Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Transfer danych z aparatu

KOKO74
14-09-2012, 23:19
Witam
Na wstępie napisze ze próbowałem szukać informacji o szybkości z jaką aparat przesyła dane do karty ale nigdzie nie mogłem tego znaleźć. Stoję przed zakupem kilku kart a denerwuje mnie ze robiąc RAW + JPG po kliku klatkach aparat zamula i myślę o zainwestowaniu w szybkie karty oczywiście jeśli ma to sens.
Posiadam dwa korpusy EOS-1Ds Mark II i EOS-1D Mark II i chciałbym wiedzieć jaki przesył danych umożliwiają te aparaty i jakie karty należało by zakupić sensownie bez przesadnego zapasu. Bo poco mieć super szybką kartę jak może aparat tego i tak nie wykorzysta

Kuba1
14-09-2012, 23:31
He he, tu nie ma "przesadnego zapasu". Masz poważne reporterskie aparaty i zdaje się, że nie powinny się zapychać po kilku klatkach. Myślę, że nie od rzeczy byłoby sprawdzenie kart w rodzaju Sandisk Extreme (60MB/s?). Jakie karty używasz aktualnie?

Hadrian
15-09-2012, 00:35
poważne ale i zabytkowe... nie koniecznie będą w stanie wykorzystać najnowsze karty...

KOKO74
15-09-2012, 16:45
poważne ale i zabytkowe... nie koniecznie będą w stanie wykorzystać najnowsze karty...

no dokładnie prawda świetne maszyny daj fajny obrazek ale niekoniecznie transfer na kartę musi być super szybki.
najlepiej byłoby mieć dane techniczne transfer aparatu na kartę to .... ???
bo jeśli będzie mały to poco pakować się w super szybkie karty

KOKO74
16-09-2012, 09:18
ktoś wie z ką można jakieś konkretne liczby