Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Fotojoker i Canon ?

Adam71
30-09-2012, 18:21
Jakoś nikt chyba nie pisał ale od kilku miesięcy nie ma żadnego body Canona do kupienia w tym sklepie i ogólnie Canon jest w odwrocie u nich.
Chyba postawili mocno na Sony i Nikona. Może wiecie o co chodzi ?

kaindox
30-09-2012, 18:50
Ale tak chyba było zawsze - półki Canona świeciły tam pustkami. Tylko przy akcji Cash Back pojawiło się u nich po kilka obiektywów. Canon to nie Sony, nie musi płacić sprzedawcom żeby klientom wciskali ciemnotę.

MC_
30-09-2012, 19:02
U mnie w mieście body praktycznie żadnego, za to obiektywy........

Sunders
30-09-2012, 19:23
Na e-fotojoker.pl też nie ma lustrzanek Canona :confused:

cichy1983
30-09-2012, 20:10
jak w zeszłym roku kupowałem 60d to były Canony a żadnego Nikona na półce:)

olek.tbg
30-09-2012, 20:28
Zwróciłem uwagę, na e-fotojoker .... ANI JEDNEJ LUSTRZANKI CANONA :o

jacek_73
30-09-2012, 20:51
Może canon ze wstydu zwinął interes?

cobalt
30-09-2012, 21:38
Canon (podobno jako jedyny) nie płaci prowizji sklepom od sprzedaży. A tak swoją drogą, to ciekawe dlaczego ten sam model w jednej sieci sklepów ma 24 mies. gwarancji, a w innej tylko 12.

rysiek30d
30-09-2012, 22:36
ciekawe, też się nad tym zastanawiałęm gdzie się podziały tee wszystkie canony

szczemat
30-09-2012, 23:32
Lustrzanek C nie ma już od jakiegoś czasu, obiektywy są - zaś aparatów brak. Może po prostu w tej sieci sklepów nie schodził tak jak produkty konkurencji?

Bangi
30-09-2012, 23:35
Canon (podobno jako jedyny) nie płaci prowizji sklepom od sprzedaży. A tak swoją drogą, to ciekawe dlaczego ten sam model w jednej sieci sklepów ma 24 mies. gwarancji, a w innej tylko 12.

A to Canon takie info podaje czy sklep?
Gwarancji jest tyle ile w karcie gwarancyjnej...
To sklepy zazwyczaj kit wciskają :(

MC_
01-10-2012, 07:47
Dokładnie. Często sklep pisze o 24 miesiącach gwarancji, a w praktyce jest to niezgodność towaru z umową i tutaj żadnej łaski nie robią.

slocum
01-10-2012, 07:55
Nie wiem jak u was ale na śląsku jest kilka fotojokerów w pasażach handlowych które odwiedzam średnio co 1-2 tygodnie i przy ostatniej wizycie nie zauważyłem jakiś większych rewolucji. Co prawda bez szału ale Canona zawsze było mniej niż nikona (ale porównywalne do sony - tak przynajmniej podpowiada mi ocena wizualna). Puchy też stały za szybkami (nawet chyba jedynki widziałem), za to obiektywów tych najpopularniejszych do wyboru do koloru. Wszystkie wersje 70-200 poustawiane równo w rządku, najpopularniejsze stałeczki no i oczywiście obiekt moich ostatnich westchnień 15-85.

Wszystkie swoje słoiki u nich kupowałem. Jak się wyczeka na promocje które od czasu do czasu się pojawiają to i ceny są dość atrakcyjne. Mówicie że w ostatnich dniach coś się pozmieniało ?

cobalt
06-10-2012, 12:16
Dokładnie. Często sklep pisze o 24 miesiącach gwarancji, a w praktyce jest to niezgodność towaru z umową i tutaj żadnej łaski nie robią.

Sklep oficjalnie pisze 12 mies. i jak się ma to do przepisów UE?
Canon PowerShot SX 130 IS (Srebrny) - 460,00 - Aparaty cyfrowe - e-Fotojoker (http://www.e-fotojoker.pl/product/aparaty-cyfrowe/canon/canon-powershot-sx-130-is-srebrny/)
Zakładka specyfikacja.

MC_
06-10-2012, 13:49
Nijak.
Żaden przepis UE czy prawa polskiego nie nakłada obowiązku udzielenia gwarancji.

deejay24h
10-10-2012, 14:03
Też to zauważyłem już od kilku miesięcy .
Sam byłem świadkiem jak kupowałem u nich swoją piątkę jak sprzedawca mówił klientowi że "N" lepszy itp... może płynie z tego jakaś prowizja czy coś??
Wystarczy oblukać ich gazetkę lub www i już wiadomo że N praktycznie połknął FJ.
Ja osobiście nad tym ubolewam gdyż było to zawsze dla mnie wygodne - raty zawsze blisko .
Teraz to jedynie szklarna została chociaż z tego co przypominam sobie to było kiedyś z tym słabo więc może muszą wybierać albo to albo to ;)

szczemat
18-10-2012, 15:57
Ja dzisiaj byłem się dowiedzieć o dostępność 5DII oraz 24/1.4 i nie mają ani jednej sztuki :-(. Także zostaje internet - tylko nie wiem jaki sklep jest opłacalny, a tak zawsze na miejscu mogłem pomacać, obejrzeć przypiąć do aparatu.

Jago
20-10-2012, 08:29
Wystarczy oblukać ich gazetkę lub www i już wiadomo że N praktycznie połknął FJ.

Identyczna sytuacja jest także z AB FOTO. Niedawno chciałem zamówić u nich 400-tkę i otrzymałem odpowiedź, że nie ma możliwości sprowadzenia i kupienia u nich czegokolwiek z Canona, gdyż przestawili się oni na Nikona.

jacek_73
20-10-2012, 09:49
Identyczna sytuacja jest także z AB FOTO. Niedawno chciałem zamówić u nich 400-tkę i otrzymałem odpowiedź, że nie ma możliwości sprowadzenia i kupienia u nich czegokolwiek z Canona, gdyż przestawili się oni na Nikona.

Tak,nikon wspiera te sklepy :) Co do 400-tki - widzę, że okazałeś się dużym, dzielnym chłopcem. Radzącym sobie mimo rzucanych przez FJ, AB Foto i nikona kłód pod nogi :)

solti
20-10-2012, 09:51
Jeśli dobrze pamiętam, to już ponad rok temu AB Foto rozesłało miała do swoich klientów, że przerzucają się na sprzęt Nikona. W tym momencie stali się dla mnie bezużyteczni, ale cóż...

Czacha
20-10-2012, 10:21
Canona nie bedzie juz w FJ, a obiektywy ktore maja tez znikna - obecnie wyprzedaja stany magazynowe. FJ dosc mocno zwiazal sie z Nikonem i takie tego oto efekty ;)

Ogolnie Canon to dziwna firma, zwlaszcza oddzial PL. Totalnie olewaja marketing i dzialania promujace - chyba uwazaja ze sprzet sam sie sprzeda ;)

Jago
20-10-2012, 10:50
Co do 400-tki - widzę, że okazałeś się dużym, dzielnym chłopcem. Radzącym sobie mimo rzucanych przez FJ, AB Foto i nikona kłód pod nog

Dużym chłopcem to jestem chociaż z tą dzielnością bym już polemizował :wink: Na szczęście w Toruniu są poza FJ i AB FOTO jeszcze inne sklepiki, gdzie nikt mnie nie odesłał z kwitkiem :p

--- Kolejny post ---

Jeśli dobrze pamiętam, to już ponad rok temu AB Foto rozesłało miała do swoich klientów, że przerzucają się na sprzęt Nikona.

Nie miałem okazji być wcześniej ich klientem i stąd moja niewiedza w tym temacie.

--- Kolejny post ---

Ogolnie Canon to dziwna firma, zwlaszcza oddzial PL. Totalnie olewaja marketing i dzialania promujace - chyba uwazaja ze sprzet sam sie sprzeda

Nasuwa mi się identyczny wniosek.

jacek_73
20-10-2012, 12:02
... Na szczęście w Toruniu są poza FJ i AB FOTO jeszcze inne sklepiki, gdzie nikt mnie nie odesłał z kwitkiem :p...

Czy piszesz o tym o czym ja myślę (tzn. sklepy stacjonarne)?

Jago
20-10-2012, 16:18
jacek_73 Tak

kawo
20-10-2012, 17:36
Canona nie bedzie juz w FJ, a obiektywy ktore maja tez znikna - obecnie wyprzedaja stany magazynowe. FJ dosc mocno zwiazal sie z Nikonem i takie tego oto efekty ;)

Ogolnie Canon to dziwna firma, zwlaszcza oddzial PL. Totalnie olewaja marketing i dzialania promujace - chyba uwazaja ze sprzet sam sie sprzeda ;)

szczęśliwie kupiłem już co miałem kupić i oprócz body to kupiłem tam wszystkie obiektywy... nie było problemów.

Jago
20-10-2012, 18:25
szczęśliwie kupiłem już co miałem kupić

Też tak kiedyś myślałem ;-)

Czacha
20-10-2012, 18:30
Mi brakuje juz tylko jednego obiektywu, reszta skompletowana .. ale mi to bez rożnicy gdzie będę kupowal, chociaz w FJ 24L byl w niezlej cenie.

szczemat
20-10-2012, 18:37
Mi brakuje juz tylko jednego obiektywu, reszta skompletowana .. ale mi to bez rożnicy gdzie będę kupowal, chociaz w FJ 24L byl w niezlej cenie.

Też tak myślałem, ale w necie można znaleźć nie wiele drożej, albo o przynajmniej 100 zł taniej ;-). W FJ cena 5999 - i już byłem zdecydowany na zakup jednak stan magazynowy równy 0 mnie zniechęcił ;-). Ostatecznie kupiłem u Foto-Ivy - polecanego użytkownika CB za 5900 zł i czekam na paczkę :-).

Czacha
20-10-2012, 19:27
W FJ przepracowałem kilka lat, więc zdecydowanie wolał bym wydać 100 czy 200zł więcej przy takiej kwocie i mimo wszystko kupić u nich ;)

Sunders
20-10-2012, 20:33
Kupowałem w FJ, a 24L kupiłem w Foto-Ivy i nie widzę powodu żeby wydawać na to samo 100pln więcej w FJ :-?

kawo
20-10-2012, 20:33
Też tak kiedyś myślałem ;-)

hehe wiedziałem, że się zaraz ktoś odezwie:) to co mam w stopce to i tak jak na fotoamatora to świat... Gdyby mój świętej pamięci Dziadek - zapalony fotoamator - zobaczył mój zestaw to długo by nie pożył, padłby na serce z wrażenia...:) Ale on tylko bidulek zenitem robił swoje małe dzieła, a ja mam takie cuda:)

Ale fakt co jakiś czas coś do głowy nowego zakupowego przychodzi. Z FJ miałem ten komfort, że sobie kupowałem u nich w necie i szedłem za pół godziny do najbliższego FJ odebrać. Raty jak trzeba było wziąć to już nawet nie prosiłi żadnych zaświadczeń. Całość zakupu zajmowała może ze dwie godziny od chwili złożenia zamówienia... Tymczasem w sklepach typowo interentowych może i jest taniej, ale... cała procedura dobija jak chcesz wziąć raty, kurier dwa razy musi cię odwiedzać, cuda wianki...

Sunders
20-10-2012, 21:06
Z FJ miałem ten komfort, że sobie kupowałem u nich w necie i szedłem za pół godziny do najbliższego FJ odebrać. Raty jak trzeba było wziąć to już nawet nie prosiłi żadnych zaświadczeń. Całość zakupu zajmowała może ze dwie godziny od chwili złożenia zamówienia...

Rozrzutny jesteś. :shock: Gdybyś szedł tam bez "kupowania u nich w necie" zaoszczędziłbyś 29,5 zeta, a kredyt prawdopodobnie miałbyś tańszy w banku gdzie masz ROR i też bez zaświadczeń. :-?

kawo
20-10-2012, 22:01
Rozrzutny jesteś. :shock: Gdybyś szedł tam bez "kupowania u nich w necie" zaoszczędziłbyś 29,5 zeta, a kredyt prawdopodobnie miałbyś tańszy w banku gdzie masz ROR i też bez zaświadczeń. :-?

niestety widać, że nie kupowałeś u nich w sklepie netowym. Kupująć z płki w sklepie stacjonarnym jest drożej. W necie jest zawsze tanie o kilkaset złotych, nawet jak doliczysz 29,50... jak kupowałem na raty to brałem na nie więcej niż połowe, bez ubezpieczenia i raptem koszt kredytu mi wychodził ze 200 zł więc przeżyłem.

--- Kolejny post ---

niestety widać, że nie kupowałeś u nich w sklepie netowym. Kupująć z płki w sklepie stacjonarnym jest drożej. W necie jest zawsze tanie o kilkaset złotych, nawet jak doliczysz 29,50... jak kupowałem na raty to brałem na nie więcej niż połowe, bez ubezpieczenia i raptem koszt kredytu mi wychodził ze 200 zł więc przeżyłem.

np. lapma przez sklep netowy wyszła bdajże 944 zł, a na półce wtedy stała za 1088. To samo było z 70-200 (w sumie 3999, a na półce 4180 coś, 100L i in. z tym,że im droższy sprzęt tym większe różnice.

szczemat
20-10-2012, 22:03
hehe wiedziałem, że się zaraz ktoś odezwie:) to co mam w stopce to i tak jak na fotoamatora to świat... Gdyby mój świętej pamięci Dziadek - zapalony fotoamator - zobaczył mój zestaw to długo by nie pożył, padłby na serce z wrażenia...:) Ale on tylko bidulek zenitem robił swoje małe dzieła, a ja mam takie cuda:)

Ale fakt co jakiś czas coś do głowy nowego zakupowego przychodzi. Z FJ miałem ten komfort, że sobie kupowałem u nich w necie i szedłem za pół godziny do najbliższego FJ odebrać. Raty jak trzeba było wziąć to już nawet nie prosiłi żadnych zaświadczeń. Całość zakupu zajmowała może ze dwie godziny od chwili złożenia zamówienia... Tymczasem w sklepach typowo interentowych może i jest taniej, ale... cała procedura dobija jak chcesz wziąć raty, kurier dwa razy musi cię odwiedzać, cuda wianki...

Ogólnie też wolę kupować w sklepie zawsze po obejrzeniu i przymiarce sprzętu :-). Jednakże FJ w moim mieście jest od około roku, a jedynym sklepem ze sprzętem do tej pory był MM. Na zakupy jeździłem do np. Słupska ;-).

Sergiusz
20-10-2012, 22:46
Kiedyś jak FJ był przedstawicielem Tamrona zadzwoniła do mnie jakaś pani i zapytała czy nie weźmiemy obiektywów do testów. Za trzy dni przyjechał do mnie komplet produkowanej optyki x3 z bagnetem do Canona, Nikona i Minolty. Kilkadziesiąt obiektywów.

Sunders
20-10-2012, 22:57

Kupowałem, ale z reguły to co nie leżało na półkach w sklepach stacjonarnych FJ i czego akurat nie miała wtedy internetowa konkurencja, więc tych różnic nie obserwowałem.

np. lapma przez sklep netowy wyszła bdajże 944 zł, a na półce wtedy stała za 1088. To samo było z 70-200 (w sumie 3999, a na półce 4180 coś, 100L i in. z tym,że im droższy sprzęt tym większe różnice.

To co leżało na półkach na ogół kupowałem taniej niż w e-fotojoker.pl, u ich internetowej konkurencji. ;)

Jakkolwiek obecnie na stronie e-fotojoker.pl nie ma lustrzanek Canona, to można tam znaleźć całkiem spory wybór obiektywów Canona. :shock:

kawo
20-10-2012, 23:36
Ogólnie też wolę kupować w sklepie zawsze po obejrzeniu i przymiarce sprzętu :-). Jednakże FJ w moim mieście jest od około roku, a jedynym sklepem ze sprzętem do tej pory był MM. Na zakupy jeździłem do np. Słupska ;-).

Ja też wole na żywo i własnie tomi FJ zapewniał, bo sobie poszedłem, przymierzyłem i się decydowałem... Jak kupowałem w FJ to najpierw dzowniłem do nich czy mają to co mnie akurat interesowało na stanie i zamawiałem przez net, po czym za chwilę szedłem to odebrać i tyle.

--- Kolejny post ---

Kupowałem, ale z reguły to co nie leżało na półkach w sklepach stacjonarnych FJ i czego akurat nie miała wtedy internetowa konkurencja, więc tych różnic nie obserwowałem.

To co leżało na półkach na ogół kupowałem taniej niż w e-fotojoker.pl, u ich internetowej konkurencji. ;)

Jakkolwiek obecnie na stronie e-fotojoker.pl nie ma lustrzanek Canona, to można tam znaleźć całkiem spory wybór obiektywów Canona. :shock:

ok. ale powtarzam ci, że typowy sklep internetowy dla mnie ma swoje ograniczenia np. przy zakupie na raty, bo nie mogę tego załatwić w godzinę w jednym miejscu co zapewniał mi FJ, więc nawet jak można było sprzęt kupić gdzieś troche taniej to wolałem FJ. Poszedłem, pomacałem, przestrzeliłem, a potem kupowałem przez e-FJ taniej niż na półce i za chwile odbierałem to co chciałem w ich sklepie najbliżej mojego miejsca zamieszkania. no i tyle.

Czacha
21-10-2012, 00:16
Jak mozna wywnioskowac z postow Sundersa zakup w FJ to dla niego zlo konieczne i ostatecznosc, wiec nie wiem czy warto wdawac sie w polemike ;)

Sunders
21-10-2012, 08:15
Jak mozna wywnioskowac z postow Sundersa zakup w FJ to dla niego zlo konieczne i ostatecznosc, wiec nie wiem czy warto wdawac sie w polemike ;)

Błędny wniosek. Przy podobnym bezpieczeństwie zakupu, wolę kupować tam gdzie uzyskam w razie potrzeby sensowną pomoc-poradę i oczywiście tam gdzie taniej. Niestety sensownej, fachowej, porady w FJ szukać było trudno. Spotykałem się z nachalnym wciskaniem sprzętu spod pomarańczowej flagi, a teraz czuję że zmienią barwy na czarno-żółte. Nie udało mi się także nakłonić obsługi sklepu do uruchomienia aparatu fotograficznego-zawsze mieli jakieś przeszkody-jedyną korzyścią jaka można było odnieść, to wzięcie sprzętu do ręki. Nieco lepiej było jeśli chodzi o wypróbowanie obiektywu-jak był na stanie, to pozwalali podpiąć do swojej puszki. Jestem z przeciwnego krańca Polski niż Ty-może to kwestia regionalnych zwyczajów obsługi sieci FJ :confused:
Czacha liczyłem na to, że jako były pracownik FJ podasz jakieś istotne argumenty przemawiające za kupowaniem własnie tam zamiast dyskredytować mnie, tylko chyba dlatego że mam inną opinię. :?

Czacha
21-10-2012, 09:49
Mysle ze to dlaczego wolał bym zaplacic 200zl czy 100zł wiecej i kupic w FJ zamiast gdzies indziej w kontekscie tego ze tam pracowalem jest dosc logiczne i nie wymaga zadnych argumentow ;) Zle tez odbierasz moje intencje - jest weekend, usmiechnij sie ;)

Sunders
21-10-2012, 10:26
Mysle ze to dlaczego wolał bym zaplacic 200zl czy 100zł wiecej i kupic w FJ zamiast gdzies indziej w kontekscie tego ze tam pracowalem jest dosc logiczne i nie wymaga zadnych argumentow ;)

Myślę, że zrozumiałem - "solidarność korporacyjna" to kolejna "zaleta" sprzedawców FJ. Muszę odwiedzić moich "ulubieńców" i sprawdzić czy już mają nowe krawaty. :lol:
P.S. Czacha, czy swoje 5D3 kupowałeś w FJ i czy nadal wszystko z nim O.K. :?:

Czacha
21-10-2012, 10:27
Foto-forma w Warszawie. Oczywiscie ze wszystko z nim w porzadku - dlaczego mialo by byc inaczej?

jacek_73
21-10-2012, 10:34
..."solidarność korporacyjna" ...

Jak się ma sklep pod nosem, a do tego sprzedawcy to twoi znajomi (nie tylko po obiektywie) to dlaczego nie zostawiać swoich pieniędzy tam? Zresztą to samo dotyczy np. zieleniaka - kupując kartofelki 5gr. drożej pozwalasz takiemu zieleniakowi przetrwać, a tym samym masz go ciągle pod nosem.

Czacha
21-10-2012, 10:43
Jak się ma sklep pod nosem, a do tego sprzedawcy to twoi znajomi (nie tylko po obiektywie) to dlaczego nie zostawiać swoich pieniędzy tam?

.. chyba ze jest to Fotojoker - mam wrazenie ze Sunders by tam nie kupowal nawet jak by bylo taniej. Stwierdzil obruszony ze go dyskredytuje, sam natomiast zionie jadem jakby go jakis sprzedawca skrzywdzil mocno personalnie ;)

Sunders
21-10-2012, 10:48
Foto-forma w Warszawie.

W FJ nie było :?: :-)

Oczywiście ze wszystko z nim w porzadku - dlaczego mialo by byc inaczej?

Wątek założony przez habakuka powstrzymał mnie przed zakupem i ciągle się waham :-?
Jaki mniej więcej masz przebieg migawki :?:

jacek_73
21-10-2012, 10:50
...jakby go jakis sprzedawca skrzywdzil mocno personalnie ;)

To trzeba ściągnąć kapcia i dwa razy sprzedawcę zdzielić przez łeb. Sposób sprawdzony na telewizorach Rubin i sprzedawcach z FJ :)

Sunders
21-10-2012, 10:54
.. chyba ze jest to Fotojoker - mam wrazenie ze Sunders by tam nie kupowal nawet jak by bylo taniej. Stwierdzil obruszony ze go dyskredytuje, sam natomiast zionie jadem jakby go jakis sprzedawca skrzywdzil mocno personalnie ;)

Z tym "zionie jadem" to chyba jednak przesada :-) , z "skrzywdzeniem mocno personalnie" również :D i nie chodzi tylko o jednego sprzedawcę-w okolicy mam 2 FJ i jak już wspominałem, parokrotnie w nich "mimo wszystko" kupowałem-wiosną br. nawet zaciągnąłem tam znajomego, który miał awersję do zakupów w necie i kupił tam jeszcze wtedy dostępnego 60D.

Czacha
21-10-2012, 11:32
Wątek założony przez habakuka powstrzymał mnie przed zakupem i ciągle się waham :-?
Jaki mniej więcej masz przebieg migawki :?:

Problem o ktorym piszesz maja 3 osoby na forum (doslownie trzy!) ... faktycznie to powod zeby nie kupowac jakiegos modelu :mrgreen:
U mnie nalot na 5D3 wynosi ponad 40tys. Ale nie robmy offtopa, to nie watek o 5D3 ;)

Sunders
21-10-2012, 11:57
O.K.Dzięki za info. A co do FJ, to na tle "konkurencji" takiej jak MM czy EuroRTV nie wygląda aż tak źle, ale IMO brakuje sklepów stacjonarnych gdzie warto by było zapłacić trochę więcej uzyskując w zamian fachową poradę i możliwość wypróbowania sprzętu-szczególnie sprzętu marki Canon. :( Z mojej strony EOT.

Wielebny
29-10-2012, 09:41
Ja już pisałem w innym wątku ,że w FJ (Bydgoszcz) tłumaczy się brakami Canona w magazynach z dopiskiem ,że "nie wiedza kiedy coś będzie". Tak czy siak w Krakowie na starym rynku w sklepie z wielkim napisem CANON jak byłem jakiś czas temu za dużego wyboru nie było a Pani poleciła mi Sony :smile:. Ja czekam na 6D i będę chciał go spiąć z sigmą 50mm 1,4. I tu moje pytanie. Jak nie FJ czy AB to gdzie by to zakupić tak aby sprawdzili i spięli sprzęty (kalibracja)? Pozostaje kupić na necie i jak by co wysłać do Sigmy ? W sklepach typu Saturn to o fotografii dużo nie wiedzą i są raczej nastawieni na "wciskanie to co jest" niż sprzedawanie i doradzanie.

Merde
29-10-2012, 22:01
Ja czekam na 6D i będę chciał go spiąć z sigmą 50mm 1,4. I tu moje pytanie. Jak nie FJ czy AB to gdzie by to zakupić tak aby sprawdzili i spięli sprzęty (kalibracja)?

Jeśli w Krakowie, to odpowiedź nasuwa się sama: Foto Plus na Studenckiej.

igor58
30-10-2012, 00:45
na Studenckiej dużo sprzętu, tylko obsługa... brrrr
kupowałem tam niedawno, wyszedłem jak od dentysty

Wielebny
30-10-2012, 09:11
Teraz zmiana miejsca zamieszkania z Krakowa na Bydgoszcz więc Bydgoszcz wchodzi tylko w grę..

Merde
30-10-2012, 10:04
Teraz zmiana miejsca zamieszkania z Krakowa na Bydgoszcz więc Bydgoszcz wchodzi tylko w grę..

Ech, za rączkę trzeba...

Sigma Pro Centrum (http://www.sigma-procentrum.pl/salony/bydgoszcz,8/1.html)

Wielebny
30-10-2012, 11:49
Nie nie trzeba za łapkę bo sklep znam ale chodzi o coś z polecenia. Bo wiadomo ,że jest wiele sklepów-wpychaczy.

happytommy
16-12-2012, 00:44
Byłem dziś w Fotojoker z zamiarem przetestowania nowej Sigmy 35mm F1.4, niestety jeszcze nie mają, lecz ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem z 5 sztuk body od Canona :)
Czyli Canon powrócił :)

MC_
16-12-2012, 01:43
Zgadza sie. U mnoe w miescie rowniez.

tulio
20-12-2012, 08:48
Ja również potwierdzam - Fotojoker w moim mieście przeprosił się chyba z systemem Canon'a i pojawiły się korpusy i szkiełka ;) .... wiele życzeń natomiast pozostawia reklama CANON'a w sklepie Fotojoker - nadal dominuje SONY i NIKON (brak jakiejkolwiek broszury na temat C :confused:) .... ale najważniejsze - liczy się że już coś znowu jest i można "pomacać" :lol:

Adam71
20-12-2012, 10:08
Pewnie im obrót spadł o kilkadziesiąt procent i nie mieli wyjścia. Nie ma co ukrywać Ale Canon jest liderem w tej branży - nawet patrząc na fora amerykańskie to najwięcej jest właśnie dotyczących Canona . Ostatnio jak odwiedzałem salony Fotojokera to ludzie nic nie kupowali w ogóle.