Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Canon 300d problem z przeglądaniem zdjęć na komputerze

angela876
21-10-2012, 16:04
Hej,
Mam taki problem gdy podłączam mojego Canona 300d do komputera widzi on tylko połowę zdjęć choć na aparacie widać wszystkie. Nie wiem jak mam rozwiązać ten problem , aparat podłączam przez kabel USB nie kartę przez czytnik bo gdy podłączam czytnikiem kartę to komputer w ogóle nie widzi urządzenia

tlustyx
21-10-2012, 20:29
Chcesz uzyskać pomoc dokładnie opisz problem, nikt nie jest jasnowidzem.
Wcześniej działało dobrze? Jakim programem zgrywasz? Zdjęcia w RAW czy JPG? Podłączasz przez czytnik i co, komputer go nie widzi? Spróbuj z inną kartą/inny czytnik czy działa. Spróbuj na innym komputerze. Jeśli podłączasz przez przedłużkę spróbuj wpiąć czytnik prosto do komputera/innego wejścia USB. Wypróbuj różne możliwości a potem dokładnie opisz.

Rafał K
23-10-2012, 16:03
Ja bym zaczął od sformatowania karty.

tlustyx
23-10-2012, 17:27
Ja bym zaczął od sformatowania karty.

I pewnie wtedy będzie można zgrać wszystkie zdjęcia ;) dobra rada :)

Rafał K
23-10-2012, 21:20
I pewnie wtedy będzie można zgrać wszystkie zdjęcia ;) dobra rada :)

Ja myślę, że autor pytanie potrafi sam ocenić czy rada jest mu przydatna czy nie. Skutki formatowania kart to nie wiedza tajemna.

tlustyx
24-10-2012, 11:23
Ja myślę, że autor pytanie potrafi sam ocenić czy rada jest mu przydatna czy nie. Skutki formatowania kart to nie wiedza tajemna.
W sumie to masz racje, nie jest napisane czy chce odzyskać te zdjęcia ;) Tak jest, gdy trzeba się domyślać o co chodziło autorowi wątku.

piast9
24-10-2012, 20:45
Podejrzewam niesprawny czytnik. Komp nie widzi urządzenia -> to raczej wina czytnika. Nie podpinasz czasem czytnika do usb w panelu przednim komputera stacjonarnego? Nieraz zdarza się, że kabelki wewnątrz obudowy prowadzące do tego złącza to jest jedna wielka lipa i potrafią one sprawiać kłopoty.
Canony też średnio działają podłączone bezpośrednio. Sterowniki od 300D zainstalowane? Pewnie nie bo na nowe systemy operacyjne nie ma sterowników. Tym bardziej należy rozwiązać problem czytnika.