Zobacz pełną wersję : 350d - ceny
Zastanawiam mocno się nad kupnem tego aparatu, ale nastąpiło by to pod koniec maja i w związku mam pytanie jakie przewidywalnie mogą być ceny (na allegro) tego aparatu właśnie na przełomie maja i czerwca???. Pytam ponieważ mam ograniczone fundusze.
I jeszcze jedno pytanie jak to jest z tą ergonomią 350d czy jest aż tak źle??? np w porównaniu do nikona d50, z tego co wiem to po założeniu gripa jest już dużo lepiej, ale czy po tym zabiegu ciężar aparatu zabardzo się nie zwiększy?? A jak się ma sprawa z wizjerem podobno jest bardzo mały jak to wygląda w porównaniu do np. d50???
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
Wizjer i ergonomia na plus nikona... ale kupilem 350D i nie narzekam :) Z gripem jest okej.
szklana kula mówi mi, że będą dobre :lol:
Tak, d50 ma lepsza ergonomie, Tak d50 ma ciut jasniejszy i wiekszy wizjer. Cóż ale ja i tak kupuje 350tke :)
Ja też, po przeanalizowaniu dogłębnym Nikona, Minolty i Canona, kupuję w lipcu (może sierpniu :-) 350D.
Zodiakalny Rak
10-02-2006, 12:20
Moja przygoda z kupnem aparatu zaczela sie chyba w listopadzie zeszlego roku. Zastanawialem sie, sprawdzalem mozliwosci na sucho, bralem pod uwage fakt, iz posiadam od analogowego eos'a szkla ... az w koncu poszedlem do sklepu i zaczalem ogladac, macac i przewracac w lapach. Moje pierwsze wrazenie bylo takie Minolta 5d odpada ze wzgledu na ergonomie, Olympus to samo, wiec zostal Canon i Nikon. Nikon wydal mi (pozdrawiam Vitez) sie calkiem przestarzaly: ciemny wizjer, kiepskie jak dla mnie (jak i w porownaniu do Canona) menu i mimo tego, ze ergonomia duzo lepsza wybralem Canona 350D.
Odnosnie ceny, dlugo to trwalo zanim kupilem i musze stwierdzic, iz ceny prawie sie nie ruszyly. A co do allegro - to na przelomie 2 tygodni, kiedy szukalem sprzetu stwierdzilem, ze mozesz kupic body z KITem za 2600 do 2800 pln. Pisze o tych zweryfikowanych u znajomych i na forum TIPach lub o sklepach. Przypadkiem bedac na gieldzie w Stodole kupilem w starym sklepie z Lodzi (rok zalozenia 1989) u gosci pod 50tke zestaw C350D+KIT za 2750pln + karte CF (pretec 80x) 1 GB za 250 z obietnica zakupu za 350pln szkla 50/1.8.
Moze nieco przeplacilem za body z kitem ale na karcie i obiektywie zyskalem - mam nadzieje, ze na filtrach polarach rowniez cena bedzie nizsza.
Polecam i pozdrawiam.
2750 PLN i uważasz, ze przepłaciłeś :shock: :?: :shock: a z jaką gwarancją ?
Ja tez sie zbieram od listopada... ale 2004 ;) Chroniczny brak kasy. ale narazie wyglada, ze marzec będzie tym miesiacem kiedy My dreams come true...
Czy ten aparat jest aż tak mały ?? Trochę się martwie bo mam spore łapy i niewiem jak będzie leżał. Jak będzie na nic to trzeba dokupować grip, ale to dodatkowy koszt, a jak aparat wygląda z gripem ??? Mam nadzieje, że do maja albo czerwaca cena kita spadnie do ok 2400zł. bo tyle był bym w stanie wydać, ale to chyba nierealne.
Zodiakalny Rak
10-02-2006, 12:50
2750 PLN i uważasz, ze przepłaciłeś :shock: :?: :shock: a z jaką gwarancją ?
Ja tez sie zbieram od listopada... ale 2004 ;) Chroniczny brak kasy. ale narazie wyglada, ze marzec będzie tym miesiacem kiedy My dreams come true... ... z polska ale dostalem informacje od wlasciciela, ze jak bede upierdliwy to podciagnie mnie z gwarancja do europejskiej. :)
Oczywiscie aparat sprowadzony z Niemiec.
Pozdrawiam.
Nie rozumiem. Jak sprowadzony z niemiec to moze być tylko na gwarancji europejskiej , honorowanej oczywiście przez Canon PL jesli masz dowód zakupu, albo na tzw gwarancji sprzedawcy z która róznie bywa.
student_22
10-02-2006, 13:36
Oprócz tego że jest to aparat wchodzisz w system. Weź to tez pod uwagę. U mnie to odegrało główną role. Canon ma mase szkieł i innych dupereli.
Mam 2 znajomych którzy mają Minolte i się pienią że byle przewodu do niej dostać nie mogą (a tak poza tym Minolta sprzedała system Sonemu niedawno)....
Nie wiem jak wygląda Nikon pod tym względem - tzn systemu, szkieł, ich cen, dostępności oraz innych dupereli.
Ciężar gripa zwieksza nieco wagę całości ale jest znośnie a naprawdę z gripem jest superos i o niebo lepiej niż bez. Wg mnie oczywiście. No i do pinowych zdjęc od razu lepiej niżeli cokolwiek innego u konkurencji bez gripa. Gorzej z dostaniem torby pod aparat z gripem ale coś za coś.
Zodiakalny Rak
10-02-2006, 14:30
Nie rozumiem. Jak sprowadzony z niemiec to moze być tylko na gwarancji europejskiej , honorowanej oczywiście przez Canon PL jesli masz dowód zakupu, albo na tzw gwarancji sprzedawcy z która róznie bywa.Gwarancji sprzedawcy!
Pozdrawiam.
Mam jeszcze jedno zasadnicze pytanie jaka jest szansa na to, że w okolicach maja i czerwca cena za ten aparat będzie w granicach 2400zł (allegro).??? W tej chwili można kupić kit na allegro za ok 2600zł. jest kilka takich ofert i to z gwarancją. Jak według was będzie wyglądała sytuacja z ceną w najbliższych miesiącach??
Pozdrawiam.
Zodiakalny Rak
10-02-2006, 14:49
... IMO bez zmian - cyfrowki sa juz w cenach 2200 pln wiec na pewno cyfrowe lustrzanki nie zejda ponizej. Ale ... nigdy nie mow nigdy.
Pozdrawiam.
... jakie przewidywalnie mogą być ceny (na allegro) tego aparatu właśnie na przełomie maja i czerwca???
Moim zdaniem cena wzrosnie w porownaniu do aktualnej 8-)
I jeszcze jedno pytanie jak to jest z tą ergonomią 350d czy jest aż tak źle??? np w porównaniu do nikona d50, z tego co wiem to po założeniu gripa jest już dużo lepiej, ale czy po tym zabiegu ciężar aparatu zabardzo się nie zwiększy??
Ergonomia jest bardzo dobra (jak dla mnie). Z gripem (bardzo dobra)^2 ;)
A jak się ma sprawa z wizjerem podobno jest bardzo mały jak to wygląda w porównaniu do np. d50???
Nie wiem.
... IMO bez zmian - cyfrowki sa juz w cenach 2200 pln wiec na pewno cyfrowe lustrzanki nie zejda ponizej. Ale ... nigdy nie mow nigdy.
Wg mnie stanieje wszystko jak zawsze po lutowych targach foto.
Witam
Wg mnie stanieje wszystko jak zawsze po lutowych targach foto.
a kiedy sie odbedą i gdzie?
I na to liczę :D
Ja też na to liczę :D
Ja mam z podobnego zrodla nie nazekam a do Berlina mi blizej niz na Żytnia wiec ze Eu-Garantie mi nie przeszkadza.
http://cgi.ebay.de/EOS-350-D-mit-Obj-18-55-abs-neuwertig_W0QQitemZ7588431110QQcategoryZ43454QQrdZ 1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.de/EOS-350-D-Kit-18-55-EFS-Objektiv-1GB-Akku-Reinigungsset_W0QQitemZ7588159635QQcategoryZ43454Q QrdZ1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.de/Canon-EOS-350-D-18-55-Objektiv-NEUWARE_W0QQitemZ7589002258QQcategoryZ43454QQrdZ1Q QcmdZViewItem
http://cgi.ebay.de/CANON-EOS-350-D-EF-S-18-55-KIT-NEUWERTIG-ANSEHEN_W0QQitemZ7588048381QQcategoryZ43454QQrdZ1Q QcmdZViewItem
a kiedy sie odbedą i gdzie?
http://www.dpreview.com/articles/pma2006/