Zobacz pełną wersję : Gtj#300
No właśnie... Gdzie?
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://pl.fotoalbum.eu/images/29429/366753/00000010.JPG)
4kwiatek
05-09-2012, 22:41
Hi..
Widziałem coś podobnego w okolicach Łodzi. Czy to w Łodzkim ?
widok z pociągu na trasie Warszawa - Warka? :)
Uć i okolice - nie!
v.1958 jeździsz tą trasą?
swego czasu wiele razy, teraz raczej samochodem :)
No więc to jest miejsce widoczne z pociągu, przy trasie Warszawa - Warka, ale od ostatniej stacji z Warszawą w nazwie do Warki jest ze 40km... A więc gdzie?
No niestety nie, ale jadąc po kolejnych stacjach, zostało już tylko 11 możliwości... :mrgreen:
No niestety nie, ale jadąc po kolejnych stacjach, zostało już tylko 11 możliwości... :mrgreen:
masz rację :)
a zaraz pewnie wpadnie fotokor1 - drogi żelazne - to jej specjalność :grin:
Ten budynek ma dwie zasadnicze cechy:
1 - Kiedyś był naprawdę ładny.
2 - Kompletnie nie pasuje do miejsca, w którym stoi. Stara Sadyba (rejon Warszawy) obfituje w podobne, międzywojenne wille i tam pasowałby jak ulał, ale w tym miejscu, gdzie jest, to taki kwiatek do kożucha...
michalab
06-09-2012, 12:08
Jadąc z Warki do Warszawy po lewej stronie torów?
po słońcu widać, że z lewej :)
--- Kolejny post ---
11 możliwości = max. 4 pytania :mrgreen:
fotokor1
06-09-2012, 14:01
masz rację :)
a zaraz pewnie wpadnie fotokor1 - drogi żelazne - to jej specjalność :grin:
ech ja to bardziej specjalizuję się wąskotorowo :mrgreen:
Do wąskotorówki jest z tamtąd kawałek. Jakieś 15km, ale rowerem jest znacznie bliżej...
fotokor1
06-09-2012, 17:47
Piszesz o Piaseczyńskiej kolejce wąskotorowej ? Bardziej okolice Góry Kalwarii???
Hmm... powiem szczerze przepatrzyłem google maps i najbardziej pasuje mi, że ten budynek znajduje się w miejscowości Chynów (albo tuż obok).
WarT. Zgadza się. To jest budynek znajdujący się na wprost peronu stacji Chynów. Podejrzewam, że był budowany równocześnie z linią kolejową Warszawa-Radom. Prawdopodobnie dla kogoś związanego z koleją. Naczelnika stacji, lub kogoś w tym rodzaju. Obecnie wygląda tak, jak cała linia... Ciekawe, czy w związku z planowaną modernizacją torowiska, budynkowi też się coś dostanie?
--- Kolejny post ---
WarT, oczywiście zadajesz!
Zalesie?
--- Kolejny post ---
:grin:
trudno :grin: gratulacje dla WarT!
Dzięki. Zaraz postaram się coś wrzucić.