Zobacz pełną wersję : Palnik do 580ex II
Witam, orientuje się może ktoś gdzie można dostać palnik do lampy Canon Speedlite 580 EX II ?
jacek_73
09-09-2012, 20:46
Żytnia?
Witam, orientuje się może ktoś gdzie można dostać palnik do lampy Canon Speedlite 580 EX II ?
a tutaj będziesz miał Palnik do lampy Canon 580EX II flash (2580490161) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/palnik-do-lampy-canon-580ex-ii-flash-i2580490161.html) Na żytniej samych części nie sprzedają bo z tego żyją aby wymienić wraz z robocizną. Jak z jakością tego palnika to nie wiem, a oryginalny gdzieś napewno można dostać. Pozdro
Zamówiłem ten z aukcji. Przyjdzie to się przekonamy ile to tak naprawdę warte.
lukasz57-90
14-09-2012, 12:41
a ja wymieniam w Serwis aparatów Cyfrowych, Serwis aparatów fotograficznych , Serwis aparatów Warszawa, Serwis canon, serwis nikon, serwis aparatów canon, serwis aparatów nikon i inne! (http://www.elektrooptyka.pl/) koszt 240zł
Palnik dotarł. Zamontowałem pierwszy test błyska tylko jakoś stroboskopem choć ustawienia na to nie wskazują. No to rozkręciłem drugi raz, małe poprawki przy mocowaniu palnika i zakładam obudowę. A tu jak coś nie trzaśnie i się zadymi :grin: Lampa działa ale znowu nie błyska. A na sam koniec jeszcze mnie "kopła" :razz:
Dzisiaj najprawdopodobniej drugie podejście choć chyba jednak czeka ja serwis :?
Lampa działa ale znowu nie błyska.
:lol: :lol: :lol:
... najwazniejsze ze dziala... :mrgreen:
Gangster
27-10-2012, 13:53
Hi.
I jak tam Lampa??
Mnie po upadku padł palnik.
Koszt całego palnika z odbłyśnikiem to około 160zł a sama tuba na allegro 50zł.
Czy jakoś tej tuby jest przyzwoita czy lepiej zamontować całość??
Oczywiście należy rozładować kondensator bo tam za 120V jest. Do tego celu używam starej żarówki.
Dzięki i pozdro.
@Gangster lampa leży jeszcze nie tknięta, niestety brakowało czasu.
Co do do samego palnika to też brałem sam z allegro za 50zł. Jest trochę dłuższy niż oryginalny.
Odnoście samej mocy i jakości błysku tego niewiele mogę powiedzieć, gdyż dużo nim nie połyskałem :)
Niestety w drugiej też się mi się "skończył" palnik, to trza się będzie w końcu za to zabrać.
Czy jakoś tej tuby jest przyzwoita czy lepiej zamontować całość??
Kupiłem, zamontowałem.
Jakość lux.
Niczym się nie różni od oryginału.
Trochę ciężko przylutować przewody do końcówek.
Niestety to mojej lampie nie pomogło i nadal błyska tylko z pełną mocą - coś innego padło.