PDA

Zobacz pełną wersję : Yongnuo YN-468 II opłaca się?

pawelek
29-11-2012, 20:42
Witam, przymierzam się do kupna tej lampy. Moje pytanie brzmi: czy opłaca się ją kupić za tą cenę? jak jest z jej wykonaniem? czy nie jest max chińską podróbą? Jak to jest z tym trybem TTL? czy działą on poprawnie? może jest jakaś inna lampa w podobnej cenie, a z lepszymi parametrami? czy jej moc wystarczy do oświetlenia kościołów i innych dużych pomieszczeń?

Usjwo
30-11-2012, 02:20
W podobnej cenie to nie znajdziesz mocniejszej. Wykonanie YN jest naprawde dobre i solidne, chociaz seria YN5xx moim zdaniem jest jeszcze lepiej wykonana.

darekPolsztyn
30-11-2012, 10:47
nie wiem czy przeglądałeś krótki wątek http://www.canon-board.info/lampy-blyskowe-54/yongnuo-yn-468-ii-ttl-opinie-86516/#post1114714
a tak po około dwóch miesięcy posiadania, mogę od siebie powiedzieć, że w sumie jestem pozytywnie zaskoczony. Wykonanie bez zastrzeżeń, fotocela fajnie działa, obsługa prosta, moc ok. Także myślę, że za te pieniądze jest wporządku. Wiadomo, że seryjne canonowskie lepsze, ale zapewne cena tutaj jest sporym wyznacznikiem Twojej decyzji

jas_r
03-12-2014, 18:31
Czy ta lampa będzie współpracowała z 1D Mark II N w trybie TTL? Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym?