Zobacz pełną wersję : Canon 300d problem z przeglądaniem zdjęć na komputerze
angela876
21-10-2012, 16:04
Hej,
Mam taki problem gdy podłączam mojego Canona 300d do komputera widzi on tylko połowę zdjęć choć na aparacie widać wszystkie. Nie wiem jak mam rozwiązać ten problem , aparat podłączam przez kabel USB nie kartę przez czytnik bo gdy podłączam czytnikiem kartę to komputer w ogóle nie widzi urządzenia
Chcesz uzyskać pomoc dokładnie opisz problem, nikt nie jest jasnowidzem.
Wcześniej działało dobrze? Jakim programem zgrywasz? Zdjęcia w RAW czy JPG? Podłączasz przez czytnik i co, komputer go nie widzi? Spróbuj z inną kartą/inny czytnik czy działa. Spróbuj na innym komputerze. Jeśli podłączasz przez przedłużkę spróbuj wpiąć czytnik prosto do komputera/innego wejścia USB. Wypróbuj różne możliwości a potem dokładnie opisz.
Ja bym zaczął od sformatowania karty.
Ja bym zaczął od sformatowania karty.
I pewnie wtedy będzie można zgrać wszystkie zdjęcia ;) dobra rada :)
I pewnie wtedy będzie można zgrać wszystkie zdjęcia ;) dobra rada :)
Ja myślę, że autor pytanie potrafi sam ocenić czy rada jest mu przydatna czy nie. Skutki formatowania kart to nie wiedza tajemna.
Ja myślę, że autor pytanie potrafi sam ocenić czy rada jest mu przydatna czy nie. Skutki formatowania kart to nie wiedza tajemna.
W sumie to masz racje, nie jest napisane czy chce odzyskać te zdjęcia ;) Tak jest, gdy trzeba się domyślać o co chodziło autorowi wątku.
Podejrzewam niesprawny czytnik. Komp nie widzi urządzenia -> to raczej wina czytnika. Nie podpinasz czasem czytnika do usb w panelu przednim komputera stacjonarnego? Nieraz zdarza się, że kabelki wewnątrz obudowy prowadzące do tego złącza to jest jedna wielka lipa i potrafią one sprawiać kłopoty.
Canony też średnio działają podłączone bezpośrednio. Sterowniki od 300D zainstalowane? Pewnie nie bo na nowe systemy operacyjne nie ma sterowników. Tym bardziej należy rozwiązać problem czytnika.