PDA

Zobacz pełną wersję : 50d, komputer nie czyta zdjęć, problem z kartą.

magdaskiera
10-11-2012, 13:58
Witam
Jestem tu nowa i zarejestrowałam się, gdyż potrzebuje pilnie dzisiaj sprawnego aparatu, a nie moge sobie poradzić.
Mianowicie mam taki problem. Canon 50d przestał czytać kartę, pojawia się komunikat, że musi zostać sformatowana. Znalazłam opcję, że przy pomocy programu eos utility , można podłączyć body i mieć zdjęcia już bezpośrednio na komputerze.
Zainstalowałam jedynie digital photo, dalej mam problem, od godziny wertuje posty i nie moge sobie poradzić, a bardzo mi zalezy, żeby aparat mógł być dzisiaj sprawny.
Płytki nie posiadam
Dziękuje z góry za pomoc

savage67
10-11-2012, 14:50
Chaotycznie to trochę napisałaś. Tzn, po włączeniu aparatu od razu wyświetla Ci się komunikat ? Może karta jest całkowicie zapełniona ? Najprostszym rozwiązaniem jest przegranie zdjęć za pomocą czytnika kart i sformatowanie później w aparacie. I to raczej nie aparat jest niesprawny :wink:

PS. Ewentualnie kup nową kartę.

szunaj60
10-11-2012, 15:41
Chyba chodzi Ci o program "EOS Utility"

--- Kolejny post ---

To go zainstaluj po kłopocie a jak nie to tylko czytnik.

--- Kolejny post ---

Poczytaj tutaj . http://canon-board.info/showthread.php?t=24250

mareqm
10-11-2012, 15:47
Zajrzyj tutaj:

http://www.canon-board.info/software-14/linki-do-software-1994/index2.html

W poście 43 jest link do obrazu płyty EOS Digital Solution Disc która zawiera też Eos Utility

fancik
11-11-2012, 00:06
Witam
Jestem tu nowa i zarejestrowałam się, gdyż potrzebuje pilnie dzisiaj sprawnego aparatu, a nie moge sobie poradzić.
Mianowicie mam taki problem. Canon 50d przestał czytać kartę, pojawia się komunikat, że musi zostać sformatowana. Znalazłam opcję, że przy pomocy programu eos utility , można podłączyć body i mieć zdjęcia już bezpośrednio na komputerze.
Zainstalowałam jedynie digital photo, dalej mam problem, od godziny wertuje posty i nie moge sobie poradzić, a bardzo mi zalezy, żeby aparat mógł być dzisiaj sprawny.
Płytki nie posiadam
Dziękuje z góry za pomoc

Witam
Miałem podobny problem i okazało się że niestety padła karta .
Po włożeniu każdej innej było OK .
Mimo dobrej marki karty czasem padają i jest problemik ... niestety zdjęć nie odzyskałem.
pozdrawiam Wojtek

namoamo
12-11-2012, 14:38
Spotkało mnie coś podobnego, czytnik w jednym laptopie nie widzi nic na karcie. A w aparacie podgląd jest... dzis sprawdze na drugim komputerze.

szunaj60
12-11-2012, 16:01
To nie tylko karta czy czytnik mogą być nie rozpoznawalne przez laptopa ale i kable. Mam jeden długi z tłumikiem zakłóceń a drugi krótki bez 5D mkII czyta oba a 350D tylko na krótkim. :cry: Ale to nie problem.

igor58
12-11-2012, 16:55
tez miałem ten problem, fotki przegrałem przez "coś tam" (??) z Windowsów