewno co z wymiennymi bateriami.
Kupiłem DigiMate II i do tego dysk 40GB. Wyświetlacz jest do pokazania stanu HD, wolnego miejsca, pojemności karty i stanu kopiowania, które rozpoczyna się po wciśnięciu przycisku. Co do baterii to taką można dostać w sklepie z elektroniką bez problemu i podkleić taśmą jak zajdzie potrzeba. Należy uważać przy formatowaniu dysku aby był w FAT32 (w NTFSie będzie widział błąd HD).
Należy uważać przy formatowaniu dysku aby był w FAT32 (w NTFSie będzie widział błąd HD).
Bardzo cenna informacja. O tym zapomnialem Hipek napisac! ;)
No wic dostalem DGIII i jestem bardzo zadowolony. Sprzedajacy po prostu bajka. Staly kontakt, rzetelne ifno - polecam wiec kupno tam aukcja 88665548
Robie mu reklame bo rzadko mozna spotkac takiego sprzedajacego.
Sam sprzet wyglada swienie i dziala bez zarzutu. Nie wiem co moge napisac. Ma wymienne baterie i mozna je sobie podladowac w razie czego. Cichy i szybako laduja sie baterie. Pokazuje to co juz opisane powyzej. Estetyczne etui.
Ot tyle.
No wic dostalem DGIII i jestem bardzo zadowolony. Sprzedajacy po prostu bajka. Staly kontakt, rzetelne ifno - polecam wiec kupno tam aukcja 88665548
Robie mu reklame bo rzadko mozna spotkac takiego sprzedajacego.
Sam sprzet wyglada swienie i dziala bez zarzutu. Nie wiem co moge napisac. Ma wymienne baterie i mozna je sobie podladowac w razie czego. Cichy i szybako laduja sie baterie. Pokazuje to co juz opisane powyzej. Estetyczne etui.
Ot tyle.
Dzięki za info, chyba się skuszę. A jak dysk samsunga?