PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie Metz 52 AF-1 czy Canon 430 EX II

animaniak
12-11-2012, 00:16
Witam
Mam zamiar kupić lampę Metz 52 AF-1, lub Canon 430 EX II. Canona znam Metz to nowość. Czy ktoś z szanownych kolegów miał okazję przetestować tego Metza lub pobawić się nim. Chodzi mi o ergonomie, powtarzalność błysku, współpracę z puszką. W Metzu kusi mnie liczba przewodnia. Cena lamp jest podobna.

MAF
12-11-2012, 00:33
Witam
Mam zamiar kupić lampę Metz 52 AF-1, lub Canon 430 EX II. Canona znam Metz to nowość. Czy ktoś z szanownych kolegów miał okazję przetestować tego Metza lub pobawić się nim. Chodzi mi o ergonomie, powtarzalność błysku, współpracę z puszką. W Metzu kusi mnie liczba przewodnia. Cena lamp jest podobna.

Miałem Metza 50 AF-1, i nie było żadnego problemu ze współpracą z puszką. Nie spodziewałbym się też żadnych problemów w przypadku lampy 52 AF-1. Metz to solidny producent. Dodatkowy plus to praca w trybie master. Tego nie ma 430EX II, a z minusów to upewnij się czy w zestawie jest pokrowiec i stopka. 50 AF-1 nie miał ani stopki, ani pokrowca i bardzo mnie to zaskoczyło.

Seweryn
13-11-2012, 13:04
Hej
Też interesuje mnie ten temat.
Tu masz trochę o tym forum.optyczne.pl :: Zobacz temat - METZ 52 AF-1 - czy ktoś posiada (http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=20424)
Z tego co wyczytałem na stronie producenta to jest stopka metalowa, podstawka i pokrowiec