Zobacz pełną wersję : [25-26.02] Ogolnopolski zlot Toruń
A nie ma miast bliżej centrum Polski?
Są... Bydgoszcz mało interesująca ale Toruń ?!
-=Festyk=-
12-02-2006, 21:34
Są... Bydgoszcz mało interesująca ale Toruń ?!
Zostańmy przy Bydgoszczy:mrgreen:(mnie poza granice miasta familia nie puści:-( )
Tomasz Golinski
12-02-2006, 21:38
Zaczyna robić się ciekawie :) Następny weekend?
Tomasz Golinski
12-02-2006, 21:45
Kto jeszcze chętny?
Kto jeszcze chętny?
Siur ..
Tomasz Golinski
12-02-2006, 22:56
Więc może i za 2tyg...
Oczywiscie bede - autem bede jechal z Legnicy - moge po drodze zabrac wszystkich na trasie Legnica - Toruń (moge wykrzywic trase o miasto WROCLAW)
sorki za czerwony ale to dla tych co beda szukac transportu
FOTOGRAF
12-02-2006, 23:07
jesli w ten weekend to ja bym sie napewno pisal w przyszly to troche mniej choc i tak beda jakies male szanse:-)
FOTOGRAF - przeciez od ciebie to jest zabi skok.
:/ a ja akurat jade do wawy :/
fICHU - daj spokoj warszawa nie zajac ;)
Poproszę zainteresowanych o informacje na temat ilości miejsc noclegowych i przedziale cenowym. Info kierować na priv do środy wlącznie.
FOTOGRAF
12-02-2006, 23:29
auwo ja wiem ze to tylko maly skok ale mama... tak jak cus to pojedze ze mna a jak nie to bede rozmawail z nia ladnie to mzoe poscsi mnie samego:-) a nie zauwazylem ze to jest 25-26 takze chyba nie bede mogl bo do szkoly bede musial sie przygotowac... a czemu nie ten najblizszy weekend?:>
Auwo nie kus :)
To ze jestes z mojej wioski Cie nie usprawiedliwia!
Ja w weekend 25-26 jestem w Toruniu na VI JAZZ OD NOWA FESTIVAL. Wiec wciagu dnia mozna by sie spotkac i jakas fotke szczelic i jakies piwo wypic :)
Ech, Od Nowa, Blues Meeting... łezka się w oku kręci ;-)
Siur ..
cichy, czym pomykasz, może razem? ;)
Ja tez w sumie jade przez Poznan
-=Festyk=-
13-02-2006, 11:19
Plan A wypalił!Porozmawiałem z bratem i się zgodził!:D Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć,że będę ja,mój brat i jego dziewczyna.Nie ma takiego emota aby wyrazić moją radość:D
Chciałbym jeszcze podziękować Auwo za chęć pomocy.Wielkie dzięki!Masz u mnie wielkiego plusa:)
-=Festyk=-
13-02-2006, 11:22
[...] nie zauwazylem ze to jest 25-26 takze chyba nie bede mogl bo do szkoly bede musial sie przygotowac...[...]
A myślisz,że ja to nie muszę?!Spokojnie chłopie.Masz 2 tygodnie na przygotowanie się:) Zacznij już teraz to na zlot będziesz miał wolne:mrgreen:
Uparciuszki robia te zjazdy, plenerki, spotkania gdy pogoda antywypadowa. Torun ladne miasto ale poczekam do wiosny/lata 8)
FOTOGRAF
13-02-2006, 11:32
A myślisz,że ja to nie muszę?!Spokojnie chłopie.Masz 2 tygodnie na przygotowanie się:) Zacznij już teraz to na zlot będziesz miał wolne:mrgreen:
na 60% bede i stale wzrasta...8) pewnie bede ale musze dobrze pogadac i sie troszke pouczyc :mrgreen:
to bedzie moj 1 taki plener mam nadzieje ze sie uda...
Złot w Toruniu? No proszę :-) to ja jako rodowity krzyżak też się przyłączę :-)
To jakie szczegóły ?
FOTOGRAF
13-02-2006, 13:17
no narazie jest 8 osob, ciekawie sie zapowiada:-) moze juz jakies male konkrety? co, gdzie, kiedy, jak?
jak znam zycie to z owych zapowiedzi zostanie 30-40% :) wiec apeluje o przemyslenie slowa "BEDE" :)
niebawem bedziemy ustalac rezerwacje jakiegos hotelu - wiec tu tez trzeba z rozwaga przemyslec sprawe :)
Uparciuszki robia te zjazdy, plenerki, spotkania gdy pogoda antywypadowa. Torun ladne miasto ale poczekam do wiosny/lata 8)
Jaka antywypadowa - Vitez ty sie nie znasz ;)
hehs jako mroz, deszcz i wiart nie spowodowaly wielkich trudnosci w foceniu Pragi. Ogolnie czasem zaleca sie miasto noca w lekkim deszczu focic.. ladnie wtedy swiatlo sie rozklada na wszystkich mokrych powierzchniach. Z tego co wyczytalem i moze w lekkim stopniu doswiadczylem, fotografowac mozna zawsze i wszedzie - tylko trzeba chciec :)
albo focic z balkonu hrhhrhrh
-=Festyk=-
13-02-2006, 15:09
hehs jako mroz, deszcz i wiart nie spowodowaly wielkich trudnosci w foceniu Pragi. Ogolnie czasem zaleca sie miasto noca w lekkim deszczu focic.. ladnie wtedy swiatlo sie rozklada na wszystkich mokrych powierzchniach
I w taki wlaśnie sposób wada stała się zaletą;)
Jaka antywypadowa - Vitez ty sie nie znasz ;)
Jestem po prostu cieplolubnym stworem :p
(uwaga: żart)
Ze stworem to się nawet zgodę :D
BTW. Termin zlotu się widzę zmienił, ale ja się wpisuję na listę. Pogoda wbrew skądinąd zasłyszanym złym prognozom jest zamówiona :D
Jestem po prostu cieplolubnym stworem :p
Vitez ale ma byc cieplutko - sprawdzałem pogodę
niebawem bedziemy ustalac rezerwacje jakiegos hotelu - wiec tu tez trzeba z rozwaga przemyslec sprawe :)
jeszcze pytanie czy można tylko na jeden dzień wpaść - i na który??
:) to sprawa indywidualna :) oczywiscie mozna :)
jeszcze pytanie czy można tylko na jeden dzień wpaść - i na który??
też właśnie nad tym kombinuję - żeby wpaść tylko w niedzielę (byłbym na 10tą) no bo w sobote niet ze względu na szkołę :|
Ale niedziela, pod okiem ojca derektora - czemu nie? :mrgreen: ;)
PS. Bilet PKP z W-wy - 14zł studencki - 2,5h jedną stronę pośmiesznym.
FOTOGRAF
13-02-2006, 17:39
ja juz nie jade:-( mama akurat w ten weekend kiedy jest zlot ma urodziny:-( moze w lato sie zrobi jakis zlot?:-)
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.fort.torun.pl/gfx/zwiedzaj1.jpg)
źródło (http://www.fort.torun.pl/gfx/zwiedzaj3.jpg)
http://www.fort.torun.pl/ miejsce noclegowe (dla chcacych komfortu mozliwe noclegi w malych pokojach 1 os)
Noclegi:
Pokoje wieloosobowe:
- Nocleg z pościelą - 17 zł (osoba/doba)
- Nocleg bez pościeli - 14 zł (osoba/doba)
pokoje 1, 2, 3 - osobowe (z pościel) - 23 zł (osoba/doba)
Wyżywienie:
Wycieczki szkolne:
- Śniadania - 6,00 zł
- Obiady lub obiado kolacje - 9,00 zł
- Kolacje - 6,00 zł
- Suchy prowiant - 6,00 zł
grupy zorganizowane powyżej 10 osób:
- Śniadania - 9,00 zł
- Obiady lub obiado kolacje - 12,00 zł
- Kolacje - 9,00 zł
Korzystanie z kuchni turystycznej - 5,00 zł
Kiełbaska do ogniska - 3,50 zł
Inne:
Ognisko - 50,00 zł
pokojach 1-, 2-, 3-, i 6-osobowych
4 sale wieloosobowe
SimOn! - namiary na spanko masz powyzej, a przy okazji oproznij PM-y bo nie mozna nic do Ciebie wyslac ;)
-=Festyk=-
13-02-2006, 21:12
ja juz nie jade:-( mama akurat w ten weekend kiedy jest zlot ma urodziny:-( moze w lato sie zrobi jakis zlot?:-)
No szkoda,że Cię nie będzie:( Pechowo Ci te urodziny wypadły:|
Fotograf - zapytaj mamy czy nie mogła się urodzic tydzien później ;)
Ja tez sie pisze. Z Ciechocinka mam 25km.
RYDZYK007
14-02-2006, 00:12
ja jestem chętny ale nie wiem do końca jak z autem mi wyjdzie mimo że mam taki nick to w toruniu nie byłem.pozdrawiam
ja jestem chętny ale nie wiem do końca jak z autem mi wyjdzie mimo że mam taki nick to w toruniu nie byłem.pozdrawiam
Zapraszamy. Jakos nie moge uwierzyć, że nie byłes w Toruniu... przyznaj sie bratku ;)
http://www.fort.torun.pl/ miejsce noclegowe (dla chcacych komfortu mozliwe noclegi w malych pokojach 1 os)
Noclegi:
Pokoje wieloosobowe: (...)
łe qrde! ale klimaty :-o
to ja chcę tam nocować! :twisted:
źródło (http://www.fort.torun.pl/gfx/fort_fot_2.jpg)
niestety, ale nasz termin koliduje z nimi: :sad:
BAL "ŚLEDZIKOWY" OSTATKI KARNAWAŁU
Komendant Fortu IV zaprasza.... (...) W celu wykonania powyższego zadania należy stawić się 25 lutego 2006 roku o godz.20.oo .
może więc przesunąć nasz zlot? :confused:
To nie lepiej połączyć (przyjemne z pożytecznym) ;)
FOTOGRAF
14-02-2006, 11:46
moze na ten weekend? wtedy bede mogl przyjechac...:-):mrgreen:
Tomasz Golinski
14-02-2006, 11:58
Mi to pasuje i ten weekend.
-=Festyk=-
14-02-2006, 12:52
No to już się powoli staje męczące.Najpierw jest mowa,że na ten weekend.Potem,że na następny (co akurat mi przypasowało bo mój brat w ten weekend nie może),a teraz znowu,że ten?! Nie możemy zostać przy tym co jest?Nie komplikujcie:|
Tomasz Golinski
14-02-2006, 13:16
Ankietę! Ankietę! :]
FOTOGRAF
14-02-2006, 13:23
Ankietę! Ankietę! :]
troche czasu jest jeszcze wiec ankieta to chyba byla by najlepszym rozwaizaniem.
Ejże, nie można sobie tak szastać terminami. A jeśli chodzi o zdjęcia prycz, to zupełnie jak w naszym hotelu w Pradze :D
RYDZYK007
14-02-2006, 15:58
Kurde Czy Ten Zlot W Toruniu Nie Jest Zbyt Rydzykowny...mi Pasi Każdy Termin Więc Sie Nie Wypowiadam Zaczekam Na Ustalenia. Może Te Gablote Ojca Dyrektora Uda Się Zfotografować.hehe.
moze na ten weekend? wtedy bede mogl przyjechac...
raczej myślałem o przesunięciu na 4-5.03 ;)
FOTOGRAF
14-02-2006, 16:11
to juz calkowicie kicha.:-)
teraz maly OT
prawdopodobnie w b-ca bedzie organizowany zlot motolotni z calego kraju, rok temu bylo cos takiego organizowane ( musze sie dopytac czy w tym roku bedzie sie to odbywac), takze moze w lato u mnie tez zorganizowac jakis plenerek, po imprezie na miasto, pofocic itp... ale to sie okaze tak za jakis czas, jak cos to dam znac:-)
termin jest taki jak pisze w topicu :) nic w tej kwestii sie nie zmienilo
-=Festyk=-
14-02-2006, 20:32
termin jest taki jak pisze w topicu :) nic w tej kwestii sie nie zmienilo
I Bogu dzięki:)
Nie Bogu :) Dzieki Canonowi
borkomar
14-02-2006, 22:17
Panowie - dowiem sie jeszcze o noclegi jak cos - mam dobra kumpele ktora tam kilka dobrych lat mieszkala.
Moze wypali, ze i jak pojade - z Płocka moge wziac 3 osoby jak cos - jesli pojade oczywiscie;)
No a ja jestem tu na miejscu jakby co - moge w razie potrzeby podjechać do fortu i zbukować.
pyciu - no to looz. Czekamy do wieczorka na listę chętnych na nocleg. powiedzmy do 21.00
Toruń to dobra miejscówka - może uda się pójść w reporterkę - jak Wisła wyleje... :(
Trzeba zalatwic na tamie we Wloclawku zeby wiecej wody wypuscili :D:D:D
ja jade na zlocik do katowic wiec nie bedzie mnie do piatku - jak byc co to sie pisze na ten nocleg (jak wyjdzie gdzies indziej to tez) 1osoba
Ja bedę w Toruniu ale za nocleg dziekuję, moje kochanie wybrało inną miejscówke ( droższą :wink: ) i bliżej klubu gdzie jest festiwal jazzowy na ktory wlasnie jade.
Moze ktoś przedstawi jakiś plan akcji :mrgreen: , kiedy focenie kiedy piwko , gdzie za ile itd :-D
Ja to sie najbardziej bym na jakies nocne focenie nastawial, tak po polnocy :twisted:
Tomasz Golinski
16-02-2006, 20:53
Podaj namiary na miejscówę, to może i my się zdecydujemy.
Kto się bierze za plan?
Kto się bierze za plan?
Hehe, szkoda że nie jadę, bo chyba w Pradze moje planowanie się sprawdziło? :mrgreen:
Tomasz Golinski
16-02-2006, 21:30
Pytasz mnie czy Asterixa? :twisted:
Zresztą możesz zrobić plan nawet nie jadąc. A przynajmniej wypisać nam co warto :]
Ja bedę w Toruniu ale za nocleg dziekuję, moje kochanie wybrało inną miejscówke ( droższą :wink: ) i bliżej klubu gdzie jest festiwal jazzowy na ktory wlasnie jade.
Podaj namiary na miejscowke bo ja tez jestem bardzej jazzow ustosunkowany
Ze swojej strony mogę polecić Pizzerię Browarna (http://www.starabrowarna.pl/). Można tam najeść się do syta. Oczywiście nie tylko pizzą. Np. zamawiając sałatkę podają ją na talerzu od pizzy :) Zmawiając np. spaghetti też dostaniecie ją na talerzu od pizzy, więc wystarczy zamówić tylko sałatkęi napewno ledwo ją zje 1 osoba i nie będzie chciała tknąć już niczego innego :)
Zawsze się tam stołuję jak bywam w Toruniu.
no to sie nam fajny zlocik robi :)
FOTOGRAF
17-02-2006, 18:04
no to sie nam fajny zlocik robi :)
wez juz lepiej nic nie mow, bo az mi wlosy deba staja jak pomysle ze nie jade:-(
Hehe lokalizacja nie jest raczej luksusowa ;) ale mi lepiej pasuje z w/w wzgledow
Dom turysty PTTK (http://www.pttk.torun.pl/dom-tur-pol.htm)
Tomasz Golinski
17-02-2006, 20:07
Mozna spróbować:
Uwaga : Istnieje możliwość negocjacji cen przy pobycie kilkudniowym lub grupowym.
Witam Wszystkich. Ja też się pisze na zlot. Blisko mam do "przyjaznych sąsiadów" hehe, to grzech było by nie przyjechać.
PS miło mi dołączyć do Canonierki
Hehe lokalizacja nie jest raczej luksusowa ;) ale mi lepiej pasuje z w/w wzgledow
Dom turysty PTTK (http://www.pttk.torun.pl/dom-tur-pol.htm)
Spałem w tym PTTK kilka lat temu. :) Czysto i w miarę tanio :)
Tomasz Golinski
19-02-2006, 17:32
Lista zgłoszeń wygląda tak:
1. Auwo
2. Festyk+brat+dziewczyna+Nikon
3. Cichy
4. Asterix
5. SimOn!
5. pyciu
6. mxw
7. marcingreen
8. Cz@rek
9. Rydzyk007
10. rysib
11. Tomasz Goliński
Być może:
12. borkomar
Kogoś pominąłem?
Trzeba zdecydować się na miejscówkę. Dla mnie może być PTTK nawet.
-=Festyk=-
19-02-2006, 18:11
Ja będę z bratem (też robi zdjęcia,tylko,że Nikonem) i jego dziewczyną.Czyli będziem w trójkę.
Panowie: Borkomar, Skrzat, Kwiatas - też się piszecie? Z kontekstu niejasne.
Chętnie bym się wybrał z Wami, lecz nie mogę :(
Do Torunia mam duży sentyment - żona tam studiowała przez 1 rok, więc byłem częstym bywalcem tego miasta. Od tamtego czasu jeździmy z żoną przynajmniej raz do roku.
borkomar
20-02-2006, 16:31
Panowie: Borkomar, Kwiatas - też się piszecie? Z kontekstu niejasne.
Jeszcze nie wiem kurka - bo sie rozlozylem troche :( i czekam na wyniki badan lekarskich - cos pewnie sroda - czwartek bede wiedzial.Nie sugerujcie sie mna w takim ukladzie - nie bede psul Wam zabawy - jak wypali ze pojade to dam sobie rade z kimankiem gdzies.Pozdrawiam
Tomasz Golinski
20-02-2006, 16:42
Ok, lista uaktualniona.
Co z noclegiem? Planem wycieczki?
Czekamy az Muflon sporządzi nam plan ;-)
Ja zbyt dobrym planistom nie jestem, ale w razie potrzeby moge posłużyć za przewodnika po mieście (w którym się urodziłem).
W kwestiach technicznych:
Mam małe autko w razie potrzeby transportu sprzętu, tudzież ludzia.
To w temacie nocnego podróżowanie komunikacją miejską z masą sprzętu na plecach ...
Aha, na nocleg rzecz jasna się nie piszę.
Jako, że nie wiem o której godzinie zaczynamy to wypiszę jedynie miejsca które warto odwiedzić w Toruniu.
1. Bulwar filadelfijski - ulica biegnąca wzdłuż Wisły i Starego Miasta z widokiem na mury obronne i zabytkowe kamienice. Przy okazji nisko latające ptaszki nad pobliskę Wisłą ;)
2. Krzywa Wieża - nie jest tak duża jak w Pizie, ale ustać pod nią nie jest łatwo.
3. Ruiny zamku krzyżackiego - warto chociażby ze względu na przewodnika - gość nie do podrobienia.
4. Rynek z ratuszem, pomnikiem Mikołaja Kopernika i innymi licznymi atrakcjami tj. kobiety, koty itp itd :D
5. Kościół św. Jana
6. Planetarium
W między czasie jakieś jadło na mieście suto popite trunkami wedle uznania.
Wieczorkiem możemy zorganizować ognisko w okolicy ruin zamku dybowskiego - kiełbaski, pifko itd itp - jak będzie dużo ognia to pewnie i koty się zlecą.
Dzień drugi...
Włóczega po starówce - czytaj street foto. Można też zachaczyc o muzeum etnograficzne w którym nie byłem i nie będę mowił czy warto czy nie ;)
Jeśli uda się wejść na punkt widokowy na ratuszu to imo warto aby strzelić panoramę Toronto ;)
Ok, lista uaktualniona.
Plan wycieczki powyżej.
A na listę noclegów do zarezerwowania, mimo apelu, nie doczekałem się do tej pory ;( Więc... chyba każdy we własnym zakresie.
1. Bulwar filadelfijski - ulica biegnąca wzdłuż Wisły i Starego Miasta z widokiem na mury obronne i zabytkowe kamienice. Przy okazji nisko latające ptaszki nad pobliskę Wisłą ;)
Nie zapomnijmy o miejscu w którym zaczynał się "Rejs".
Pyciu, dziura w murze nadal zaklejona? Powtórzyć tamte wyczyny, to byłoby coś... Albo wycieczka na filar mostu :)
2. Krzywa Wieża - nie jest tak duża jak w Pizie, ale ustać pod nią nie jest łatwo.
Aha, i powtarzać rytuał japońskich turystów :) Lepiej wejść do rzeczonej wieży na jedno piwko :) A obok jest fajny spichlerz, choć pewnie trochę ciężki w foceniu.
4. Rynek z ratuszem, pomnikiem Mikołaja Kopernika i innymi licznymi atrakcjami tj. kobiety, koty itp itd :D
Kwiaciarki - może nie takie jak krakowskie, ale ciągle sympatyczne.
Wieczorkiem możemy zorganizować ognisko w okolicy ruin zamku dybowskiego - kiełbaski, pifko itd itp
Nie wiem ile osób będzie, ale akurat tam to proponowałbym co cenniejszych sprzętów nie brać.
Może ktoś może załatwić jakiś plener industrial, Tormięs i te sprawy?
Poza tym polecam wycieczkę za Wisłę, do rezerwatu. Nie wiem do końca jak tam jest legalnie z łażeniem, ale kiedyś byłem i robi spore wrażenie - wszystko (spróchniałe pnie itp.) jest zostawione kompletnie tak jak natura ułożyła, zero ingerencji człowieka. A bardziej w stronę południową również jest kilka malowniczych zakątków.
Kilka ładnych parków: jeden dokładnie przy placu Rapackiego, a drugi, Bydgoski, trochę dalej ale też fajnie.
W muzeum etnograficznym koniecznie poszukajcie pomnika przyjaźni polsko-duńskiej :-D
Z zamków to może jeszcze ruiny w Kaszczorku - nie tak okazałe jak dybowskie, ale IMHO bardziej klimatyczne.
Kol. Pyciu zapewne będzie w stanie pokazać kilka fajnych klubów i opowiedzieć kilka historii... te pościgi za tramwajem... ech, łezka się w oku kręci ;-)
(Wszystko to oczywiście uwagi erotomana-teoretyka, bo w Toruniu na dłużej byłem ostatnio 3 lata temu)
Proponuje zgłaszać ile osób chętnych na nocleg w PTTK, bo wypadałoby zarezerwować, czasu coraz mniej. Chyba że ktos ma lepszą propozycje.
hehs i bedzie sie dzialo .. juz czuje po kosciach :)
asterix - nie zapomnij całej stopki wziąść ze sobą :D
I mnie tam nie będzie :( Szkoda, ale życzę Wam miłej zabawy :D
Jeśli chodzi o laski, to dopiszę, że lasek przy miasteczku studenckim bywa czasem ciekawy ;) Jakąś studentkę można upowolwać ;) Ale generalnie poszukajcie koniecznie pomnika przyjaźni polsko-duńskiej (jak pisał muflon). Podobno został przeniesiony do skansenu, ale kto to wie?
Jeśli chodzi o Toruń, to kiedyś wędrując w okolicach zaduszek po cmentarzach zrobiły na mnie wrażenie wierszyki na grobach ;)
Miłego zlotu.
Tomasz Golinski
20-02-2006, 22:56
Lista zgłoszeń wygląda tak:
1. Auwo
2. Festyk+brat+dziewczyna+Nikon
3. Cichy
4. Asterix
5. SimOn!
5. pyciu
6. mxw
7. marcingreen
8. Cz@rek
9. Rydzyk007
10. rysib
11. Tomasz Goliński
Być może:
12. borkomar
13. bonk
PROSZĘ WYSYŁAĆ DO AUWO INFORMACJE, JEŚLI KTOŚ CHCE NOCLEG!
Jutro wieczorem mija termin. Po tym terminie, każdy dba o siebie.
sie zglosilem do auvo i tu tez napisze.. PROSZE O NOCLEG heheh :)
Zarezerwowałem dwa pokoje 4-osobowe w PTTK. cena za pokój 112 pln - więc niewiele. Miejscóweczka dostępna od godziny 14.00 w sobotę. Pytałem o parking - na miejscu nie ma, ale pani w słuchawce powiedziała, że jest w pobliżu.
Link do noclegowni - http://www.pttk.torun.pl/dom-tur-pol.htm
To sie spotkamy w PTTKu :) Ja z moja luba i jej kumpelkami tez tam bazujemy ale juz od piatku.
To sie spotkamy w PTTKu :) Ja z moja luba i jej kumpelkami tez tam bazujemy ale juz od piatku.
O kumpelki będą :D
PROSZĘ WYSYŁAĆ DO AUWO INFORMACJE, JEŚLI KTOŚ CHCE NOCLEG!
Jutro wieczorem mija termin. Po tym terminie, każdy dba o siebie.
ok, to zgłaszam się także oficjalnie - mówię to ja - mxw :wink:
PROSZĘ O ZAREZERWOWANIE NOCLEGU!
przyjadę jako cargo z Cichym 8)
hehe no to sie robi ekipex niezly.
Z Auvo rozmawialismy wlasnie o ognisku.. fajnie by bylo sobie postac przy ogniu z kielbasa i zacnym browarkiem popijajac w imie Chucka Norrisa potocznie zwanego Kopernikusem
hehe no to sie robi ekipex niezly.
Z Auvo rozmawialismy wlasnie o ognisku.. fajnie by bylo sobie postac przy ogniu z kielbasa i zacnym browarkiem popijajac w imie Chucka Norrisa potocznie zwanego Kopernikusem
przy tej pogodzie do rozpalenia ogniska potrzebny będzie napalm.
niech ktoś weźmie z jednostki nato w bydzi :wink:
pfff... ponoc bedize jakis nikoniarz :) a zolte sie pali idealnie hrhhr
Jak do tej pory miejsca noclegowe zarezerwowane dla (alfabetycznie żeby nie było ;) ):
1.asterix
2.bonk
3.Cichy
4.Cz@rek
5.Tomasz Goliński
6.mxw
Pozostają do rozdysponowania 2 miejscówki, a w razie potrzeby rozszerzę rezerwację o kolejne miejsca. Termin zgłaszania upływa dzisiaj o 21.00.
siebie nie dopisales :)
Simon jak mniemam poza lista bo sam sobie rezerwowal ?
Owszem ja jestem poza lista (jedna 4)
-=Festyk=-
21-02-2006, 22:00
pfff... ponoc bedize jakis nikoniarz :) a zolte sie pali idealnie hrhhr
Chrząk,chrząk...takim pomysłom mówimy zdecydowane NIE;)
Tomasz Golinski
22-02-2006, 01:07
Jeśli jeszcze ktoś z Białegostoku ma ochotę się zabrać, to dysponuję przestrzenią życiową w bagażniku.
To w takim razie gdzie i kiedy zbiórka?
Własnie, trzeba zaplanować +- wyjazd. O której w peteteku ?
... aha i jeszcze jedno pytanko: kto jeszcze z Was bedzie w piątek (sobotę) na VI JAZZ OD NOWA FESTIVAL (focił) ?
http://www.odnowa.uni.torun.pl/img/program_miesiaca/jazz_2006.jpg
A więc panowie ja odtrę na miejsce w niedziele na 10tą na dworzec TORUŃ GŁÓWNY. czy Wy o tej porze będziecie jeszcze spali??
Jak by to zorganizować żebyśmy się odnaleźli??
Wogóle o której macie plana zakończyć spotkanie w niedziele??
Żeby się nie okazało, że o 13tej :roll:
Czy ew. ktoś wraca w niedziele do domu via Warszawa?? i miałby ew. miejsce w samochodzie??
Tomasz Golinski
22-02-2006, 21:21
Ja całkiem via Warszawa nie wracam, ale może gdzieś w pół drogi mógłbym Cię wysadzić :twisted:
Tomek nigdy nie wraca prosto do domu porpostu :)
Tomasz Golinski
22-02-2006, 22:20
Kurcze, jak śnieg nie przestanie padać to chyba nie dojedziemy do Torunia :(
FOTOGRAF
22-02-2006, 22:22
wiem jedno ze z torunia do brodnicy ( 63 km ) jedzie sie 4 godz!!! okolice torunia i okolic sa podobno tak zasniezone. ( sprawdzone informacje :-) )
-=Festyk=-
22-02-2006, 22:42
Nie ma co panikować.Śnieg już nie pada.Do soboty wszystko powinno się znormalizować.
Tomasz Golinski
22-02-2006, 22:49
Festyk, spoko. Pamiętaj, że my jesteśmy:
Uparciuszki robia te zjazdy, plenerki, spotkania gdy pogoda antywypadowa.
-=Festyk=-
22-02-2006, 22:52
Jedyne co może nie wypalić przez ten śnieg to ognisko:| Bo myślę,że my przyżyjemy;)
-=Festyk=-
23-02-2006, 21:23
To w takim razie gdzie i kiedy zbiórka?
Na IRCu nikt mi wkońcu nie odpowiedział;),więc tu dołączam się do pytania.Trzeba tą godzinę ustalić,bo rozumiem,że zbiórka w PTTK?
Ja całkiem via Warszawa nie wracam, ale może gdzieś w pół drogi mógłbym Cię wysadzić :twisted:
skąd ta złość panie redaktorze, khm moderatorze :grin: ??
BTW, dalej czekam na odp na zadane przeze mnie pytania...
Tomasz Golinski
23-02-2006, 21:50
skąd ta złość panie redaktorze, khm moderatorze :grin: ??
BTW, dalej czekam na odp na zadane przeze mnie pytania...
To nie złość, to serio :]
-=Festyk=-
23-02-2006, 21:59
To może jako,że nikt nic nie zamierza dalej myśleć to ja wysunę propozycję.10:00 w PTTK? Kto jest za,kto jest przeciw,kto się wstrzymał?:)
Tomasz Golinski
23-02-2006, 22:01
Ciekawe jak ja na taką godzinę dojadę... Zresztą jeśli śnieg nie przestanie padać....
-=Festyk=-
23-02-2006, 22:05
12:00?No trzeba to wkońcu ustalić.
niech wystąpi jakiś promotor i zapoda plan na obydwa dni, bo mnie interesi TYLKO niedziela...
tak jak wspomniałem, do Torunia dojedę wg grafika punkt 10ta.
Opłaca się?? Tzn chodzi o to do której w niedziele planujecie urzędować?
Pszczola
23-02-2006, 22:25
Ja w sobote w Toruniu gdzies od 11 do 18 nauczam studentow w jednym z budynkow UMK niemal w obrebie Starowki Torunskiej. Od 18 to swiatlo do focenia w Toruniu bedzie raczej slabiutkie (no chyba zeby mury od strony Wisly ladnie podswietlone focic). Ale gdyby powstal i zostal na forum zapodany jakis bardziej szczegolowy plan na np. wieczorne, sobotnie biesiadowanie w jakiejs knajpce na Starowce to zapewne chetnie bym wpadl. Polecam gospode austryjacka Servus ul. Zeglarska
-=Festyk=-
23-02-2006, 23:03
Właśnie brak nam promotora:|Najważniejsze to godzina i miejsce spotkania,ale moje propozycje z wielkim echem się nie spotkały.
FOTOGRAF
23-02-2006, 23:58
Polecam gospode austryjacka Servus ul. Zeglarska
a nie lepiej McDonalld:lol:
zart:wink:
To może ja zaproponuje 11.00 w PTTK. Ci co puzniej dojadą mogą skontaktowac się na komórkę, mój nr. 501 106 470
Tomasz Golinski
24-02-2006, 00:06
502 307 173
ja bede dzwonic z rana hehe do Tomka bo jako osoba zielona musi byc dobrze poinformowany :)
Tomasz Golinski
24-02-2006, 01:04
Czekam na odpowiedzi od jeszcze dwóch potencjalnych zlotowiczów:
Metus, Yogi-bear.
...bo jako osoba zielona musi byc dobrze poinformowany :)
jakaś aluzja?? :mrgreen:
BTW, ustalcie coś w końcu panowie...
Tomasz Golinski
24-02-2006, 01:11
Ustalam jedno: TAK!
10 nie za wczesnie ?
Sugerowałbym letko po południu ..
10 nie za wczesnie ?
Sugerowałbym letko po południu ..
przychylam się...
powiedzmy sobie szczerze, to będzie zlot towarzyski, nie warsztaty foto :mrgreen:
(qrde, mam nadzieję, że mi nic nie wyskoczy w robocie na ten weekend.......)
(qrde, mam nadzieję, że mi nic nie wyskoczy w robocie na ten weekend.......)
No ty nie kombinuj, mnie się samemu nie chce jechac :)
No ty nie kombinuj, mnie się samemu nie chce jechac :)
no staram się, ale może być różnie.... :|
eee, co najwyżej pojadę z laptopem a nie z aparatem :mrgreen:
-=Festyk=-
24-02-2006, 10:26
To może ja zaproponuje 11.00 w PTTK. Ci co puzniej dojadą mogą skontaktowac się na komórkę, mój nr. 501 106 470
Jestem za.Jakby co to mój nr.663487663
EDIT:A tak właściwie to na jakiej ulicy jest ten PTTK?:)
Namiary na pttk - www.pttk.torun.pl/dom-tur-pol.htm
Oj coś marnie idzie organizacja - wiadomo tylko kiedy i gdzie, ale to tak z grubsza, a z tego co można wyczytać w tym wątku planujecie w różnych porach dołączać się do "zlotu"...
Zatem albo kontakt telefoniczny, albo sugeruje wylistować szczegółowy plan zajęć, albo w uproszczonej wersji kilka dobrze zdefiniowanych miejscowo i czasowo punktów harmonogramu.
To co mamy:
SOBOTA
--------
10:00 zbiorka #1, PTTK, ul. Legionów 24
To co proponuje dodać:
12:00 zbiórka #2, przed pomnikiem Pilsudskiego, plac Rapackiego (przy parku)
19:00 zbiorka #3 (temat zbiorki: jedzonko, przed nocnymi polowaniami)
Gospoda Servus, ul. Żeglarska 31 lub ... czekam na propozycje. Lista lokalnych "jadłodajni" np. o tu: http://miasta.gazeta.pl/torun/1,35577,3004290.html
NIEDZIELA:
10:30 zbiorka #1, PTTK
11:00-... (zależnie od kondycji) - zajęcia plenerowe, okraszone przerwami zasilającymi w trunki i jadło.
przy czym proponuje (dla siebie) zbiorke #2 przy tym samym pomniku Pilsudskiego o godz. 12:00
W celach rozpoznawczych niech każdy zabierze ze sobą canona ;-)
von Klamke
24-02-2006, 12:46
Odwiedzającym moje city i jednoczesnie lubiącym w życiu trochę ry(d)zyka proponuję obfocić pewną znaną toruńską rozgłośnię radiową... :)
Odwiedzającym moje city i jednoczesnie lubiącym w życiu trochę ry(d)zyka proponuję obfocić pewną znaną toruńską rozgłośnię radiową... :)
to dowaliłeś do pieca ... :lol:
przy czym proponuje (dla siebie) zbiorke #2 przy tym samym pomniku Pilsudskiego o godz. 12:00
No tak... pamiętasz, że jak stawiali ten pomnik, to żartowaliśmy sobie, że tradycja "zbierania się pod Kopernikiem" umrze i będzie tylko "zbieranie się pod Piłsudskim" :? Mógłbyś choć przy takiej okazji promować właściwy punkt spotkań ;-)
Tomasz Golinski
24-02-2006, 13:41
No tak... pamiętasz, że jak stawiali ten pomnik, to żartowaliśmy sobie, że tradycja "zbierania się pod Kopernikiem" umrze i będzie tylko "zbieranie się pod Piłsudskim" :? Mógłbyś choć przy takiej okazji promować właściwy punkt spotkań ;-)
Ja popieram, pod jakimś bandytą Piłsudskim nie będę się zbierał :]
Mógłbyś choć przy takiej okazji promować właściwy punkt spotkań ;-)
Ale ja właśnie robie antypromocje Kopernika, bo to oklepane miejsce spotkań - głównie zakochanych par ;)
Masa ludzi i (japońskich) turystów może utrudnić integracje Canon Boarda ;)
-=Festyk=-
24-02-2006, 14:22
To wszyscy zgadzamy się na plan Pycia?Bo się jeszcze okaże,że ktoś przyjedzie o 10 a tam nikogo;)
Ja bym mógł być w niedzielę od 10tej do 18tej.
Godz. 18.07 z Głównego miałbym PKP spowrotem do Wawy...
O której planujecie się zbierać do domu w niedziele??
O której planujecie się zbierać do domu w niedziele??
Jak zabierzesz tą Panią z avatara, to ja mogę i do nocy posiedzieć ;-)
Jak zabierzesz tą Panią z avatara, to ja mogę i do nocy posiedzieć ;-)
podoba Ci się "moja" ****? :mrgreen:
BTW, chodzi o to czy czasem o ~13tej się nie zwiniecie...
Bo tak czy tak PKP mam i dłużej nie zostane...:mrgreen:
-=Festyk=-
24-02-2006, 22:06
To może jeszcze dopisać kto o której godzinie będzie w Toruniu.
Termin #1-PTTK;Godzina 10:00 :
Z BRAKU ZGŁOSZEŃ OSÓB NA TĄ GODZINĘ ZOSTAJEMY PRZY GODZINIE 12.
Termin #2-Przed pomnikiem Piłsudskiego;Godzina 12:00 :
-Tomasz Goliński (może)
-Cz@rek
-Ja
Ludzie,którzy dołączą później:
-Cichy i Asterix
-Auwo
Będę uaktualniać listę.
To może jeszcze dopisać kto o której godzinie będzie w Toruniu.
Termin #1-PTTK;Godzina 10:00 :
Termin #2-Przed pomnikiem Piłsudskiego;Godzina 12:00 :
-Ja
Będę uaktualniać listę.
ta lista nie zawiera mojej opcji. Do 10 to ja będę spał, do Toronto zajadę pewnie na 14 +- :| Kto wymyślił godzinę 10 ? Przecież z całego kraju ludzie jadą..
Albo mi się wydaje, albo jak nie ma Muflona to organizacja jest o kant **** trzasnąć..
:|
Ja przyjade około 11.00 do PTTK, to do pomnika na 12.00 się dokulam
Nie ma sensu przyjeżdżać do PTTK o 10 czy 11 bo:
"Doba hotelowa trwa od godz. 14.00 do 12.00 dnia następnego"
Ale samochód musze gdzieś zostawić, a wydaje mi się że tam będzie najlepiej
Nie rozumiem.. no my też musimy gdzieś auta zostawić..
FOTOGRAF
25-02-2006, 01:17
no to juz mamy sobote! teraz to tylko zyczyc wam, mile spedzonego weekendu i eleganckich fotek:-)
no to jak z terminem niedzielnym?? bo u mnie okazało się ze sobota w pracy :evil:
-=Festyk=-
25-02-2006, 10:18
Ja jeszcze w domu:mrgreen: Ale za niedługo się zbieramy.Pogoda chyba zła nie będzie.W Bydgoszczy śnieg nie pada.Mam nadzieję,że w Toruniu też.Lecę już bo ubrać się ciepło trzeba:)
-=Festyk=-
25-02-2006, 21:41
No i ja już w domu po plenerze.Było świetnie chociaż dosyć mroźno.Wypstrykałem 3 klisze:) Efekty wrzucę za parę dni,jak odniosę do zeskanowania;)Ogólnie daliśmy radę.Reszta pewnie grzeje się teraz w gospodzie przy różnych napojach:)
Podsumowując:Bardzo udany plener:)
A ja mam jedno foto z mojego bardzo krótkiego pobytu ;)
źródło (http://img125.imageshack.us/img125/7286/z11fl.jpg)
No i ja już w domu po plenerze.Było świetnie chociaż dosyć mroźno.Wypstrykałem 3 klisze:) Efekty wrzucę za parę dni,jak odniosę do zeskanowania;)Ogólnie daliśmy radę.Reszta pewnie grzeje się teraz w gospodzie przy różnych napojach:)
Podsumowując:Bardzo udany plener:)
Festyk, jak jutro jedziesz??
FOTOGRAF
26-02-2006, 01:52
z opisu gg u festyka wynika ze jutro nie jedzie.
ja też jednak posiedze w domu, bo daremnie to macie zorganizowane jak lato z radiem....
nic nie wiadomo :???:
trzeba powiedziec ze pan (po lewej) ze zdjecia byl rewelacyjny jako przewodnik :)
Pszczola
26-02-2006, 09:15
Ech.. zdjecie z czasu kiedy jeszcze mnie nie bylo... A jak juz bylem to w zasadzie pojawily sie 3 typy glownej aktywnosci:
1. Fotografowanie Mikolaja Kopernika i najblizszych okolic.
2. Krotki wypad czesci zlotowiczow do torunskiego MM, w ktorym - jak glosila plotka - dobre statywy za grosze sprzedawac mieli (ale to byla tylko plotka)
3. Pobyt w kanajpie austriackiej (kameralne i przytulne warunki): bez austriackiego gadania ale za to z duza iloscia grzanca, lodow itp. Jak lokal opuszczalem to (daje slowo) Panowie byli wciaz trzezwi.
A ktoś dziś tam jedzie?? A jeśli nie, to jak ich znaleść?? (jako jedyni nie będą mieli czarnego krzyża na białym płaszczu?? hehe).
Pszczola
26-02-2006, 09:27
W tym watku znajdziesz nr telefonow kieszonkowych do niektorych forumowiczow/zlotowiczow. Zadzwon i umow sie. Dziala.
-=Festyk=-
26-02-2006, 12:04
Ja dziś już nie jadę.Nie dało rady,a poza tym nie mam więcej funduszy na klisze:mrgreen:
trzeba powiedziec ze pan (po lewej) ze zdjecia byl rewelacyjny jako przewodnik :)
O tak!Szczególnie jak udawał konia:lol:
Jak ja wychodziłem z austriackiej knajpy, to nadal byli trzeźwi, choć już nieco mniej ;-)
A dziś niestety od rana kibluje w robocie :-(
ps.
Mam nadzieje, że chłopaki jednak dotarli na drugi brzeg Wisły i forum zaszczycą przepiękną panoramą najpiękniejszego miasta ;-)
Bo jak nie to trzeba będzie powtarzać zlot...
Nadmienić trzeba, że Pan Moderator został tam certyfikowany :)
-=Festyk=-
26-02-2006, 15:00
Mam nadzieje, że chłopaki jednak dotarli na drugi brzeg Wisły i forum zaszczycą przepiękną panoramą najpiękniejszego miasta ;-)
Bo jak nie to trzeba będzie powtarzać zlot...
Też mam taką nadzieję.Jednak razem z bratem nie mamy nic przeciwko temu,żeby powtórzyć zlot za jakiś czas(powiedzmy latem).Tylko,że tym razem zostaniemy na noc8)
źródło (http://img125.imageshack.us/img125/7286/z11fl.jpg)
A ja mam też jedno foto Auwo z jego krótkiego pobytu zrobione jego 135/2
źródło (http://canon-board.info/attachment.php?attachmentid=1023&stc=1&d=1140975734)
Tak, tak, my też zauważyliśmy te profilowane zakola Auwowe :-D
Pierwsze obrobione foto moje:
źródło (http://www.icpnet.pl/~jakub_c/torun/toronto1.jpg)
Kolejne
źródło (http://www.icpnet.pl/~jakub_c/torun/toronto2.jpg)
borkomar
26-02-2006, 21:30
NO fotki fajowe - kolorki widze ale Praga w Twoim wykonaniu.
EchoX - dawaj zdjęcia
coz... niewieli zrobilem zdjec, raczej sie skupilem na mini testach obiektywow ;-)
i tu chcialbym podziekowac za uzyczenie sigmy 70-200, oraz canona 100-300, mam ndzieje ze wlasciciele sie nie obraza ale imion nie pamietam :|
a to z sigmy: ;)
1024
chcialbym podziekowac za uzyczenie (...) canona 100-300, mam ndzieje ze wlasciciele sie nie obraza ale imion nie pamietam
Jutro idzisz do spowiedzi. Taki grzech...
:D
Tomasz Golinski
26-02-2006, 22:51
Bana! Bana!
PS. EchoX, looknij na stopkę po "hint".
borkomar
26-02-2006, 22:51
Jutro idzisz do spowiedzi. Taki grzech...
:D
:mrgreen: UUU Jeszcze dzis powinien pojsc8) ;)
W drodze powrotnej fociliśmy z Asterixem i MXW wiatraki. Oto mój:
źródło (http://www.icpnet.pl/~jakub_c/torun/wiatrak.jpg)
Tomasz Golinski
26-02-2006, 23:04
Skrzydło brzydko z chmurą się zeszło.
10 moja wina...
20 GOTO 10
...Tomek dzieki :)
A mi padł dysk w laptopie i ni ma photoshopa :(
Grupa wycieczkowa #1
źródło (http://img515.imageshack.us/img515/5938/img83883gi.jpg)
Przewodnik z tzw. "jajem" ;)
źródło (http://img374.imageshack.us/img374/5417/img83798sp.jpg)
a to fragment przedmiotu zwiedzania
źródło (http://img525.imageshack.us/img525/97/img84174yu.jpg)
Tomasz Golinski
27-02-2006, 01:47
Moje foty ze zlotu, na razie tylko "towarzyskie". Grupa bydgoska niech żałuje, że nocy na moście nie zaliczyła z nami :p
źródło (http://www.tomaszg.pl/foto/spotkania/torun/index.html)
źródło (http://www.tomaszg.pl/foto/spotkania/torun/thumbs/img_1605.jpg.jpg)
Ale mam gębę na tych fotach :-) Z wiosną trzeba zrzucić z 10 kilo :D
Z wiosną trzeba zrzucić z 10 kilo :D
przynajmniej... :twisted: ;)
przynajmniej... :twisted: ;)
Teraz się będzie mi odgryzał za to NFU. Skąd mialęm wiedzieć, że to ty trollujesz ? :P
źródło (http://www.tomaszg.pl/foto/spotkania/torun/images/img_1719.jpg)
cichy cos wczoraj mowiles o zakolach auwo a ja widze ze tobie od srodka zaczyna sie trochę przerzedzać :mrgreen:
cichy cos wczoraj mowiles o zakolach auwo a ja widze ze tobie od srodka zaczyna sie trochę przerzedzać :mrgreen:
Cichy to chyba wpływ WhiCap-a :mrgreen:
Za duzo sterydów :P
PS. Wrzuciłem fotki z Torunia na stronę.
PS. Wrzuciłem fotki z Torunia na stronę.
tak z CZYSTEJ ciekawości; ile kosztowały Cię prawa do wykorzystania piosenki Dream On - Aerosmith?
tak z CZYSTEJ ciekawości; ile kosztowały Cię prawa do wykorzystania piosenki Dream On - Aerosmith?
Z tego, co wiem to prawo autorskie obowiązuje przez 25 lat od powstania utworu. Kilka lat temu w marketach zacząłem zauważać nielicencjonowane płyty Aerosmith z utworami z początku lat 70-tych. Dream on jest z 1972 roku, wiec chyba mogę go użyć ? Czy mnie coś ominęło ? :)
<cut!> ...wiec chyba mogę go użyć ? Czy mnie coś ominęło?
Niestety jesteś w błędzie...
Kolega naruszyl prawo autorskie w kilku punktach i jest klasycznym piratem. Prawa wydawnicze (wydawcy plyty) do fonogramu sa chronione 50 lat od daty wytworzenia, prawa autorskie 70 lat od daty smierci autorów, prawa wykonawcze (rozumiem ze w tym wypadku wykonawcy sa tez autorami) 50 lat.
To co jest w internecie jest jak najbardziej chronione i takze monitorowane przez ZPAV, ZAikS, ZAPA, SPAW, itp.
Totez radze blyskawicznie zdjac te ilustracje i wlozyc cos co nie podlega ochronie (np. wlasny utwor we wlasnym wykonaniu, lub utwor napisany i wykonany na zlecenie kolegi).
W razie dalszych watpliwosci polecam lekture prawa autorskiego z 4.02.1994 lub konsultacje z ZPAV lub ZAikS (nota bene na ich stronach internetowych mozna sie dowiedzeic ile kosztuje zalegalizowanie takiej ilustracji na stronie internetowej).*
*w konsultacji z M.J Zabłockim
-=Festyk=-
28-02-2006, 16:36
A Asterix,Czarek i Mxw gdzię się podziali ze swoimi fotkami?
Totez radze blyskawicznie zdjac te ilustracje i wlozyc cos co nie podlega ochronie [/SIZE]
A karaoke z keyboarda moze byc ? No to jest :D
PS. W takim razie dziwią mnie te marketowe "Gold Hitsy" , już nie mówiąc o Aerosmith, ale widziałem też Stonesów, Doorsów, Hendrixów - dokładnie je przeglądałem, nie ma żadnej wzmianki o Sony Music, Zaiksie itp bzdurach... A sa normalnie sprzedawane.
Totez radze blyskawicznie zdjac te ilustracje i wlozyc cos co nie podlega ochronie (np. wlasny utwor we wlasnym wykonaniu, lub utwor napisany i wykonany na zlecenie kolegi)
brzmi faktycznie 'służbowo', ale taka prawda...
A karaoke z keyboarda moze byc? No to jest :D
Jak dla mnie to możesz se nawet na grzebieniu coś zagrać i tam wrzucić...
A Asterix,Czarek i Mxw gdzię się podziali ze swoimi fotkami?
po pierwsze - robota...
po drugie - musiałem zczyścić laptopa, bo nie miałem już gdzie zgrać fotek...
po trzecie - po co nasze fotki, jak cichy już swoje pokazał :mrgreen:
(szczerze mówiąc zastanawiam się, czy na następny zlot muszę targać aparat :wink:)
a tak naprawde: spox, będzie chwilka, to coś będzie 8)
-=Festyk=-
28-02-2006, 20:41
po pierwsze - robota...
po drugie - musiałem zczyścić laptopa, bo nie miałem już gdzie zgrać fotek...
po trzecie - po co nasze fotki, jak cichy już swoje pokazał :mrgreen:
(szczerze mówiąc zastanawiam się, czy na następny zlot muszę targać aparat :wink:)
a tak naprawde: spox, będzie chwilka, to coś będzie 8)
Spoko,nie śpiesz się:)
Tomasz Golinski
28-02-2006, 20:42
Ty też, dolewaj chemikaliów szybciej :twisted:
-=Festyk=-
02-03-2006, 17:53
Ty też, dolewaj chemikaliów szybciej :twisted:
Wedle życzenia8)
Parę fot z Torunia:
1.
źródło (www.fotosik.pl)
2.
źródło (www.fotosik.pl)
3.
źródło (www.fotosik.pl)
4.
źródło (www.fotosik.pl)
5.
źródło (www.fotosik.pl)
6.
źródło (www.fotosik.pl)
7.
źródło (www.fotosik.pl)
8.
źródło (www.fotosik.pl)
FOTOGRAF
02-03-2006, 20:31
3,4,5 sa troche krzywe :-( no chyba ze to tak ma byc...
Tomasz Golinski
02-03-2006, 20:42
Fotograf, z tym 5. to lol. To jest Krzywa Wieża.
FOTOGRAF
02-03-2006, 20:44
Fotograf, z tym 5. to lol. To jest Krzywa Wieża.
nie wiedzialem i nie widzialem;-) zwracam honor
-=Festyk=-
02-03-2006, 22:54
No wieża jest fabrycznie krzywa,ale co do reszty to rzeczywiście mam z tym jeszcze drobne problemy.Tylko mam nadzieję,że to kwestia praktyki,a nie krzywego oka:mrgreen:
No wieża jest fabrycznie krzywa,ale co do reszty to rzeczywiście mam z tym jeszcze drobne problemy.Tylko mam nadzieję,że to kwestia praktyki,a nie krzywego oka:mrgreen:
festyk, spoko, fotki ładne, będzie dobrze :)
tylko trzeba było zostać do niedzieli - w niedzielę niebo było blue ;)
http://images1.fotosik.pl/30/ro0gu9d7bshegvsqm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ro0gu9d7bshegvsq.html)
http://images2.fotosik.pl/30/pae7qbv59s8shnlqm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pae7qbv59s8shnlq.html)
on także czeka do wiosny...biedny telefon
http://images1.fotosik.pl/30/y4jo8l7wsz3ngc03m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/y4jo8l7wsz3ngc03.html)
ekipka :)
http://images3.fotosik.pl/30/13or7la6gnydg097m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/13or7la6gnydg097.html)
takie sobie drzwi...
Jest jeszcze sporo tego, ale nie będę zawalał forum :)
-=Festyk=-
03-03-2006, 16:25
festyk, spoko, fotki ładne, będzie dobrze :)
tylko trzeba było zostać do niedzieli - w niedzielę niebo było blue ;)
No tej niedzieli mi szkoda,ale pewnie nie jeden zlot mnie jeszcze czeka:-P
Ps.Foty z Nikona też są niezłe:)