Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wywołanie miniaturek zdjęć

sylwester Samluk
17-10-2012, 11:23
Witam

Chciałbym wywołaćminiaturki zdjęć na kilku fotograficznych papierach formatu 20x30. NIe wiem jak nazywa siętaka usługa.

Dawniej było tak, że można było wywołać negatyw i miałem podgląd zdjeci wybierałem, które chce wywołać na papierze.

Teraz chciałbym wywołać takie miniaturki powiedzmy 5x10 celem pokazania komus zdjęć, by ktoś mógł zdecydować które kupić.

Czy możecie mi powiedzieć gdzie szukać takiej oferty w internecie lub w Warszawie?

Być może trzeba zrobić to samemu np w Lightroom, podzielić strone na kilka kawałków 5x10 i wstawić samemu fotki a potem tylko wydrukowac?

Proszę o informację.

dziękuję

Sylwek

Merde
17-10-2012, 11:40
Stykówka. Tak się to nazywa.

sylwester Samluk
17-10-2012, 13:15

Serdecznie dziękuję

7four
17-10-2012, 20:47
Najprościej to ZoomBrowser EX (masz na płycie od aparatu), wybierasz/zaznaczasz zdjęcia (lub wszystkie z katalogu: ctrl + a), potem prawy myszy na którymś zdjęciu, z menu wybierasz print -> Index print. Resztę dopasujesz we właściwościach.

sylwester Samluk
17-10-2012, 20:59
7four no nie tym mnie powaliłeś dziękuję za podpowiedż, a gdybym chciał to jeszcze oddać do laboratarium by to wywołali to teżda siętaki index zapisać w formacie jpg?

Leon007
17-10-2012, 21:10
Irfanview też ma takie możliwości - w trybie Thumbnails (Miniatury), nazywa się "utwórz obraz zbiorczy". Po ustawieniu opcji wygenerujesz sobie tifa lub jpega ze zbiorem obrazków.

Usjwo
18-10-2012, 04:42
Raczej nazywala, w erze cyfrowej nie ma juz czago styknac ze soba ;)